Cross93 Posted Augusztus 6, 2009 Share Posted Augusztus 6, 2009 A graffiti alapvetően művészet. Pont. Persze nem az értelmetlen filctollfirkáklásra, hanem a művészien kivitelezett, sok-sok órányi munkát igénylő falfestményekre gondolok. A firkálás viszont most új felületet kaphat, méghozzá a levegőt! Bár a fényfestészet már jó ideje létezik, Aissa Logerot összekapcsolta a fényfestészetet a graffitiből ismert tag-eléssel (kvázi: aláírás, firka). A formaterv adott volt, hiszen ha graffiti, akkor az eszköz nem lehet más csak festékszóró kanna, ám az hogy ezt plexiből tervezte meg ez a fiatalember, mindenképp kreativitásról árulkodik. A szórófej természetesen nem festéket, hanem egy LED segítségével fényt szór a világba, ráadásul a LED fej cserélhető, így a színekről sem kell lemondanunk. És a legszebb az egészben, hogy ha kifogy a „festék” (vagyis az áram), akkor sem kell konnektort keresnünk, vagy elemeket vennünk, hiszen a kanna felrázásával (ugyanúgy, mint a kínai piacon kapható felrázós zseblámpánál) áramot termelhetünk és firkálhatunk a levegőbe megint. Már csak egy megfelelő fényképezőgép, vagy videokamera kell, hogy megörökíthessük a lebegő firkákat. Forrás: Tech.hu Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Augusztus 6, 2009 Share Posted Augusztus 6, 2009 Valahogy nem esett le, hogy mitől lebegő ez a graffiti. Lehet mert már késő van Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsiga Posted Augusztus 7, 2009 Share Posted Augusztus 7, 2009 Mivel nem a falra fested hanem a 'levegőbe' rajzolsz vele Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Augusztus 7, 2009 Share Posted Augusztus 7, 2009 Azt értem, de miért marad lebegve a levegőben? Tehát a technikai háttér kéne Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJPizsi Posted Augusztus 7, 2009 Share Posted Augusztus 7, 2009 Na ez engem is érdekelne. Aki tud valami elméleti fejtegetést, vagy valami elkészítési útmutatót, légyszi szóljon! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csasa94 Posted Augusztus 7, 2009 Share Posted Augusztus 7, 2009 Elvileg csak elektromossággal működik, de nem tudom, h hogyan! És jól mondtam! Dinamós szerkezet, és amikor rázod, akkor áram keletkezik benne! Azok a szórófejek cserélhetőek, úgy tűnik, mintha egy LED lámpa lenne! És az a két "drót" ia arra utal, h elektromosság van benne! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
vargarobi21 Posted Augusztus 7, 2009 Share Posted Augusztus 7, 2009 ha élőben látod mikor egy ilyen képet készítenek, akkor te nem látod ezt a kék csíkot. ugyanis úgy működik, hogy egy arra alkalmas videókamera előtt te "rajzolsz" egy ilyen szerkezettel. te nem látod a művedet, csak nagyjából tudod hogy mégis hogy nézhet ki. miután a kamera felvette ahogy előtte kalimpálsz, számítógépre kötöd és a felvett anyagból alkotja meg ezt a képet nem értem mi ebben az újdonság... láttam már olyan videóklippet amiben ilyet is bemutatnak... szerk.: ebben a videóklippben 1:10-nél kezdve, majd folyamatosan van hasonló http://www.youtube.com/watch?v=ZNJl8PqK_Dk a különbség csupán annyi, hogy itt kék fényt használnak, a klippben pedig fehéret Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Augusztus 7, 2009 Share Posted Augusztus 7, 2009 Ezeket a képeket gondolom fényképezőgéppel és hosszú expozíciós idővel készítik, amire a cikk nem tér ki . Így eléggé félreérthető, ha nem ért hozzá az ember... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bálibee Posted Augusztus 7, 2009 Share Posted Augusztus 7, 2009 biztos nem hosszú expozicióval, mert akkor az ember is el lenne mosódva. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJPizsi Posted Augusztus 7, 2009 Share Posted Augusztus 7, 2009 Jajj én kapisgálom. A lencsére vetülő fény(azért led mert annak nem olyan nagy a forrása,de így a lézer a legjobb) és ügye az pár másodpercig megmarad még a lencsén. Vagyis szvsz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
--Szabee-- Posted Augusztus 25, 2009 Share Posted Augusztus 25, 2009 Hosszú exp. idővel lehet ilyet csinálni. Tudom, mert én is csináltam ilyet, csak lézerrel. A kép meg gondolom illusztráció... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts