Roland18 Posted Május 27, 2009 Share Posted Május 27, 2009 Mivel a Hírek topicban volt ez hír, hogy be akarják tiltani a dohányzást a buszmegállókban és az aluljárókban, ezért gondoltam, hogy nyitok a témának egy szavazást! Ti egyetértetek e azzal, hogy minél több helyen be kellene tiltani a dohányzást? Ha szavaztok, akkor légyszíves indokoljátok is meg! Én véleményem: Mivel jó magam dohányzom, de nem csak azért, én nem értek vele egyet! Mert szerintem a dohányosok is ugyanolyan emberek, mint más, ezért ha kúltúrált formában csinálja (nem dobálja szanaszét a csikket, nem füstöl mások arcába, ahol nagyon sok ember van egy térben, akkor nem gyújt rá), szerintem nincs joguk betiltani pl. a buszmegállókban, aluljárókban. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsepi Posted Május 27, 2009 Share Posted Május 27, 2009 Igen, mivel a dohányosok nagy része bunkó paraszt, nem véletlenül van tele minden megálló és kuka környezete csikkel. Le kell szokni, ennyi. De ezt veled már megtárgyaltuk Roland Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
baad_newzz Posted Május 27, 2009 Share Posted Május 27, 2009 Különösebben nem foglalkozom vele, csak a csikkek és a széthagyott dobozok zavarnak Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
[P]laci Posted Május 27, 2009 Share Posted Május 27, 2009 Véleményem szerint tiltsák be nyugodtan pár helyen... A dohányzás egy rossz szubkultúra már, amivel emberek millióit zsákmányolják ki több oldalról is. Nem hiszek a világméretű összeesküvés-elméletekben, de ebben a témában egy-két perc alatt egy igen "kacifántosat" lehetne alkotni. Ellenben a dohányosokkal ettől függetlenül nincs bajom, hisz elvileg demokrácia van... és elvileg mindenki azt csinál amit akar... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudi Posted Május 28, 2009 Share Posted Május 28, 2009 Különösebben nem foglalkozok vele csak tartsanak be pár dolgot például nem fújják másokra a füstöt,nem dobja el a csikket,illetve nem köpködnek össze mindent. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted Május 28, 2009 Share Posted Május 28, 2009 Egyetértek vele, szerintem betilthatnák. Nem csinálják kulturált formában, legalábbis nagyon kevesen. 1. szemetelnek 2. zavaró amikor valaki ott szívja olyan mellett aki nem cigizik, és ezt észre sem veszik. A szórakozóhelyeken is betilthatnák, mert az ok hogy ő dohányozni akar, de attól még mások egészsége károsodik, nem beszélve a kellemetlen érzésről, illetve amit a ruha bevesz. Szerintem aki dohányzik és szórakozni megy, az nem azért megy hogy ott cigizzen, hanem hogy szórakozzon, nem hiszem hogy anélkül nem tudnák magukat jól érezni. Vagy ha már annyira nem bírják ki, akkor legyen olyan hely ahol lehet dohányozni, de akkor csak ott lehessen. Mert erre nagyon nem figyelnek. (ez az én tapasztalatom, de van kivétel is) Buszmegállóról meg annyit, hogy lehet hogy nem fújja más arcába, lehet hogy nem ott szívja ahol a legtöben vannak, de észre sem veszi, de a szél arra fújja az is zavaró,persze nem tehet róla se a dohányos , se a nem dohányos, de akkor mégis ki álljon odébb? A probléma "forráas", vagy a "szenvedője"? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klausz009 Posted Május 28, 2009 Share Posted Május 28, 2009 Én a különösebben nem foglalkozom vele. Csak az én környezetembe legyen rend, előazör azt szeretném elérni. De persze az is fontos, hogy egy nem dohányzó embernek ne keljen eltűrnie egy dohányos pöfékjelését. Szóval, szerintem vendéglőkben, kocsmákban, munkahelyen, kijelölt helyen lehessen dohányozni. Mondjuk az fura volt, hogy Kaposváron nem lehetett rágyújtani az utcán, csak kijelölt dohányzó helyeken. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shyllard Posted Május 28, 2009 Share Posted Május 28, 2009 Én az Igen-re szavaztam, de különösebben semmi bajom nincs a dohányosokkal, csak nemszeretem, ha a pofámba megy a füst. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Május 28, 2009 Share Posted Május 28, 2009 Igen mert a ránk mint passzív dohányzókra sokkal károsabba füst mint rendes dohányzokra. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rathel Posted Május 28, 2009 Share Posted Május 28, 2009 Igen, egyetértek. A dohányosok nagy része teljesen lesz*rja hogy rajta kívül vagy 20 ember áll mondjuk egy megállóban és szívják azt a hülye füstöt... Ha tudja hogy káros szenvedély, akkor mi a jó büdös francnak akar másokat is rászoktatni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaks Posted Május 28, 2009 Share Posted Május 28, 2009 szerintem a dohányosok is ugyanolyan emberek, mint más, ezért ha kúltúrált formában csinálja (nem dobálja szanaszét a csikket, nem füstöl mások arcába, ahol nagyon sok ember van egy térben, akkor nem gyújt rá), szerintem nincs joguk betiltani pl. a buszmegállókban, aluljárókban. 100%-ban egyetértek ezzel a kijelentéssel. Mintha a számból vetted volna ki a szót Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malacka_92 Posted Május 28, 2009 Share Posted Május 28, 2009 azt megértem, h éttermekben, jáccótereken megtiltják. de buszmegállókban, meg aluljárókban....pfff...... ha betiltják, csak aértis aluljárókban, meg buszmegekben fogok cigizni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Május 28, 2009 Share Posted Május 28, 2009 Szívja nyugodtan agyon magát, de a körülötte lévöket ne zavarja a füstölgésével. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
5m0k3sh0w Posted Május 28, 2009 Share Posted Május 28, 2009 nem. azt gondolják sokan hogy több joguk van mint a dohányosoknak, ezért pl ha cigizek a buszmegállóban, akkor is odaáll mellém, elkezd köhögni. minek jön oda? megvárja hogy elszívom vagy valami.. ha én vagyok ott előbb akkor ne magyarázzon nekem hogy ne cigizzek már ott. nem kéne odaállni mellém.. A kedvencem amikor a vonaton dohányzós fülkében ülök, cigizek, és beül a vén picsa akkor is ha üres a fél vonat, pedig látja hogy cigizek, és elkezd köhögni meg püfföni, aztán mondja hogy zavarja a füst, meg húzzam fel az ablakot mert nem birja a huzatot a füle.. és ezt napi szinten eljátszák. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsepi Posted Május 28, 2009 Share Posted Május 28, 2009 5m0k3sh0w: Kis kultúrát erőltess azért magadra... Max idióta nagymuter/pofázós vénszatyor, stb. De az ilyenekt meg nyugodt szívvel el lehet küldeni a vérbe vagy kisegíteni a vonat ablakán Malacka_92: belehalsz, hogy ne gyújts rá, amíg 5 perc alatt átérsz 1 aluljárón?? Na ez no comment... Mellesleg olyan mértékű szemetet gyárt a csikkel a sok bunkó paraszt, mert neki épp jól esik eldobni az utcán a csikkjét ahelyett, hogy egy kukáig elmenne vele. És igen, az ilyenből sokkal több van, itt hiába mondjátok, hogy "én nem dobom el, stb.". Kevesebben vagytok. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
5m0k3sh0w Posted Május 28, 2009 Share Posted Május 28, 2009 én eldobom akárhol. szétázik úgyis, 1 hét múlva nyoma se lesz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szergej77 Posted Május 28, 2009 Share Posted Május 28, 2009 Aluljáróban végülis megértem , most több 100 ember ott rágyújt egyszerre nagy füst lesz és aki mondjuk dohányzik az meg beszívja a sok káros füstöt, bár buszmegállókat nem értem, étterem, iskolák, ovódák még okés, de buszmegálló azt már nem értem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Armin Fan Posted Május 28, 2009 Share Posted Május 28, 2009 Szívja nyugodtan agyon magát, de a körülötte lévöket ne zavarja a füstölgésével. Valahogy én is így vélekedem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deporos Posted Május 29, 2009 Share Posted Május 29, 2009 én nem értek egyet vele, mert jó játszótereken meg étteremben ne lessen, alapból az ha vki rágyújt egy étterembe akkor tudom sajnálni, a saját kajája megy tönkre, de h buszmegállóba ne lehessen, áhh ezzel mit akarnak elérni? h leszokjanak ? pedig olyan nem létezik, a cigiről nem lehet leszokni, képtelenség, szünetet tartani azt lehet.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaire Posted Május 29, 2009 Share Posted Május 29, 2009 Deporos: Miért ne lehetne leszokni?? Nem egy ismerősöm szokott már le, jó lehet újrakezdik, de az a baj, hogy a többség meg sem próbálja, lehet, hogy az ismerőseid közül nincs ilyen, de nekem rokonaim/ismerőseim szoktak le és hát ők már nem is tudnák újrakezdeni .... 5m0k3sh0w: Dobd el, de hidd el undorító egy látvány, mikor egész udvar vagy utca, valamely közterület dugig van csikkel Ha neked ez tetszik, hajrá .... Egyébként felőlem lehet dohányozni buszmegállóba, sosem zavart, de tényleg a nagy többség nem foglalkozik a körülötte állókkal, ha meg szállunk fel a buszra gyorsan eldobja, bárhová ... beáll melléd és valami iszonyatosan büdös a szája és még azt szagolni ... "jó dolog" ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batista Posted Május 29, 2009 Share Posted Május 29, 2009 BE kell tiltani minden helyet.... sőt a cigit és be kéne tiltani.... a környezetnek sem tesz jót, és más embereket is "megölhet" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
heibisch Posted Május 29, 2009 Share Posted Május 29, 2009 Nem. Szabad levegőn nem lehet, piálás közben nem lehet, a vonaton nem lehet, otthon meg rém büdös és egyébként is baszogatva vagyok érte. Akkor hol? Az erkélyről meg "beszáll" a füst a szomszéd ablakán... Szerintem hagyják békén a dohányosokat, kis zárt térben tényleg ne lehessen (lift, nyilvános wc), rakjanak ki több kukát (olyat, aminek még az alja is megvan), és akkor rendben lesz az egyenjogúság. Egyébként már mindenhol olyan modern szagelszívó meg légkondirendszer van, hogy egyáltalán nem lenne olyan kellemetlen dohányosok mellett lenni, mint régebben. Már előre "várom", milyen lesz, ha egy irodában dolgozom majd, koncentrálok, rágom a körmöm, és nem gyújthatok rá közben. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
heibisch Posted Május 29, 2009 Share Posted Május 29, 2009 Igen mert a ránk mint passzív dohányzókra sokkal károsabba füst mint rendes dohányzokra. Hogy lenne károsabb, mikor mi a külső és belső füstöt is beszívjuk? Akkor dohányozzatok ti is, ha úgy nem is olyan ártalmas. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaire Posted Május 29, 2009 Share Posted Május 29, 2009 Már előre "várom", milyen lesz, ha egy irodában dolgozom majd, koncentrálok, rágom a körmöm, és nem gyújthatok rá közben. Vannak kijelölt helyek mindenhol Azért egy irodában még jó, hogy nem lehet dohányozni. Beülsz a gép elé vagy írst vagy nem tudom milyen munkát végzel, elég hülyén nézne ki, ha közbe lógna a cigi a szádból. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
heibisch Posted Május 29, 2009 Share Posted Május 29, 2009 A kijelölt helyek iszonyat megalázóak (ácsorogsz egy épület előtt, és közben mászkálnak előtted a járókelők) és kényelmetlenek: állva képtelenség egyszerre kávézni, cigizni, és mondjuk lábat lógatni vagy újságot olvasni. Ahova meg le lehetne ülni (valami pici, eldugott helyiségben), oda még benézni sincs gusztusom, ha nem muszáj. Kivétel nélkül mind nagyon ótvar, és nem a szag miatt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
...Reni... Posted Május 29, 2009 Share Posted Május 29, 2009 igen, egyetértek, mert sokkal joblenne, nem lenne olyanokra is ártalmas akik nem cigiznek, mégis muszáj a füstöt szívniuk mert mellettük vki épp cigizik és nemtudnak mit tenni -.- alapból be kellene tiltani mindenhol...teljesen felesleges az egész... az utolsóra szavaztam heibisch: dohányozzunk miis? vicces...szokjatok le tiis...ennyi a kijelölt helyek megalázóak...ezen jót nevettem...és látod...te is miket sorolsz fel...legjobb megoldás azlenne ha leszoknál róla... mindenkinek jobblenne...még neked is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggslm Posted Május 29, 2009 Share Posted Május 29, 2009 Heh, ez jó. Felesleges, hát persze, hogy az. Kávé is az, feküdjenek le időben. A bulik is azok, nyomjon le tíz fekvőt, aki nem tud mit kezdeni magával. A játéktermek(csocsó, biliárd, darts..) is feleslegesek, minek az, inkább valami hasznossal töltsék a szabadidejüket. A pia is detto mint a cigi, sok a szemét, káros, hadd ne soroljam fel az összes hátrányát. Tiltsanak be mindent, hadd legyünk jó droidok, nem? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piccolino Posted Május 30, 2009 Share Posted Május 30, 2009 Szerintem betilthatnák. Kevés a kúltúrált dohányos... (Légyszi töröljétek már az előzőt. Bénázik a netem :S . ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hátén Posted Május 30, 2009 Share Posted Május 30, 2009 Igenre szavaztam,mégpedig azért,mert nagyon sok kellemetlen élményem adódott (adódik) ezzel kapcsolatban. Vegyünk egy példát: utazom a személyvonaton,ami ugye csak nem dohányzó, másod osztályú kocsikkal közlekedik . Ehhez képest ritkán esik meg velem,hogy nem gyújtanak rá mellett,a nemdohányzó kocsiban. Mármost egy zárt légtérben ez igen csak kellemetlen,főleg egy olyannak aki egyáltalán nem dohányzik. Persze előfordult,hogy szóltam nem is egy alkalommal és a válasz mindig az volt: ha nem tetszik,szálljak le. Szóval,szerintem azt az egy órás utat úgy is kilehet bírni,ha egyáltalán nem gyújtanak rá az emberek,de ha már valaki ennyire eszement módon kényszerbeteg,akkor emelje fel e seggét és menjen ki a mellékhelységbe, és fertőzze ott saját magát. Persze ez csak így hirtelenjében eszembe jutó egy példa volt a számosból,mert sajnos nagyon sok van. MIÉRT KELLENE A SAJÁT EGÉSZSÉGEMET KOCKÁRA TENNEM,MÁS IDEGEN, ÖNKONTROLLT NEM ISMERŐ EGYEDEK MIATT????? A szén-monoxidnak és a nikotinnak koncentrációja zárt helyiségben történő dohányzás esetén olyan magas, mely messze meghaladhatja a nyilvános helyiségekben megengedhetőnek tartott és engedélyezett maximális szintet, sőt nikotin esetében az ipari feldolgozás során engedélyezett szintet is. Nagyon-nagyon röviden ennyi ezzel kapcsolatban . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Farmontread Posted Május 30, 2009 Share Posted Május 30, 2009 Igen szerintem nagyon is jó ötlet mivel (itt az indok) 500 FT-ot meg lehet vele takritani és csak tönkre teszi a szervezetet, környezetemben is dohányoznak és ez nem jó mert a ami nem szívódik fel füst az is végülis felszívja/felszívják a környező emberek és gondolom tudjátok hogy a nem beszívott füst jobban károsítja a környező embereket mint magát a dohányost. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts