hajani Posted November 1, 2009 Share Posted November 1, 2009 Public Class Form1 Private Sub LoadFile() Dim reader As New IO.StreamReader("c:\szovegfile.txt") Dim sor As String = "" Dim sorok As Integer = 0 ListBox1.Items.Clear() Do sor = reader.ReadLine() If Not sor Is Nothing Then ListBox1.Items.Add(sor) sorok = sorok + 1 End If Loop Until sor Is Nothing ListBox1.Items.Add("Összesen ez " & ListBox1.Items.Count & " ami ugyanannyi mint " & sorok) reader.Close() End Sub Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click LoadFile() End Sub End Class Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted November 2, 2009 Author Share Posted November 2, 2009 te vagy az én emberem köszi szépen, ha még tudsz várom a további segítségeidet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted November 3, 2009 Author Share Posted November 3, 2009 Egy olyan kérdés lenne következő, hogy egy panel tartalmát elmenteni bitmap-ba. Ez lehetséges-e, és megtudja-e oldani valaki? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricky95 Posted November 4, 2009 Share Posted November 4, 2009 Igen lehetséges Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted November 5, 2009 Author Share Posted November 5, 2009 és meg is tudnád oldani? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricky95 Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Van egy könyvem és abban van benne, megkeresem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajani Posted November 5, 2009 Share Posted November 5, 2009 Nem tudom, erre gondoltál-e, de: Public Class Form1 Private Sub panelBitmapba() Dim panelBitmap As New Bitmap(Panel1.Width, Panel1.Height) Panel1.DrawToBitmap(panelBitmap, New Rectangle(0, 0, Panel1.Width, Panel1.Height)) panelBitmap.Save("C:\\fajlnev.png") End Sub Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click panelBitmapba() End Sub End Class Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted November 6, 2009 Author Share Posted November 6, 2009 pontosan erre gondoltam kösz szépen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted November 11, 2009 Author Share Posted November 11, 2009 akkor listboxban a kiválasztott item del billenytű lenyomásásra törlődik. ezthogy? próbáltam már de nemsikerült. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajani Posted November 12, 2009 Share Posted November 12, 2009 Public Class Form1 Private Sub kijeloltekTorlese() For i As Integer = ListBox1.SelectedIndices.Count - 1 To 0 Step -1 ListBox1.Items.RemoveAt(ListBox1.SelectedIndices.Item(i)) Next End Sub Private Sub ListBox1_KeyUp(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyEventArgs) Handles ListBox1.KeyUp If (e.KeyCode = Keys.Delete) Then kijeloltekTorlese() End If End Sub End Class Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted November 13, 2009 Author Share Posted November 13, 2009 Köszi hajani, remélem segítesz még, ha kell. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Március 17, 2010 Author Share Posted Március 17, 2010 Kicsit komplikáltabb kérdés Azt hogy oldom meg hogy van egy kép és róla egy "Ecset" vagy nem tudom mi segítségével az éppen annál a pixelnél lévő színt kiválasztom? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajani Posted Március 18, 2010 Share Posted Március 18, 2010 Public Class Form1 Dim kep As New Bitmap("C:\\kep.jpg") Private Sub Form1_Paint(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.PaintEventArgs) Handles MyBase.Paint e.Graphics.DrawImage(kep, New Rectangle(0, 0, kep.Width, kep.Height)) End Sub Private Sub Form1_MouseClick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.MouseEventArgs) Handles MyBase.MouseClick If e.X >= 0 And e.Y >= 0 And e.X < kep.Width And e.Y < kep.Height Then Dim szin As Color = kep.GetPixel(e.X, e.Y) MsgBox("R: " & szin.R & ", G: " & szin.G & ", B: " & szin.B) End If End Sub End Class Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Március 18, 2010 Author Share Posted Március 18, 2010 Köszönöm szépen hajani! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Március 18, 2010 Author Share Posted Március 18, 2010 Na meg lenne még egy, hogy a kep elérési útját hogyan tudom módosítani úgy hogy a program már betöltődik? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajani Posted Március 19, 2010 Share Posted Március 19, 2010 valami ilyesmi módon lehetne: kep = New Bitmap("C:\\kep2.jpg") Form1.Refresh() Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Március 19, 2010 Author Share Posted Március 19, 2010 Köszi, most van egy kis kérdésözönöm, nagyon fel leszel tüntetve a progiban, egy html-es webdesignos csajnak készül. Na akkor, azt hogy oldom meg hogyha nagyobb a kép mint maga a terület akkor tegyen scrollbarokat? Mert próbálkoztam össze is jött de nem sitmmelt így próbáltam: Panel1.AutoScroll = True Panel1.AutoScrollMinSize = New Size(Panel1.Width, Panel1.Height) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajani Posted Március 23, 2010 Share Posted Március 23, 2010 Hozzáadsz egy panelt a formhoz (ebben lesz a kép), a form-on beállítod, hogy AutoScroll legyen True. Public Class Form1 Dim kep As Bitmap Private Sub Panel1_Paint(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.PaintEventArgs) Handles Panel1.Paint e.Graphics.DrawImage(kep, New Rectangle(0, 0, kep.Width, kep.Height)) End Sub Private Sub Panel1_MouseClick(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.Windows.Forms.MouseEventArgs) Handles Panel1.MouseClick If e.X >= 0 And e.Y >= 0 And e.X < kep.Width And e.Y < kep.Height Then Dim szin As Color = kep.GetPixel(e.X, e.Y) MsgBox(szin.R & " " & szin.G & " " & szin.B) End If End Sub Private Sub Form1_Load(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles MyBase.Load ChangePic("C:\\kep.jpg") End Sub Private Sub ChangePic(ByVal eleresiUtvonal As String) kep = New Bitmap(eleresiUtvonal) Panel1.Size = New Size(kep.Width, kep.Height) Me.Refresh() End Sub End Class Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Március 23, 2010 Author Share Posted Március 23, 2010 Na de egy pillanat, ha beállítom az autoscrollt true-ra, attól még a kép ugyanakkorára méretezi át a panelt, mint saját maga, ChangePicnél. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajani Posted Március 24, 2010 Share Posted Március 24, 2010 A form-ra autoscroll true, a panel meg akkor mint a kép. (jah és most nem kell a Form1_Paint és a Form1_MouseClick) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Július 4, 2010 Author Share Posted Július 4, 2010 újabb kérdésem lenne Például azt hogy oldom meg hogy van három szám vagy szín mondjuk az mindegy. És véletlenszerűen kiválaszt egyet a 3 dologból. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajani Posted Július 5, 2010 Share Posted Július 5, 2010 Select Case Int(Rnd() * 3) Case 0 MsgBox("egyik szín") Case 1 MsgBox("másik szín") Case 2 MsgBox("harmadik szín") End Select Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Július 6, 2010 Author Share Posted Július 6, 2010 köszi hajani Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Július 20, 2010 Share Posted Július 20, 2010 Halihó. Most én kérnék segítséget 2 dologban is. Első: Random számokból (de ha ezen múlik lehet fix egy darab karakter is) kéne megadott hosszúságút gyártani. Pl, ha a textboxban az van, hogy "512" akkor "512" karaktert pakol egymás után majd elmenti egty string változóba. Második: Valahogy ki kéne számoltatni, hogy ha én pl "512" karaktert küldök el "100" ms-el folyamatosan, akkor az mennyi sávszélességet fogna le, vagy a realtime valós kimenő adatforgalmat kéne mérni ami csak a programra vonatkozik. Tudom nem túl egyszerűek, de hátha van valaki aki tudja. Ha valamit nem írtam le elég egyértelműen írjatok és pontosítok! Előre is köszönöm! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajani Posted Július 21, 2010 Share Posted Július 21, 2010 Public Function VeletlenKaraktersorozat(ByVal darab) As String Dim random As Random = New Random() Dim str As String = "" For i As Integer = 1 To darab str &= Chr(random.Next(65, 91)) Next Return str End Function egy karakter ha egy byte (mint most itt), akkor ha egy másodperc alatt elküldesz 1024-et, akkor 1kb/sec. a sebesség Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Július 22, 2010 Share Posted Július 22, 2010 Hali! Köszönöm a választ. Holnap vagyis ma ki fogom próbálni. A sebességmérézhez pedig annyi, hogy hogyan és a winsockon belül melyik funkcióban tudom mérni a sebességet? Tehát nekem leginkább valós időben kéne mérni a tényleges kimenő adatforgalmat. Már megint be vagyok rúgva de remélem világos voltam Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajani Posted Július 22, 2010 Share Posted Július 22, 2010 ilyen funkció szerintem nincs a winsock-ban, (MS VB 2008 Express-em van, abban nem találtam winsock component-et, de) ha le akarod mérni, akkor szerintem valami olyasmi kéne, hogy küldéskor tárolod a küldés időpontját másodpercben, és a winsock SendComplete event-ben lekérdezett másodpercekből kivonod. az elküldött byte-ok számát elosztod a küldés és idejével megkapod hogy hány byte/sec a sebesség, (ha elosztod az így kapott eredményt 1024-el, megkapod a kb/sec-ben a sebességet) (vagy elindítasz egy időzítőt a küldéskor, amikor elküldte leállítod) Public Function UnixTimeNow() As Long Dim TimeSpan As TimeSpan = DirectCast((DateTime.UtcNow - New DateTime(1970, 1, 1, 0, 0, 0)), TimeSpan) Return CLng(TimeSpan.TotalSeconds) End Function Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Július 23, 2010 Share Posted Július 23, 2010 Hali. Ha jól gondolom ez a kód nem vb6hoz készült, de így is szuper mert megadta az ihletet. így oldottam meg: for i = 1 to 1024 text1.text = text1.text & "a" next i 1000 - interval - 1 kb/s 100 - interval - 10 kb/s 10 - interval - 100 kb/s 1 - interval - 1000 kb/s és a küldés sebességét majd a timer intervalal lehet majd szabályozni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajani Posted Július 24, 2010 Share Posted Július 24, 2010 igen, de azt is meg kellene nézned, hogy az adat mikor kerül elküldésre (függ attól, hogy milyen gyors a kapcsolat). (azt viszont nem tudom, hogy a winsock küldés függvénye "blokkolja"-e a program futását, de valahogy meg kellene nézni, mikor sikerült elküldeni) (ez az UnixTimeNow függvény megadja az 1970 óta eltelt másodpercek számát. eltárolod ezt az értéket küldés előtt és amikor sikeresen elküldte, kivonod, és megkapod, hogy hány másodpercig tartott a küldés) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Július 24, 2010 Share Posted Július 24, 2010 Olyan van esetleg hogy winsock send complete és a time now-al kéne kombinálni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts