richen Posted Augusztus 31, 2005 Share Posted Augusztus 31, 2005 (edited) Párizsis melegszendvics Hozzávalók: 5 db kifli 25 dkg párizsi 2 db sonkás kockasajt 1 dl tejföl 0,5 evőkanál mustár 1 teáskanál morzsolt majoranna őrölt bors trappista sajt Elkészítés: A párizsit egészen apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, mustárt, majorannát, borsot, kocka sajtot. Összekeverjük, és így készen is van a töltelék. A kifliket félbe vágjuk, majd a belsejét kiszedjük és a párizsis töltelékkel töltjük meg. Tepsibe rakjuk, szorosan egymás mellé a kifliket. Tetejére pedig reszelt trappista sajtot szórunk, majd ropogósra sütjük. Személyes hozzáfűzés: Nagyszerű reggelinek, vagy akár vacsorának is. Egyszerű, gyors, finom, nagyon jól néz ki, és könnyen el tudod vele csábítani a Kedvesedet. :-) Módosította Augusztus 29, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_AdEe Posted Augusztus 31, 2005 Share Posted Augusztus 31, 2005 a legegyszerűbb akkor is a sima sonkás melegszendvics, de ez se hangzik rosszul Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sq_Giga Posted Szeptember 4, 2005 Share Posted Szeptember 4, 2005 tényleg finom már elkészitettem menjei (már legalábbb 99999*) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
187Montana Posted Szeptember 17, 2005 Share Posted Szeptember 17, 2005 WOW ez nagyon jól hangzik. Ha van még ilyen reggeli vagy vacsora recept nagyon jól jönne ui: összefutott a nyál a számban LOL Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Carol Posted Január 18, 2006 Share Posted Január 18, 2006 Amerikai rakott kenyér Hozzávalók: 10 szelet pesti kenyér, 8 dkg vaj, 1 db fejes saláta, 15 dkg sonka, 10 dkg sajt, 10 dkg majonéz A kenyeret kb 0,5 cm vastag szeletekre vágjük. Szélet levágjuk, majd megvajazzuk. A kenyérszeletre friss salátalevet, szeletelt sajtot helyezünk. Egy kevés majonézt kenünk rá, majd kenyérszelettel borítjuk. Müanyag fogvájóval átszúrjuk. Átlósan kettévágjuk. Így két darab háromszögletű rakott kenyeret kapunk. A rakott kenyér készíthető még jércehússal, angolos hátszínnel. Ízesíthető még ketchuppal, worcester-mártással, mustárral. Burgonyás szendvics Hozzávalók: 2 közepes nagyságú burgonya, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 tojás, 4 evokanál tej, 5 dkg reszelt sajt (bármilyen fajta jó), 1 púpozott mokkáskanál só, 1 csapott mokkáskanál orölt szerecsendióvirág, 1 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi törött fehér bors, 12 szelet szendvicsnek való kenyér. A burgonyát héjában megfozzük. (Maradék fott burgonyával is készítheto.) Meghámozzuk, és/vagy villával összetörjük, vagy megreszeljük (hideg burgonyát csak reszelni lehet.) A tojást kissé felverjük a tejjel, és a reszelt sajt felét, valamint a tojásos tejet összekeverjük a burgonyával. A masszát sóval, borssal, szerecsendióvirággal megízesítjük, és a tisztított, zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Ezután hozzákeverjük az olvasztott, de már kihult vajat. A szendvicskenyereket a sütoben, sütolapon (vagy grillsütoben) mindkét oldalán megpirítjuk. Jó vastagon rákenjük a burgonyás krémet, majd a sütobe téve néhány percig pirítjuk. Végül rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot, és már csak annyi idore toljuk vissza a sütobe, amennyi ido alatt a sajt éppen csak ráolvad, de még nem sül. (Az égett, barnára sült sajt keseruvé válhat!) Maradék burgonyapürébol is el lehet készíteni, akkor azonban ne adjunk hozzá tejet, és csak a fele vajjal keverjük össze. Csukott szendvicsek Hozzávalók: 4 zsemle, 10 dkg krémsajt, 2 tojás, 2 dl tej, 3-4 evokanál liszt, 2 evokanál reszelt sajt, 1 kis fej vöröshagyma, só, törött bors, olaj a sütéshez. A zsemléket keresztben (lapjában) vékony szeletekre vágjuk. Egy tojást a krémsajttal kikeverünk, majd hozzáadjuk a megtisztított és lereszelt, vagy nagyon finomra vágott vöröshagymát. Kevés törött borssal meghintjük. A sajtos krémet a zsemleszeletekre kenjük, és egy-egy krémes szeletet összeragasztunk, illetve összenyomjuk. A megmaradt krémet és a tojást a tejjel jól elhabarjuk, és megsózzuk. A zsemleszelet párokat eloször lisztben, majd a tejes keverékben megmártjuk, és bo, forró szendvicseket azonnal meghintjük a reszelt sajttal. Ha a sajt ráolvadt, nyomban kínáljuk. (Elore is el lehet készíteni a szendvicseket. Ilyenkor tálalás elott hintsük meg sajttal, és elomelegített sütoben, grillsütoben vagy mikrohullámú készülékben forrósítsuk át, amíg a sajt elolvad a tetején.) Olcsó és ízletes vacsora, de kínálható sör, bor, tea mellé vendégeknek is. (A krémsajtot a vöröshagymán kívül ízesíthetjük még zúzott fokhagymával, köménymaggal, kaporral, pirospaprikával, de mindig csak egyfélével.) Vendégváró falatok Hozzávalók: 8 szelet különféle kenyér, 4 dkg vaj, 10 dkg rák vagy füstölt lazac, 10 dkg gorgonzola vagy másféle sajt, 20 dkg szalámi, sonka, felvágott, friss fűszernövények, szőlő, majonéz, remuládmártás, cseresznye, kaviár és tejszínes torma, retek ,paradicsom Vajazzuk meg a kenyeret, és vágjuk kis darabokra, vagy szúrjunk ki belőle karikákat. Ezután tetszés szerint készítsük el őket és tálaljuk.pl.: rozskenyér rákkal, majonézzel és durván őrőlt borssal,- fehérkenyér májkrémmel, amelyet tejszínnel és konyakkal ízesíthetünk, és fél cseresznyével díszítettünk. Fehér szendvicskenyér lazaccal és kaporral,-barnakenyér sonkatekercsel és remuládmártással,-rozskenyér bélszíntekercsel, tejszínes tormával és petrezselyemmel,-félbarna kenyér kaviárral és citromszelettel,- fehérkenyér gorgonzolából és vajból egyenlő aranyban kevert krémmel, szőlőszemmel díszítve. Hideg pezsgő, könnyű fehérbor, sör vagy egy koktél. Hozzávalók: 4 szelet félbarna vagy fehér kenyér 1 gerezd fokhagyma 1 csomag petrezselyem, 1 zsemle (egy napos), 4 evőkanál tejszín, 2 dkg vaj, 13 dkg főtt sonka, 13 dkg gouda sajt A kenyeret tegyük a kenyérpirítóba, pirítsuk meg, és hagyjuk kihülni. Hámozzuk meg a fokhagymát, ha van zöld hajtás a közepén, akkor azt távolítsuk el. A petrezselymet és a zsemlét vágjuk fel nagy darabokra. Mindkettőt a fokhagymával együtt turmixoljuk össze. Keverjük hozzá a tejszínt, és ízesítsük fűszeres illetve zelleres sóval.Vajazzuk meg a kenyereket, és mindegyikre tegyünk egy szelet sonkát és sajtot. Az előzőleg elkészített masszával teljesen fedjük be a szeletet. A pirítóst rakjuk a sütőbe egy sütőlemez feletti rostélyra, majd addig süssük, amíg a zsemlemorzsa világosbarnára nem pirul. A száraz, egynapos zsemlét fagyasszuk le Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeti Peti Posted Február 26, 2006 Share Posted Február 26, 2006 ezeket honna tudod?? Majd ki fogom próbálni thnx a recepteket!!!! Üdv! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
karanyi Posted Február 26, 2006 Share Posted Február 26, 2006 Tök jók ezek a receptek csak nekem nincs hozzá türelmem. Mire egy ilyet elkészítek bevágok 3-4 sajtos-májas-kecsöpös melegszenyát Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xpassz Posted Február 28, 2006 Share Posted Február 28, 2006 Mig olvastam, éhenhaltam Már megyek is összedobom valamelyiket. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulbig Posted Március 20, 2006 Share Posted Március 20, 2006 Mondjuk az amerikai rakott kenyérnél elég fura az, hogy "10 szelet pesti kenyér"...ez itt már Amerika? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
no2 Posted Április 7, 2006 Share Posted Április 7, 2006 :lol2: ezt a recit kb éjszaka 1 órakor találtam ki. nincs semmi teljesen pontosan megadva, mert annyi kell mindenből, amennyit gondol bele aki csinálja. Csak saját felelősségre! :lol2: naszóval köll hozzá: 1 személyre: mérettől függően 2-3 szelet 1ik fajta sonka, szalámi, vagy bármi (ez legyen a kisebbik fajta) mérettől függően 1-2 szelet 2ik fajta sonka, szalámi, vagy bármi (ez legyen a nagyobbik fajta) lehetőség szerint egyik fajta szalámi se legyen nagyon fűszeres. használjunk pl gépsonkát, füstölt sonkát, vagy valamijen húst(ezt se nagyon fűszeresen) kell még: 2-3 evőkanál tejföl, kevés balzsamecet, vagy borecet, bors,chilli(őrölt, lehetőleg szárított chillit morzsolj, borsot is frissen őrölve), kevés olívaolaj, 2 magvas kifli(ebből jó minden, az sem muszály, hogy magos legyen, de tapasztalataim szeint a kornspitz, és a sima magos zsömle jó hozzá), belátásod szerint rakhatsz hozzá friss fűszernövényeket is. Én néha teszek bele egy kis oregánót, és bazsalikomot. Elkészítés: a kifliket vágd félbe, az olaj evés részével (nagyon kevéssel, nehogy elázzon!) dörzsölt be a tetejüket. tedd őket egy serpenyőre, és csak a belsző felüket (ezen van az olaj, ahol félbe van vágva) pirítsd át. a hússzerűségeket tedd a serpenyőbe, amelyikben pirult a kifli. tedd rá a tűzhelyre, és kapcsold is be a tűzhelyet :D . várd meg, míg megpirul egy kicsit (ha vékony szalámival csinálod, süsd meg rendesen).amikor kész, öntsd rá a tejfölt, és folyamatos keverés mellett öntsd hozzá az ecetet, és az olajat is. várd meg, míg a nedvesség felszívódik, és egy sűrű ,ártást képez a sonkán, vagy szalámin, vagy bármin, majd szórd meg a borssal, chillivel. keverd ezzel is meg. ajánlott nem teflonserpenyőt használni, vagy olyat, melynek kények az alja az odakozmálásra, mivel a másrtásból igen sok rá fog égni a serpenyőre, de ez adja meg a színét. ha úgy látod, hogy eleget sült, tedd rá a hússzerűségeket a félbevágott kiflikre, és a serpenyő alján lévő kevés mártást is tedd rá(ha neked sok maradt, akkor valószínűleg túl sok tejfölt használtál. ez sem baj, csak kicsit több fűszert kell használnod.) tedd rájuk a felső felét, és nyomkodd össze alaposan. ha úgy gondolod, beteheted egy pár percre a sütőbe, vagy vissza a serpenyőbe, ha kihűlt volna a kenyér, és nem melegszik eléggé fel a benne lévőktől. ez után már csak a tálalás van hátra, meg az evés... ezt már nem részletezném ... Jó étvágyat hozzája! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szenoo Posted Április 7, 2006 Share Posted Április 7, 2006 Éjszaka 1-kor ilyet enni hát nem is tudom.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
majlimate Posted Április 7, 2006 Share Posted Április 7, 2006 Ez naon kira:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
no2 Posted Április 7, 2006 Share Posted Április 7, 2006 Köszi az elismerést... ettem már spagettit 3kor, meg pörköltet, de az nemtom, hány órakor volt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
majlimate Posted Április 8, 2006 Share Posted Április 8, 2006 Csiliszósszal mégfinomabb csak 1 tipp Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
StEeL10 Posted Május 31, 2006 Share Posted Május 31, 2006 Lol Írjátok már le milyen ízü, ne szenvedjek a sz*rér Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
no2 Posted Június 24, 2006 Share Posted Június 24, 2006 kicsit savanyú, kicsit csípős. a mérvadó ízek a tejföl, a sonka,vagy bármi, a csili, a balzsamecet, meg van egy alap íze, ha ez az egész összesül, mert oda kell égetni 1 kicsit (nagyon kicsit!!) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
p4RI4H Posted Június 26, 2006 Share Posted Június 26, 2006 "egy sűrű ,ártást képez a sonkán" Kifelejtetted, hogy egy Harry Potter-típusú varázsló is kell hozzá Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabi-kapunk Posted Június 29, 2006 Share Posted Június 29, 2006 Sztem qrva gyorsan menj és szavadalmasztasd Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
no2 Posted Július 25, 2006 Share Posted Július 25, 2006 nemnem! ez nyílt forráskódú kaja Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco_HUN Posted Január 10, 2007 Share Posted Január 10, 2007 (edited) Fokhagymás, kolbászos melegszendvics NAh én is cisnáltam egy melegszenyát amelyet msot találtam ki és nagyon jól sikerült és hát szeretném megosztani veletek az ötletemet. A receptet a kreativitás és a hűtő és hát az izlésem szabta meg. A recept: vágsz akármennyi kenyeret amennyit meg bírsz majd enni. megvajazod és kensz rá egy vékony réteg fokhagyma krémet.majd ráteszel egy pár füstölt virslit. erre rávágod a hagymát majd elszórtam rácsepegtetsz ujabb adag fokhagyma krémet. erre jön a reszelt füstölt vagy akármijen sajtSzerintem a legjobb ha összekeversz egy adag mozzarellát és egy adag parmezánt.Majd én beraktam a grilsütöben 10percre sütésre majd típercre piritásra. Ez lett az eredmény Módosította Augusztus 28, 2007 spirituell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vin Posted Január 10, 2007 Share Posted Január 10, 2007 hmm.. látom éhes voltál. és ez a fokhagymás dolog nagyon kecsektető köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipacs Posted Január 10, 2007 Share Posted Január 10, 2007 nah, akkor majd énis teszek mán be egyet nektek... szrintem nagyon fini lehet ez a cuccos, bár én nem sütöm rá a fokhagymakrémet+reszelt fokhagymával frissebb ízet lehet elérni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco_HUN Posted Január 10, 2007 Share Posted Január 10, 2007 okés várjuk a képeket Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vin Posted Január 10, 2007 Share Posted Január 10, 2007 csak csajokkal együtt ne egyetek ilyet bazz képzelem milyen büdös hagymaszagunk lenne utána... adsz egy csókot és szegény elmenekül.. de már a szaga is durva lenne Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ak05 Posted Január 10, 2007 Share Posted Január 10, 2007 fincsi lehet éhes is lettem Vin itt is a csajok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vin Posted Január 10, 2007 Share Posted Január 10, 2007 off(bocs): de hát ha nem tudok másra gondolni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco_HUN Posted Január 10, 2007 Share Posted Január 10, 2007 off: létezik a világon marok marcsi is és mindig "kéznél van" és nem menekül el a fokhagyma elől Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vin Posted Január 10, 2007 Share Posted Január 10, 2007 off(ez az utcsó): na ebben igazad van Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vin Posted Január 11, 2007 Share Posted Január 11, 2007 JELENTEM KIPRÓBÁLTAM! anyámnál sikert aratott.. én meg a virslit hiányoltam mert csak tarja volt.. de egész jó Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szape Posted Január 11, 2007 Share Posted Január 11, 2007 Ebéd előtt élmény ilyeneket nézni. Ezt is ki kell próbálnom, köszi a receptet. Pláne a fotót. Nyammmm. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.