Jump to content
PirateClub.hu

Szendvics, melegszendvics


richen
 Share

Recommended Posts

Párizsis melegszendvics

 

Hozzávalók:

 

5 db kifli

25 dkg párizsi

2 db sonkás kockasajt

1 dl tejföl

0,5 evőkanál mustár

1 teáskanál morzsolt majoranna

őrölt bors

trappista sajt

 

Elkészítés: A párizsit egészen apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, mustárt, majorannát, borsot, kocka sajtot. Összekeverjük, és így készen is van a töltelék. A kifliket félbe vágjuk, majd a belsejét kiszedjük és a párizsis töltelékkel töltjük meg. Tepsibe rakjuk, szorosan egymás mellé a kifliket. Tetejére pedig reszelt trappista sajtot szórunk, majd ropogósra sütjük.

 

Személyes hozzáfűzés: Nagyszerű reggelinek, vagy akár vacsorának is. Egyszerű, gyors, finom, nagyon jól néz ki, és könnyen el tudod vele csábítani a Kedvesedet. :-)

Módosította spirituell
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Amerikai rakott kenyér

 

Hozzávalók:

10 szelet pesti kenyér,

8 dkg vaj,

1 db fejes saláta,

15 dkg sonka,

10 dkg sajt,

10 dkg majonéz

 

A kenyeret kb 0,5 cm vastag szeletekre vágjük. Szélet

levágjuk, majd megvajazzuk. A kenyérszeletre friss

salátalevet, szeletelt sajtot helyezünk. Egy kevés

majonézt kenünk rá, majd kenyérszelettel borítjuk.

Müanyag fogvájóval átszúrjuk. Átlósan kettévágjuk. Így

két darab háromszögletű rakott kenyeret kapunk. A rakott

kenyér készíthető még jércehússal, angolos hátszínnel.

Ízesíthető még ketchuppal, worcester-mártással,

mustárral.

 

Burgonyás szendvics

 

Hozzávalók:

2 közepes nagyságú burgonya,

5 dkg vaj (vagy margarin),

1 tojás,

4 evokanál tej,

5 dkg reszelt sajt (bármilyen fajta jó),

1 púpozott mokkáskanál só,

1 csapott mokkáskanál orölt szerecsendióvirág,

1 gerezd fokhagyma,

1 késhegynyi törött fehér bors,

12 szelet szendvicsnek való kenyér.

 

A burgonyát héjában megfozzük. (Maradék fott burgonyával

is készítheto.) Meghámozzuk, és/vagy villával

összetörjük, vagy megreszeljük (hideg burgonyát csak

reszelni lehet.) A tojást kissé felverjük a tejjel, és a

reszelt sajt felét, valamint a tojásos tejet

összekeverjük a burgonyával. A masszát sóval, borssal,

szerecsendióvirággal megízesítjük, és a tisztított,

zúzott fokhagymát is hozzáadjuk. Ezután hozzákeverjük az

olvasztott, de már kihult vajat. A szendvicskenyereket a

sütoben, sütolapon (vagy grillsütoben) mindkét oldalán

megpirítjuk. Jó vastagon rákenjük a burgonyás krémet,

majd a sütobe téve néhány percig pirítjuk. Végül

rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot, és már csak annyi

idore toljuk vissza a sütobe, amennyi ido alatt a sajt

éppen csak ráolvad, de még nem sül. (Az égett, barnára

sült sajt keseruvé válhat!) Maradék burgonyapürébol is

el lehet készíteni, akkor azonban ne adjunk hozzá tejet,

és csak a fele vajjal keverjük össze.

 

 

Csukott szendvicsek

 

Hozzávalók:

4 zsemle,

10 dkg krémsajt,

2 tojás,

2 dl tej,

3-4 evokanál liszt,

2 evokanál reszelt sajt,

1 kis fej vöröshagyma,

só,

törött bors,

olaj a sütéshez.

 

A zsemléket keresztben (lapjában) vékony szeletekre

vágjuk. Egy tojást a krémsajttal kikeverünk, majd

hozzáadjuk a megtisztított és lereszelt, vagy nagyon

finomra vágott vöröshagymát. Kevés törött borssal

meghintjük. A sajtos krémet a zsemleszeletekre kenjük,

és egy-egy krémes szeletet összeragasztunk, illetve

összenyomjuk. A megmaradt krémet és a tojást a tejjel

jól elhabarjuk, és megsózzuk. A zsemleszelet párokat

eloször lisztben, majd a tejes keverékben megmártjuk, és

bo, forró szendvicseket azonnal meghintjük a reszelt

sajttal. Ha a sajt ráolvadt, nyomban kínáljuk. (Elore is

el lehet készíteni a szendvicseket. Ilyenkor tálalás

elott hintsük meg sajttal, és elomelegített sütoben,

grillsütoben vagy mikrohullámú készülékben forrósítsuk

át, amíg a sajt elolvad a tetején.) Olcsó és ízletes

vacsora, de kínálható sör, bor, tea mellé vendégeknek

is. (A krémsajtot a vöröshagymán kívül ízesíthetjük még

zúzott fokhagymával, köménymaggal, kaporral,

pirospaprikával, de mindig csak egyfélével.)

 

 

Vendégváró falatok

 

Hozzávalók:

8 szelet különféle kenyér,

4 dkg vaj,

10 dkg rák vagy füstölt lazac,

10 dkg gorgonzola vagy másféle sajt,

20 dkg szalámi, sonka, felvágott,

friss fűszernövények, szőlő,

majonéz, remuládmártás, cseresznye,

kaviár és tejszínes torma, retek ,paradicsom

 

Vajazzuk meg a kenyeret, és vágjuk kis darabokra, vagy

szúrjunk ki belőle karikákat. Ezután tetszés szerint

készítsük el őket és tálaljuk.pl.: rozskenyér rákkal,

majonézzel és durván őrőlt borssal,- fehérkenyér

májkrémmel, amelyet tejszínnel és konyakkal

ízesíthetünk, és fél cseresznyével díszítettünk. Fehér

szendvicskenyér lazaccal és kaporral,-barnakenyér

sonkatekercsel és remuládmártással,-rozskenyér

bélszíntekercsel, tejszínes tormával és

petrezselyemmel,-félbarna kenyér kaviárral és

citromszelettel,- fehérkenyér gorgonzolából és vajból

egyenlő aranyban kevert krémmel, szőlőszemmel díszítve.

Hideg pezsgő, könnyű fehérbor, sör vagy egy koktél.

 

 

Hozzávalók:

4 szelet félbarna vagy fehér kenyér

1 gerezd fokhagyma

1 csomag petrezselyem,

1 zsemle (egy napos),

4 evőkanál tejszín,

2 dkg vaj,

13 dkg főtt sonka,

13 dkg gouda sajt

 

A kenyeret tegyük a kenyérpirítóba, pirítsuk meg, és

hagyjuk kihülni. Hámozzuk meg a fokhagymát, ha van zöld

hajtás a közepén, akkor azt távolítsuk el. A

petrezselymet és a zsemlét vágjuk fel nagy darabokra.

Mindkettőt a fokhagymával együtt turmixoljuk össze.

Keverjük hozzá a tejszínt, és ízesítsük fűszeres illetve

zelleres sóval.Vajazzuk meg a kenyereket, és mindegyikre

tegyünk egy szelet sonkát és sajtot. Az előzőleg

elkészített masszával teljesen fedjük be a szeletet. A

pirítóst rakjuk a sütőbe egy sütőlemez feletti

rostélyra, majd addig süssük, amíg a zsemlemorzsa

világosbarnára nem pirul. A száraz, egynapos zsemlét

fagyasszuk le

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

:lol2: ezt a recit kb éjszaka 1 órakor találtam ki. nincs semmi teljesen pontosan megadva, mert annyi kell mindenből, amennyit gondol bele aki csinálja. Csak saját felelősségre! :D :lol2: :D

naszóval köll hozzá:

 

1 személyre:

mérettől függően 2-3 szelet 1ik fajta sonka, szalámi, vagy bármi (ez legyen a kisebbik fajta) :D

mérettől függően 1-2 szelet 2ik fajta sonka, szalámi, vagy bármi (ez legyen a nagyobbik fajta) :D

lehetőség szerint egyik fajta szalámi se legyen nagyon fűszeres. használjunk pl gépsonkát, füstölt sonkát, vagy valamijen húst(ezt se nagyon fűszeresen)

kell még:

2-3 evőkanál tejföl,

kevés balzsamecet, vagy borecet,

bors,chilli(őrölt, lehetőleg szárított chillit morzsolj, borsot is frissen őrölve),

kevés olívaolaj,

2 magvas kifli(ebből jó minden, az sem muszály, hogy magos legyen, de tapasztalataim szeint a kornspitz, és a sima magos zsömle jó hozzá),

belátásod szerint rakhatsz hozzá friss fűszernövényeket is. Én néha teszek bele egy kis oregánót, és bazsalikomot.

 

Elkészítés:

a kifliket vágd félbe, az olaj evés részével (nagyon kevéssel, nehogy elázzon!) dörzsölt be a tetejüket. tedd őket egy serpenyőre, és csak a belsző felüket (ezen van az olaj, ahol félbe van vágva) pirítsd át.

a hússzerűségeket tedd a serpenyőbe, amelyikben pirult a kifli. tedd rá a tűzhelyre, és kapcsold is be a tűzhelyet :D :D . várd meg, míg megpirul egy kicsit (ha vékony szalámival csinálod, süsd meg rendesen).amikor kész, öntsd rá a tejfölt, és folyamatos keverés mellett öntsd hozzá az ecetet, és az olajat is. várd meg, míg a nedvesség felszívódik, és egy sűrű ,ártást képez a sonkán, vagy szalámin, vagy bármin, majd szórd meg a borssal, chillivel. keverd ezzel is meg. ajánlott nem teflonserpenyőt használni, vagy olyat, melynek kények az alja az odakozmálásra, mivel a másrtásból igen sok rá fog égni a serpenyőre, de ez adja meg a színét. ha úgy látod, hogy eleget sült, tedd rá a hússzerűségeket a félbevágott kiflikre, és a serpenyő alján lévő kevés mártást is tedd rá(ha neked sok maradt, akkor valószínűleg túl sok tejfölt használtál. ez sem baj, csak kicsit több fűszert kell használnod.) tedd rájuk a felső felét, és nyomkodd össze alaposan. ha úgy gondolod, beteheted egy pár percre a sütőbe, vagy vissza a serpenyőbe, ha kihűlt volna a kenyér, és nem melegszik eléggé fel a benne lévőktől. ez után már csak a tálalás van hátra, meg az evés... ezt már nem részletezném ;) ... Jó étvágyat hozzája! :D

Link to comment
Share on other sites

Köszi az elismerést...

ettem már spagettit 3kor, meg pörköltet, de az nemtom, hány órakor volt :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

kicsit savanyú, kicsit csípős. a mérvadó ízek a tejföl, a sonka,vagy bármi, a csili, a balzsamecet, meg van egy alap íze, ha ez az egész összesül, mert oda kell égetni 1 kicsit (nagyon kicsit!!)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

nemnem! ez nyílt forráskódú kaja :D

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Fokhagymás, kolbászos melegszendvics

 

NAh én is cisnáltam egy melegszenyát amelyet msot találtam ki és nagyon jól sikerült és hát szeretném megosztani veletek az ötletemet. A receptet a kreativitás és a hűtő és hát az izlésem szabta meg.

A recept:

vágsz akármennyi kenyeret amennyit meg bírsz majd enni. ;)

megvajazod és kensz rá egy vékony réteg fokhagyma krémet.majd ráteszel egy pár füstölt virslit. erre rávágod a hagymát majd elszórtam rácsepegtetsz ujabb adag fokhagyma krémet. erre jön a reszelt füstölt vagy akármijen sajtSzerintem a legjobb ha összekeversz egy adag mozzarellát és egy adag parmezánt.Majd én beraktam a grilsütöben 10percre sütésre majd típercre piritásra.

Ez lett az eredmény

 

IMG_1120.jpg

Módosította spirituell
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Unfortunately, your content contains terms that we do not allow. Please edit your content to remove the highlighted words below.
Hozzászólás a témához...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Jelenleg olvassa   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...