Vulpin Posted Április 28, 2009 Share Posted Április 28, 2009 Ezen mindig gondolkodtam,hogy mi van akkor ha az űrben kibontunk egy befőttes üveget,akkor ha kimegy belőle a levegő (ha kimegy egyáltalán) akkor mi történik vele? És ha ezután bezárjuk az üveget,és a földön kinyutjuk akkor csak vákum lene benne? (Persze laborban,vagy valamilyen kabinban ahol le lehetne tesztelni.) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chronos Posted Április 28, 2009 Share Posted Április 28, 2009 A levegőrészecskék szészélednének az űrben.Ha persze megérné azt hogy kividd, és a nyomás nem repesztené szét hamarabb az üveget útközben. Ha bezárnád az üveget légmentesen visszavinnéd, mivel légüres térből került nyomás alá valószínűleg szétnyomná és itt szétrepedne. ez szinte biztos, bár lehet hogy van olyan erősebb üveg ami tovább bírja. Pl vákuumot tudnak mesterségesen is csinálni a földön, én láttam is, csak próbálj beletenni egy habcsókot pl. Kb 5 szörösére dagad. vagy ha vizet teszel akkor meg felforr, anélkül hogy a hőmérséklete változna valamit is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vulpin Posted Április 29, 2009 Author Share Posted Április 29, 2009 Köszönöm. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts