T.Sz.v2 Posted Június 14, 2009 Share Posted Június 14, 2009 Először is Sziasztok! Az első kérdés az lenne hogy, hogyan írok registrybe. A második kérdés pedig az hogy hogy tudom azt megoldani hogy legyen egy checkbox és ha checked akkor mutassa a Kis ikont az óra melett ha nem akkor ne. És a harmadik olyat hogy tudok megoldani hogy valamibe mentse a beállításokat és legközelebb be is töltse. Kösz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Június 14, 2009 Author Share Posted Június 14, 2009 kösziii télleg soaktségítettél, ha lenne kedved beszálhatsz az Open-R Fejlesztésébe Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Június 22, 2009 Share Posted Június 22, 2009 Hali. Segítettem volna, ha látom, hogy van ilyen topic. Mostanában nem vagyok túl sokat a fórumon. Melózok. Meg egyébként is ez vb.net. Én vb6 -ban ügyeskedem. Ha van kérdésed akkor írj PM-et és akkor tutira észre fogom venni lehet, hogy még az nap. Na sorry az OFF-ért. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Június 25, 2009 Author Share Posted Június 25, 2009 Akkor következő kérdés egy kis registry-s! Dim hatterszin As String hatterszin = My.Computer.Registry.GetValue("HKEY_CURRENT_USER\Ora", "CDhatter", Nothing) Me.BackColor = hatterszin na most csak az a probléma hogy ugye sztringet nemtud belerakni színként. Azt már megcsináltam előzőleg hogy van értéke a kulcsnak. Beleírt egy RGB színkódot és nekem az kéne hogy ilyen legyen a háttere amit betölt. Megoldva. My.settingsel Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Július 6, 2009 Author Share Posted Július 6, 2009 Akkor az hogy azt a sort hogy lehet kicserélni ahol a lekicsinyítés kilépés stb. vannak? Ja és igen .Net ben Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Július 21, 2009 Author Share Posted Július 21, 2009 Akkor következő kérdés: Egy olyan "example"-t tudna valaki gyártani nekem hogy megadom az időt és akkor történik valami. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Július 21, 2009 Share Posted Július 21, 2009 http://www.vbforums.com/showthread.php?t=532729 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Július 22, 2009 Author Share Posted Július 22, 2009 Csak egy hibája van hogy nem .net Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 A kód hasonló a .net -hez. Nem nehéz átírni. A lényeg benne van, hogy mit kell csinálni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Július 22, 2009 Author Share Posted Július 22, 2009 ja ok akkor köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricky95 Posted Július 28, 2009 Share Posted Július 28, 2009 A visual basicben én is jártas vagyok valamennyire, ha tudok segítek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Július 28, 2009 Share Posted Július 28, 2009 Most nekem lenne kérdésem. Hogy lehet timernek berakni nagyobb időt? Gondolok itt ilyenre, hogy óránként proccoljon, vagy 30 percenként stb. És nem több timerrel, hanem egyel. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricky95 Posted Július 28, 2009 Share Posted Július 28, 2009 1000 ms = 1 mp 60000 ms = 60mp = 1perc 1800000 ms = 30 perc 3600000 ms = 60 perc = 1 óra és így szorozgatod felfele ahogy itt számoltam, ha nem lenne jó bocsi :S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Július 28, 2009 Share Posted Július 28, 2009 Az a baj, hogy nekem max 60 000 -et enged, mert ha több akkor átírja. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricky95 Posted Július 30, 2009 Share Posted Július 30, 2009 a 60 000 az 1 perc, ezt beírod az interval-ba vagyis akkor a timerbe írsz egy ilyen kódot dim szamlalo as integer 'ezzel számolunk majd dim finish as integer = 5 'ide megadod hogy hány perc után hajtódjon végre a kódod, ez most 5 perc szamlalo=szamlalo+1 if szamlalo = finish then 'ide jön a végrehajtandó kód szamlalo=0 'lenullázuk a számlálót, vagyis előről kezdi end if Magyarázat: Amikor 1 percenként (60 000ms) lefut a kód, akkor a "szamlalo" nevű változóhoz hozzáad 1-et, vagyis számoljuk a perceket, és amikor a "szamlalo" egyenlő lesz a "finish" változóval akkor lefut a kód. Tehát, ebben az esetben 5 perc után hajtja végre a kódod. Remélem, tudtam segíteni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Július 30, 2009 Share Posted Július 30, 2009 Váó, köszi. Ez még eszembe sem jutott. Sokat segítettél. Hálám üldözni fog Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricky95 Posted Július 30, 2009 Share Posted Július 30, 2009 Nincsmit Örülök hogy segíthettem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Augusztus 15, 2009 Share Posted Augusztus 15, 2009 Újabb probléma. Hogy lehet megoldani Sendkeys-el azt, hogy megadott másodpercig tartsa lenyomva a 'gombot'? Vagy akár más megoldás is jó. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricky95 Posted Augusztus 20, 2009 Share Posted Augusztus 20, 2009 Ebben nem tudok segíteni :S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Szeptember 16, 2009 Author Share Posted Szeptember 16, 2009 na vb-s ek egy kérdés hogyan tudom megoldani azt hogy egy képről (amin pl egy gomb képei vannak pl ha mouse hover akkor más kép lesz) több képet töltök be de nem az egészet egyszerre. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricky95 Posted Szeptember 16, 2009 Share Posted Szeptember 16, 2009 Sajnos nem értem a kérdésed :S Ha esetleg le tudnád írni kicsit részletesebben, vagy valami képet róla. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Szeptember 16, 2009 Author Share Posted Szeptember 16, 2009 hát ha így jobban megérted: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricky95 Posted Szeptember 18, 2009 Share Posted Szeptember 18, 2009 Igen így értem, és azthiszem meg tudom csinálni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Szeptember 20, 2009 Author Share Posted Szeptember 20, 2009 egy fájlból név alapján beolvasni egy fontot hogy kell? de úgy hogy az újra font legyen ne string. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricky95 Posted Szeptember 20, 2009 Share Posted Szeptember 20, 2009 Ha azt szeretnéd csinálni hogy egy font-ot betöltesz és azt használod a program futása során, az szerintem nem fog menni, mert ahhoz, hogy tudj használni egy fontot ahhoz telepíteni kell(az más kérdés ha olyan programot akarsz írni ami feltelepíti a fontot). Javítsatok ki, ha tévednék. Válasz: nemtudom :S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Szeptember 20, 2009 Author Share Posted Szeptember 20, 2009 mármint nem úgy hanem egy meglévő (a gépen lévő) font nevét beleírja egy fájlba ahonnan azt később kiolvassa és megjelenítit azt a betűtíust pl egy plabelen. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted Október 27, 2009 Share Posted Október 27, 2009 Nem akartam új topicot nyitni, ezért ide írom. Most kezdtem tanulni a VB-t, de nem találtam meg azt, miként tudom vizsgálni egy textbox tartalmát. Konkrétan az érdekelne, ha üres a textbox , azt hogy vizsgáljam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Október 27, 2009 Author Share Posted Október 27, 2009 úgy hogy: If Texbox1.text = Nothing then 'ide jön amit akarsz End If Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted Október 29, 2009 Share Posted Október 29, 2009 Nagyon szépen köszönöm Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Október 31, 2009 Author Share Posted Október 31, 2009 Egy kicsit komplikáltabb kérdés vagyis inkább kettő: a feladat (amit nem tudok) Egy fájlban megszámolni hogy hány sor van, mindet beolvasni és mindet egy listbox új itemébe rakni, minden sort. Remélem érthető Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts