==>Scooter<== Posted Június 15, 2009 Share Posted Június 15, 2009 Sziasztok az lenne a kérdésem hogy ma tudtam szerezni egy 1 Gb DDR2 1066 MHZ -es memóriát viszont az enyémben ilyen van ha berakom mellé amit vettem az gáz lenne mi történne pontosan ??? Itt egy kép hogy az enyém milyen pontosabban Válaszokat előre is köszönöm Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Június 15, 2009 Share Posted Június 15, 2009 Bár a képből nem derül ki, de valószínűleg 2 db 1 GB-os modul van a gépedben. Ezek így valószínűleg Dual-Channel-ben mennek. Ez azt jelenti, hogy a memória sávszélessége megduplázódik. Amennyiben beraknád melléjük az 1066Mhz-es RAM-ot (a mostaniak 800Mhz-esek), a modul igazodna a lassabb társaihoz, így rendben működne, azonban a RAM-ok Single.Channel-ben mennének. Vagyis a számítógéped elméletileg lassulna, azonban ha valami olyan alkalmazást használsz aminek kevés a 2 GB memória, profitálhatsz a bővítésből. Próbáld ki bátran, baja semminek nem lesz, ha gyorsabbnak érzed a géped hagyd meg a plusz modult. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
==>Scooter<== Posted Június 15, 2009 Author Share Posted Június 15, 2009 Köszönöm a gyors válaszod jaa és elfelejtettem mondani hogy csak egy memória kártya van benne ami 2 gb-os 800 mhz , e mellé szeretném berakni a 1066 mhz-eset, így is változatlan lenne a helyzet vagy szerinted próbáljam meg valahogy kicserélni 800 mhz-re ??? Amúgy szeritetek itt CONFIGOM szerintetek mennyit érhetne az én gépem ???? KÖSZIKE Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Június 15, 2009 Share Posted Június 15, 2009 Természetesen működne, de 800 Mhz-en, a "gyengébb" modul időzítéseivel. A konfigurációdat nem látom, de egyfelől nem is vagyok tisztában a magyarországi árakkal, másfelől minden annyit ér amennyit adnak érte. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Június 16, 2009 Share Posted Június 16, 2009 A kép szerint csak 1 DB 2GB-s modul van a gépedben! Igy nyugodtan berakhatod nyugodtan, sebesség vesztés nélkül. Az 1066-os le fog "butulni" 800-ra. igazából sebesség csökkenést-növekedést nem fogsz tapasztalni, de jót tesz + 1GB! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
==>Scooter<== Posted Június 16, 2009 Author Share Posted Június 16, 2009 (edited) Sziasztok sikerült megoldanom most már ismeri mindkét 2 gigás ramot !!! deeee: Az Xp meg miért csak 3.25 lát belőle ?????? Na ezt mondjátok meg nekem )) Bye Bye Módosította Október 23, 2009 Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Június 16, 2009 Share Posted Június 16, 2009 A válasz nagyon szimpla... mert 32 bites operációs rendszered. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
==>Scooter<== Posted Június 16, 2009 Author Share Posted Június 16, 2009 és nincs valami megoldás, csak végső esetben szeretnék VISTÁT Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Június 16, 2009 Share Posted Június 16, 2009 létezik 64bites XP is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Június 16, 2009 Share Posted Június 16, 2009 Szerintem Egyenlőre "elég" a 3,25Gb! Majd szerintem a Windows7-et rakd fel! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
==>Scooter<== Posted Június 19, 2009 Author Share Posted Június 19, 2009 Sziasztok és nagyon szépen köszönöm azoknak a segítőkész embereknek a SEGÍTSÉGET, amúgy ha lesz értlemes WINDOWS 7 az már fogja látni 4 Giga ramot a 32 bites változata vagy ott is csak a 64 bites ??? KÖSZIKE BYE BYE Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Június 19, 2009 Share Posted Június 19, 2009 Nem, mivel az is 32 bites. 4 GB RAM-hoz 64 bites ajánlott. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razy Posted Június 19, 2009 Share Posted Június 19, 2009 Viszont a Windows 7-ből is lesz 64 bites. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
==>Scooter<== Posted Június 19, 2009 Author Share Posted Június 19, 2009 Ami persze úgy fogja enni a gépet ahogy az csak elő van íírva és nem lesz érdemes felrakni csak a 32 biteset Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts