szili_x14 Posted Június 17, 2009 Share Posted Június 17, 2009 Nokia 5530 A számos pletyka és hosszú várakozás után végül hivatalosan is bemutatkozott a finn gyártó harmadik érintőkijelzős telefonja, mely egyben a trió legkisebb és legolcsóbb tagja. A rendkívül kompakt készülék a korábbi pletykáknak megfelelően az alacsonyabb árszegmens meghódítására készül, így a Nokia 5800-nál némiképp gyengébb specifikációval és szegényebb alapcsomaggal érkezik, melyhez azonban klasszisokkal jobb, hallójáratban ülő, akusztikai zajszűréssel ellátott fülhallgató és vékony kialakítás tartozik. A Symbian Series 60 Touch alapú Nokia 5530 XpressMusic, mint ahogy neve is mutatja, színtén zenemobil, éppen ezért a sztereó FM rádió, 3,5 milliméteres fülhallgató kimenet és az előlapra költöztetett 3D sztereó hangszóró jelenléte nem lehet igazán meglepő, mely mellé 4 GB kapacitású memóriakártyát is csomagol a gyártó, és ez természetesen igény szerint nagyobbra is cserélhető. Az átdolgozott érintőkijelzős kezelőfelület a 20 legfontosabb kapcsolattal folytatott beszélgetéshez azonnali hozzáférést biztosít már a készenléti kijelzőről, valamint az érintőkijelzős média gomb is új értelmet nyert, hiszen közvetlen Windows Live Messenger, YouTube, Ovi Share, Facebook, MySapce és VOX támogatást is kínál. A jövevény emellett 2,9 hüvelykes, 360x640 képpontos érintőkijelzőt, LED villanóval kiegészített 3,2 megapixeles autofókuszos kamerát, a kijelző automatikus elfordulását segítő gravitációs, valamint beszélgetés közben a kijelzőt automatikusan lezáró távolságmérő szenzort, EDGE és WLAN átviteli képességet, sztereó Bluetooth modult és közel 5 óra beszélgetést, 27 óra zenelejátszást vagy 7,3 óra videózást kínáló 1.000 mAh akkumulátort is kapott. A 104x49x13 milliméteres és 107 grammos készülék várhatóan az év harmadik negyedévétől lesz kapható fekete-vörös, fehér-kék, fekete-szürke, fehér-rózsaszín és fehér-sárga árnyalatokban 199 eurós nettó kiskereskedelmi áron, vagyis idehaza körülbelül 69.000 forintos bruttó áron kerülhet bevezetésre, ha az euróárfolyam nem változik lényegesen. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Június 17, 2009 Share Posted Június 17, 2009 Mondjuk, ha valóban 69000 az nem sok érte. Bár gondolom a szolgáltatók még rátesznek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Június 19, 2009 Share Posted Június 19, 2009 jah és ez nem OKOStelefon? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gramer Posted Június 19, 2009 Share Posted Június 19, 2009 Symbian Series 60-as, szóval az! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szili_x14 Posted Június 19, 2009 Author Share Posted Június 19, 2009 senki nenézzen hülyének, tudom hogy okostelefon(és nyugodtan rakhattam volna az okostelókhoz is) de gondoltam hamár itt van az 5800, akk rakom ide...úgyis "rokonlélek" a két telefon Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ch3f Posted Június 21, 2009 Share Posted Június 21, 2009 lehet hogy kevés lesz kicsit ez az 1000 milis akksi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Június 21, 2009 Share Posted Június 21, 2009 ja mert a "nagytestvér"-nek 1370 asszem. Nekem is 5800ám van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbxslade Posted Június 21, 2009 Share Posted Június 21, 2009 mikor olvastam mobilarénán, már akkor elnyerte a tetszésemet, pont azok a szolgáltatások hiányoznak belőle, amiket nem használnék, 3G, GPS, 500megapixeles kamera, viszont wifi van... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zacskósleves Posted Június 23, 2009 Share Posted Június 23, 2009 ja szerencsére van bene wlan, az jó dolog Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Június 23, 2009 Share Posted Június 23, 2009 Én nem tartom sokra a 3G-t azt se tom mire jó, meg van még EDGE meg HSDPA meg nemtom, tele van ilyenekkel az 5800 de ezt se tom melyik mire jó. Én ezt venném ha nemvettem volna meg az 5800át. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szili_x14 Posted Június 28, 2009 Author Share Posted Június 28, 2009 Én is ezt venném meg, ha lenne rá pénzem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel_1031 Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 Én meg ezt fogom ajánlani öcsémnek, jó kis teló. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bono92 Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 trió legkisebb és legolcsóbb tagja...alacsonyabb árszegmens meghódítására készül...idehaza körülbelül 69.000 forint... Akkor ez tényleg nagyon olcsó telefon lehet! Majnem 70 ezerbe kerül, és akkor ez nekik az olcsó telefon...? Amikor a cikk elején jártam, és azt írta, hogy olcsó lesz, én ilyen 30-40 ezerre gondoltam... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbxslade Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 második legolcsóbb egyébként. az 5630 valamivel olcsóbb tudtommal, habár abban olyan processzor van, hogy csak néztem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csabika18 Posted Szeptember 16, 2009 Share Posted Szeptember 16, 2009 nekem is 5800ám van, volt alkalmam kipróbálni az 5530at, minimálisan gyorsabb mint az enyém, viszont a kijelzője még nehezebben használható mint az 5800áé. én továbbra is maradok az 5800nál jó lenne az 5800 mondjuk az emlegetett 5630as 600mhzes processzorával Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts