Ruville Posted Augusztus 13, 2009 Share Posted Augusztus 13, 2009 Nos, átnézegettem a fórumot, de nem találtam erre vonatkozó konkrét leírást. Van egy MDA Vario II-m. Kicsit lassú, meg van rajt minden féle felesleges dolog. Használtan vettem, kb 2 hónapja. Úgy gondoltam kellene egy teljes formázást csinálnom, h tiszta lappal induljon. Tudnátok segíteni, h mit kell tudni általában /v esetleg konkrétan ennél a típusnál/ a formázásról PPC-k esetén? Már nem egy PC-t raktam helyre, de ilyet még nem, és gondoltam előbb kérdezek. Előre is köszönöm! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horysz Posted Augusztus 13, 2009 Share Posted Augusztus 13, 2009 pocket pc-k esetében az operációs rendszer a romba van égetve. az ilyen gépek esetében megkülönböztetünk "soft reset"et, erre általában egy kis pöcök van, ami újraindítja a rendszert, illetve "hard reset" ami minden telepített programot és beállítást töröl, a romba égetett állapotot állítja vissza, majd ezután általában rövid konfigurációt kell végrehajtani. Akksi kivétel - visszahelyezéssel szokott működni a dolog. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruville Posted Augusztus 14, 2009 Author Share Posted Augusztus 14, 2009 Köszönöm a gyors választ. Nos, ezt a telefont WM5-tel adták, de ezen már WM6 van. Úgyhogy valamit mahináltak vele. Egyébként ez a készülék a leírtak alapján Soft reset-es /van rajt pöcök, illetve a software-ben is van újraindítás funkció/. Tehát azt mondod, h az operációs rendszer és a készülék működéséhez szükséges dolgok fix-ek, tehát nem tudok kárt tenni benne És a szerintem felesleges dolgokat nyugodtan törölhetem? Itt nincs olyan funkció, mit a format a pc-k nél? Aztán mindent előről telepíthetek? Software frissítés v ilyesmi? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Horysz Posted Augusztus 14, 2009 Share Posted Augusztus 14, 2009 de, erre jó a hard reset, tehát hogy akksi ki-be. vannak készülékek amit gyárilag wm5tel adnak de van upgrade patch hozzá, így egy bios frissítéshez hasonlóan új rendszert éget a romba, így kerülhet rá akár wm6 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikatoke Posted Augusztus 14, 2009 Share Posted Augusztus 14, 2009 Dicsak, HTC! A hard reset nem egy billentyűhöz/gombhoz van kötve, ilyen gombot ne is keress! Viszont ezt találtam Neked: Hard reset T-Mobile MDA Vario II (HTC Hermes 300) esetén: 1. Tartsd egyszerre nyomva a két szoftgombot (kijelző alatt, egy-egy csíkkal jelzett gombok) 2. Közben a pálcával resetelj (a két szoftvergomb továbbra is folyamatosan nyomva tartva, amíg fehér háttéren apró kék betűk nem jelennek meg.) 3. Ezután a hardveres billentyűn az „R”-t, majd utána a Space-t (szóköz) kell megnyomni. Ekkor a készülék teljes újratelepítéssel indul újra." Természetesen minden adatod el fog veszni, kivételt képeznek az sd kártyán lévő adatok. Úgyhogy csak óvatosan! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruville Posted Augusztus 15, 2009 Author Share Posted Augusztus 15, 2009 Éhhtem, vmi ilyesmit kerestem. Köszönöm a segítséget! Ha valamit elszúrok, jelentkezem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bikatoke Posted Augusztus 17, 2009 Share Posted Augusztus 17, 2009 (edited) Ezek szerint sikerült! Örülök, hogy segíthettem! Módosította Augusztus 18, 2009 bikatoke Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruville Posted Augusztus 18, 2009 Author Share Posted Augusztus 18, 2009 Igen, igen összejött. Szépen újraindult, feltelepítette az op-rendszert. Onnantól pedig felraktam ami nekem még kellett. Köszi a segítséget! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kiru Hoshino Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Dicsak, HTC! A hard reset nem egy billentyűhöz/gombhoz van kötve, ilyen gombot ne is keress! Viszont ezt találtam Neked: Hard reset T-Mobile MDA Vario II (HTC Hermes 300) esetén: 1. Tartsd egyszerre nyomva a két szoftgombot (kijelző alatt, egy-egy csíkkal jelzett gombok) 2. Közben a pálcával resetelj (a két szoftvergomb továbbra is folyamatosan nyomva tartva, amíg fehér háttéren apró kék betűk nem jelennek meg.) 3. Ezután a hardveres billentyűn az „R”-t, majd utána a Space-t (szóköz) kell megnyomni. Ekkor a készülék teljes újratelepítéssel indul újra." Természetesen minden adatod el fog veszni, kivételt képeznek az sd kártyán lévő adatok. Úgyhogy csak óvatosan! Én az angol nyelvű WM%-re tettem fel egy magyarítást aminek a következtében elszált a rendszerem. Beinditás után fehér képernyő fogad és semmi más. Érdekelne, hogy működne nálam is ez a dolog. Ha igen akkor egy picit segíts a 2.-es pontal. Hogy reseteljek a pálcával? Válaszodat előre is köszi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts