nickey Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 Az emberi test egész nap különböző intenzitással látható fényt bocsát ki. Igaz olyan gyöngét, amit szabad szemmel nem láthatunk, mert intenzitása az ember által érzékelhető fény erejének alig az ezred része. Megfelelő fényképezőgéppel azonban jól rögzíteni lehet. Japán tudósok az emberi test által kibocsátott fény láthatóvá tételére olyan érzékeny fényképezőgépet szerkesztettek, amely a fény legkisebb dózisát, egy fotont is érzékel. Ezzel fényképezték az önkénteseket, akik több alkalommal is 20 percet töltöttek egy teljesen sötét helységben. Három egymást követő napon, három óránként. A fotók alapján kiderült, hogy az ember teste a legintenzívebben délután 4 órakor világít, míg a leggyöngébb a fénykibocsátása délelőtt 10 órakor. Szakértők szerint a fénykibocsátás az ember természetes biológiai órájával függ össze. Kiderült az is, hogy nem csak az emberi test világít, de minden élőlény testfelülete, ami a szervezetben zajló anyagcsere folyamatok természetes velejárója. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeaber Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 Ez most egy nagy szenzációs hír egy egyszerű dologról: Hőkamera kép.. Már egy jó ideje tudjuk és kihasználjuk eme technológiát.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 De ez más. A hőkamera tudtommal infrafény segítségével működik. Ehhez pedig semmi más nem kell csak egy szuperérzékeny fényképező. A kép meg valószínű csak illusztráció. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Július 25, 2009 Share Posted Július 25, 2009 Mondjuk nekem is a hőkamera képe ugrott be a kirakott képről. Egyébként is az emberi test jól vezeti az áramot, akkor miért ne éppen a sötétben ne világítana? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manfred von Richthofen Posted Július 25, 2009 Share Posted Július 25, 2009 ebben nem a test világítása a lényeg hanem az új érzékeny fényképező! Sztem ez nem mostani felfedezés h világít a sötétben de a fényképező az a mostani! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Július 25, 2009 Share Posted Július 25, 2009 Az érdekes lenne, mert hogy fedezik fel, ha nem látják? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeaber Posted Július 25, 2009 Share Posted Július 25, 2009 A kép tényleg egy hőkamera kép. Tekintve, ha jobboldalra nézel látod, hogy bizonyos hőfok milyen színen világit. A reakcióimat innen vettem, de akkor a francért raknak be ilyen képet xD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tom624 Posted Július 25, 2009 Share Posted Július 25, 2009 szerintem nem hőkamera kép csak hasonlít rá ha megnézitek a jobb oldali skálát ha hőkamera lenne akkor ezek szerint az itt látható emberek elég rendesen megvannak hűlve, mert ha megnézed az emberek arcát és megkeresed a skálán a szint akkor az csak 32°C lenne szerintem az a fénykibocsájtás mértéke Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bendu133 Posted Augusztus 9, 2009 Share Posted Augusztus 9, 2009 Aki kicsit is tanult fizikát, az tudja, hogy az ember egy másodlagos fényforrás. Maximum magába szívja egy ideig a fényt, de szerintem ez se nagyon valószínű. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Augusztus 11, 2009 Share Posted Augusztus 11, 2009 hát, én ezt nevezem hőkibocsátásnak......... szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolGuppika Posted Szeptember 12, 2009 Share Posted Szeptember 12, 2009 Azt elhiszem, hogy világít az emberi test, de ez milyen funkciót tölt be a mi életünkben? Hiszen elvileg mindennek kell hogy legyen valami oka. Nem hiszem, hogy csak azért világítanánk, mert az olyan vicces. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FULL-MOON Posted Szeptember 17, 2009 Share Posted Szeptember 17, 2009 Ez tényleg hőképnek tűnik A szervezetedben lévő ionok bizonyos körülmények között foszforeszkálni kezdenek... nem tudom ez miért ilyen nagyon érdekes... igazából semmilyen hatása nincs az életedre, csak egy végterméke a szervezetedben végbemenő kémiai folyamatoknak azonban nem tudom hogy hogy tervezik ezt a fényt rögzíteni, mivel kb annyira erős, mint a körülötted lévő dolgok fénye Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satyr Posted Szeptember 17, 2009 Share Posted Szeptember 17, 2009 Hehe. Olyanok vagyunk mint egy Obis kertilámpa... Hamarosan eldobhatjuk a láthatósági mellényt is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silverp Posted Október 4, 2009 Share Posted Október 4, 2009 Ez érdekes.Köszi a leírást. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricsike012 Posted Október 7, 2009 Share Posted Október 7, 2009 Egy megszállott szellemkutató erre azt a magyarázatot adná, hogy az embernek ez az aurája. :lol: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts