Kovács Palika Posted Augusztus 18, 2009 Share Posted Augusztus 18, 2009 Nekem másfél éve van szemüvegem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sam51 Posted Augusztus 19, 2009 Share Posted Augusztus 19, 2009 Szemüveg. A fejem sokkal nyomottabban néz ki nélküle. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wendie Posted Augusztus 23, 2009 Share Posted Augusztus 23, 2009 Nem szeretem a kontaklencsét. Lehet, hogy csak azért viszolygok tőle, mert nem szeretek a szemem közelében matatni Csak ha muszáj. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Islander Posted Július 19, 2010 Share Posted Július 19, 2010 Nekem mind a kettő van, lencse főleg azért mert erős szemüveget hordok és nem igazán látok nélküle strandon stb. Lencséve pedig hordhatok napszemüveget Semmi bajoma zzal ha a szemembe kell nyúlnom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMmY_hun Posted Július 20, 2010 Share Posted Július 20, 2010 Itthon szemüveg, utcán meg kontaktlencse. Kényelmesebb a lencse számomra, és előnyösebb is nekem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brendon13 Posted Július 22, 2010 Share Posted Július 22, 2010 Szemüveg már 2 és fél éve Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mg1992 Posted Július 24, 2010 Share Posted Július 24, 2010 Szemüveget egy jó ideje Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dubo Posted Július 25, 2010 Share Posted Július 25, 2010 "kukkerem" van , de szeretnék kontaktlencsét , így a "mindkettő"+-re szavaztam Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmety Posted Augusztus 25, 2010 Share Posted Augusztus 25, 2010 inkább a kontaklencse,mert van akinek nem áll jol semmilyen szemüveg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiralyjacint Posted Augusztus 25, 2010 Share Posted Augusztus 25, 2010 Én 10 évig szemcsis voltam, elég szar volt, h amikor sportolni akartál az izzadság miatt lefolyt a verejtékeddel a szemüveged, de annélkül meg nem látsz. Pl focinál... hopp, jön egy labda, azt reccs... Szal 10 év szemcsi után váltottam egy kényelmesebb módszerre, havi kontaktlecsó... Amúgy szerintetek az mennyire baj, ha a havit 2 hónapig hordom, illetve végig rajtam van??? Semmi bajom nincs, nem szúr így amikor berakom, tovább hordhatom... Este amikor fáradt vagyok akkor picit fárasztja a szemet, meg reggel amikor ki akarnám nyitni a szemem kb 1 percig nem engedelmeskedik xd De amúgy 1 éve már ezt csinálom. Későbbiek folyamán lehet ennek böjtje??? Köszi a választ, üdv!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzegediXY Posted Január 7, 2011 Share Posted Január 7, 2011 Bárki tudna mondani kontaktlencséreárat? Ha valaki váltott, annak milyen volt? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawide Heavens Posted Január 7, 2011 Share Posted Január 7, 2011 . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMmY_hun Posted Január 7, 2011 Share Posted Január 7, 2011 Bárki tudna mondani kontaktlencséreárat? Ha valaki váltott, annak milyen volt? Nekem kb 23ezerre jön ki egy fél évre a lencse minden tartozékával együtt. Lágy lencsét használok, amit havonta cserélni kell. Ez kíméletes a szemnek, és az ára sem olyan vészes. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlackLunar Posted Január 7, 2011 Share Posted Január 7, 2011 Nekem majd most lesz szemüvegem . Sajna muszáj :S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzegediXY Posted Január 7, 2011 Share Posted Január 7, 2011 Hát nekem most fél évre volt 14ezer azthiszem. Pontosan mit váltott? Szemüvegről lencsére? Mert az csak az elején kicsit kellemetlen mert a szemednek meg a reflexeidnek meg kell szoknia hogy állandóan a szemedben nyúlkálsz Amúgy hihetetlen élmény volt nekem először újra "rendesen", kristálytisztán látni. 10 éve szemüveges vagyok, és már 2 éve van kontaktlencsém. De szeretnék már egy műtétet. Köszi a választ (neked is ToMmY). A műtéttel még talán egy kicsit érdemes várni és azt sem mind a két szemre, mert ha nem jó, akkor az majd' egy életre olyan marad ráadásul el is ronthatják/nem olyan lesz amilyennek akarod (családi tapasztalat) Még annyi lenne, hogy feles cilinderrel lehet? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Huan001 Posted Január 7, 2011 Share Posted Január 7, 2011 szerencsére egyik sem,és remélem hogy nem is lesz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMmY_hun Posted Január 7, 2011 Share Posted Január 7, 2011 Köszi a választ (neked is ToMmY). A műtéttel még talán egy kicsit érdemes várni és azt sem mind a két szemre, mert ha nem jó, akkor az majd' egy életre olyan marad ráadásul el is ronthatják/nem olyan lesz amilyennek akarod (családi tapasztalat) Még annyi lenne, hogy feles cilinderrel lehet? A műtétről nekem azt mondta az orvos, hogy érdemes várni vele addig, amíg már vélhetőleg nem romlik tovább a szemed. Persze ez függ attól, hogy mi okozza nálad a látásromlást. Igazából erről kérdezz meg egy szemészt, aki megvizsgál, aztán majd ő elmondja, hogy mi lenne a legjobb neked. A második kérdést nem értem :$ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzegediXY Posted Január 7, 2011 Share Posted Január 7, 2011 A cilinder az valami torzítás, amit elég különösnek találok, mert sem szemüveggel sem nélküle nem látok a tárgyak közt különbséget (élességen kívül ). Már találtam olyat, ami havi, csak sajna 11k-t havonta nem szánnék rá Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawide Heavens Posted Január 7, 2011 Share Posted Január 7, 2011 . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzegediXY Posted Január 8, 2011 Share Posted Január 8, 2011 Köszi! Bemegyek egyik nap, megkérdezem Sokat segítettél Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rapunk Posted Február 12, 2011 Share Posted Február 12, 2011 Monokli, az az igazi!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sony vegas Posted Február 12, 2011 Share Posted Február 12, 2011 Szemüvegem van, mivel csak egy nagyon kicsit romlott a szemem és látok nélküle is így ha nem kell csak simán leveszem kontaklencsével meg állandóan a szememben kellene matatni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deirgderc Posted Március 17, 2011 Share Posted Március 17, 2011 Inkább szemüveg, plussz az én szemem sem nagyon rossz, így anélkül is megvagyok, csak előadásokon zavarna, hogy nem látnám a vásznon megjelenő szöveget... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzegediXY Posted Március 18, 2011 Share Posted Március 18, 2011 2 hétmúlva kontaktlencse Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad_90 Posted Március 18, 2011 Share Posted Március 18, 2011 Mostanában egyre többet gondolkozom a kontaktlencsén. Sok esetben jól jönne... pl ha napszemüveget akarok, a dioptriások horribilis áron vannak... :S No, majd meglátom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deirgderc Posted Március 18, 2011 Share Posted Március 18, 2011 Azért a kontaktlencse sem nagyon olcsó... ha kb. 20 hónapon (ami nem is olyan sok, csak 1 év és 8 hónap) keresztül hordod, majdnem ugyanott vagy, mintha szemüveget vettél volna (csak részletre)... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Finep Posted Március 18, 2011 Share Posted Március 18, 2011 nem olcsó a kontaktlencse az tény, viszont ha az előnyeit nézzük a szemüveggel szemben, akkor azthiszem megéri Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzegediXY Posted Március 18, 2011 Share Posted Március 18, 2011 Mellesleg nemis lesz koszosés kell tisztogatnot pár óránként. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leki Posted Március 18, 2011 Share Posted Március 18, 2011 Nekem idestova 10 éve van lencsém és azt kell, hogy mondjam, ha itthon nem rakom be a lencsét és szemüvegben vagyok nagyon elkezd zavarni egy idő után. Tehát én maximálisan kontaktlencse párti vagyok. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csukjás I Posted Április 4, 2011 Share Posted Április 4, 2011 Szemüveget használok és maradok mellette. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts