hankock Posted Július 21, 2009 Share Posted Július 21, 2009 Tíz év fejlesztés után letölthető a francia VLC-Player 1.0.0. A nyílt szoftver fejlesztéséhez 20 országból érkezett segítség. A rendkívül sokoldalú lejátszó szinte minden médiaformátummal megbirkózik. Jól helyettesíti a hozzá hasonlóan ingynes lejátszókat, mint például a Media Playert, Apples Qicktime vagy a Real Playert. A program inkább egy keretprogramnak tekinthető. Két egymástól külön kifejlesztett dekódolóból és egy kódoló programból áll. A most letölthető legfrissebb változatában már olyan nehéz feladatokat is megold, mint a Blue-Ray-Discs vagy a Dolby Digital Plus rendszerek használata. A szoftver története 2001-ig nyúlik vissza a Párizs melletti Châtenay-Malabry mérnökképző iskoláig, ahol a projektet a diákok gondozására bízták. 2001. február 1-től, a GNU-General-Public-Lizenz keretében ingyen és mindenkitől segítséget elfogadva dolgoztak rajta a mai napig. (azta) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bagi Posted Július 21, 2009 Share Posted Július 21, 2009 Innen tölthető: http://www.videolan.org/vlc/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Július 21, 2009 Share Posted Július 21, 2009 Tényleg egész jó. Sok formátumot lejátszik. Már csak a skint kéne valami modernebbre cserélni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bagi Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 Bár ez nem a kérések részleg, de innen tölthetsz. http://www.videolan.org/vlc/skins.php Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 Eh, zsír köszi. Nem is tudtam, hogy lehet skinezni is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Július 23, 2009 Share Posted Július 23, 2009 Nekem sokkal jobban bejön a Media Player Classic Home Cinema + ffdshow duó. Minden létező formátumot lejátszik és nincsenek olyan gondjaim vele, mint a VLC-nél (túlbonyolított beállítás, stb.). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brake95 Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 Nekem a VLC az egyik kedvenc média lejátszóm, mindig azt használom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 Nekem a napokban volt olyan gondom, hogy az mpc nem játszott le egy filmet felirattal csak nélküle. Azt mondta nem jó hozzá a codec. A VLC meg kérdés nélkül lejátszotta. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts