Tom624 Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 Én somogyi vagyok és én a csikált használom és számomra felfoghatatlan hogy hogynemlehet ismerni ezt a szót csikál Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaire Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 Hát itt mi a csikiz szót használjuk Győr környékén Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratt Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 csikiz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
super woofer Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 szintén csikiz.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panki51 Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 Csikiz. Életemben nem hallottam még a csikálról. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 csikált már egyszer olvastam itt a pirateclubon, de nekem a csikiz a megszokott. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flóri Bá Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 A csikáz olyan hangzású, mint valami állaton elvégzett ivartalanító műtét. Szóval még nem hallottam róla, de nem is tetszik ez a szó... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortuus Posted Július 25, 2009 Share Posted Július 25, 2009 Csikiz :D Csikál... :lol: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch3f Posted Július 25, 2009 Share Posted Július 25, 2009 csikált használok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi1986 Posted Július 26, 2009 Share Posted Július 26, 2009 Csikiz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaRaMoReMaNiA Posted Július 26, 2009 Share Posted Július 26, 2009 csikiz, de Somogyban ez normális... kaposvári barátnőim is a csikált használják Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mercedesbenz Posted Július 26, 2009 Share Posted Július 26, 2009 Még mindig Csikiz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Július 27, 2009 Share Posted Július 27, 2009 Hevesmegye - Eger - és soha sem hallottam a csikál szóról. Egyértelműen Csikiz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Július 27, 2009 Share Posted Július 27, 2009 Csikiz. Nekem ha valaki azt mondaná, hogy megcsikállak én megijednék. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venheidem Posted Július 27, 2009 Share Posted Július 27, 2009 Sose hallottam, hogy csikál. Csikiz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted Július 27, 2009 Share Posted Július 27, 2009 Én is csikizt használok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Earp Posted Július 27, 2009 Share Posted Július 27, 2009 Bizony én is azon tudatlan fajta közé tartozom, aki még életében nem hallotta ezt a kifejezést. Csikál szóra nekem valamilyen mezőgazdasági művelet ugrik be elsőre, de elnézést kérek minden csikál szót használó fórumtárstól, hiszen oly nagy országunkban a távolság, hogy a nyelvjárási kifejezések nem juthatnak el minden szegletbe. Szerintem sokak nevében mondhatom, hogy köszönjük eme rögtönzött nyelvi felvilágosítást, legalább nem nézünk döbbenten, ha valaki meg akar bennünket "csikálni". Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Finep Posted Július 27, 2009 Share Posted Július 27, 2009 Csikál [ 1 ] ** [2.56%] Csikiz [ 38 ] ** [97.44%] szép Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack bauer92 Posted Július 27, 2009 Share Posted Július 27, 2009 csikizre szavaztam.. csikálról most hallotam előszőr Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manfred von Richthofen Posted Július 27, 2009 Share Posted Július 27, 2009 csikált még életemben nem hallottam! XD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zagzag Posted Július 27, 2009 Share Posted Július 27, 2009 Felén is csikiz, de nekem nagyon tetszik, hogy a magyar nyelv ilyen színes, hogy egyes tájakon másként nevezik a dolgokat. Szerintem ez nagyon szép dolog és ne gúnyoljuk ki. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbee95 Posted Július 27, 2009 Share Posted Július 27, 2009 Baranya megye- pécs - Mindketőtt használjuk errefelé, legalábbis én igen:D Csikált a haverokkal, rokonokkal stb..., a csikizt én bnőknél szoktam mondani XD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bono92 Posted Július 27, 2009 Share Posted Július 27, 2009 Mindenféleképpen csikiz! Bár létezik ilyen szó, hogy csikál, de ezt csak nagyon elvétve használják, és sztem csak azok, akik valamilyen tájszólással beszélnek! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deep_idea Posted Július 27, 2009 Share Posted Július 27, 2009 Felénk csikiz van Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbee95 Posted Július 27, 2009 Share Posted Július 27, 2009 Mindenféleképpen csikiz! Bár létezik ilyen szó, hogy csikál, de ezt csak nagyon elvétve használják, és sztem csak azok, akik valamilyen tájszólással beszélnek! Attól, hogy arrafelé ritkán használják, még nem lesz tájszólás. Gondolom pesti vagy. Csakmert általában ők ilyen lenézők ( tapasztalat) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bono92 Posted Július 27, 2009 Share Posted Július 27, 2009 Kikérem magamnak, azt hogy lenézem őket! belelátsz az agyamba? nem!! A vidékiek meg mindig ilyen bunkók másokkal? Én nem szóltam be senkinek, nem ártottam senkinek, egy normális postot írtam, senkinek nem akadt föl a szeme ezen, csak neked! Mondhatom kedves user vagy! Bocs, hogy pesti vagyok! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srac Posted Július 28, 2009 Share Posted Július 28, 2009 Én is pécsi voltam, és Bp-re költöztem. Meglepő volt, hogy mennyi szót nem ismernek itt. Ilyen a csikál is. Mert ugye itt csikiz... Na meg a döcit sem tudták, hogy micsoda. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schunee Posted Július 28, 2009 Share Posted Július 28, 2009 Mi az a doci? Egyebkent en pesten nottem fel es mi is csikizni szoktunk Én is pécsi voltam, és Bp-re költöztem. Meglepő volt, hogy mennyi szót nem ismernek itt. Ilyen a csikál is. Mert ugye itt csikiz... Na meg a döcit sem tudták, hogy micsoda. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Finep Posted Július 28, 2009 Share Posted Július 28, 2009 Kikérem magamnak, azt hogy lenézem őket! belelátsz az agyamba? nem!! A vidékiek meg mindig ilyen bunkók másokkal? Én nem szóltam be senkinek, nem ártottam senkinek, egy normális postot írtam, senkinek nem akadt föl a szeme ezen, csak neked! Mondhatom kedves user vagy! Bocs, hogy pesti vagyok! szerintem ne vedd magadra, de a nagytöbbségre ez jellemző. aki nem pesti az "büdös paraszt" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szogyenyi Posted Július 28, 2009 Share Posted Július 28, 2009 csikiz. csikál szót sosem hallottam még Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts