David56 Posted Április 7, 2009 Share Posted Április 7, 2009 Egy filozófia professzor előadása: Egy befőttes üveget feltöltötte kb. 5 cm átmérőjű kövekkel, majd rákérdezett, hogy tele van-e az üveg? - Igen. - volt a válasz. Ezután elővett egy dobozt, tele apró kavicsokkal, és elkezdte beleszórni azokat az üvegbe. Miután a kavicsok kitöltötték a kövek közötti üres helyeket, megint megállapították, hogy az üveg tele van.Ezután elővett egy dobozt homokkal, és beletöltötte az üvegbe. A homok természetesen minden kis rést kitöltött. Prof így szólt:Vegyétek észre, hogy ez a ti életetek. A kövek a fontos dolgok (a családod, a partnered, az egészséged).Ha minden mást elveszítenél, az életed akkor is teljes maradna. A kavicsok azok amik még számítanak, mint a barátok,a munkád. A homok az összes többi: az apróságok. Ha a homokot töltöd be először, nem marad hely a kavicsoknak és a köveknek. Ugyanez történik az életeddel. Ha minden idődet és energiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a dolgoknak, amik igazán fontosak a boldogságod édekében. Először a kövekre figyelj, amik igazán számítanak. A többi csak homok. Az egyik diák megkérdezte: és most már tele van-e az üveg? Mire a prof azt válaszolta, hogy igen.Erre a diák elővett egy dobozos sört, kinyitotta, s beletöltötte az üvegbe. A sört a homok elnyelte, és térfogatváltozás nem következett be.Azt mondta erre a diák: "Nos, bármennyire is úgy érezzük, hogy az életünk teljes, a fenti példábóljól látszik:EGY SÖR AZÉRT MINDÍG BELEFÉR !" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
torok222 Posted Április 7, 2009 Share Posted Április 7, 2009 Ez így ahogy van korrekt.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommyst Posted Április 8, 2009 Share Posted Április 8, 2009 Igen, a sörös az más csak a hab a tortán Én csak a homokig ismertem, de ez most jól esett Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vulpin Posted Április 8, 2009 Share Posted Április 8, 2009 Jogos! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimmjow01 Posted Április 8, 2009 Share Posted Április 8, 2009 Ez nagyon jó, és teljesen igaz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DD2008 Posted Április 11, 2009 Share Posted Április 11, 2009 Ezt jól megmondta. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deporos Posted Április 13, 2009 Share Posted Április 13, 2009 nem is rossz érvelés nekem tettszik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TR4KI Posted Április 13, 2009 Share Posted Április 13, 2009 Ezt fogom mondani mindenkinek! am meg 1 sör midnig jóljön Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BE3NC3 Posted Április 13, 2009 Share Posted Április 13, 2009 Ez nagyon tetszik, nem vicces, de nekem anygon bejön Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
molly_1313 Posted Április 17, 2009 Share Posted Április 17, 2009 Ez teljesen így van:) Tök jó Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batista Posted Május 4, 2009 Share Posted Május 4, 2009 HehE! Nagyon jó ! milyen igaz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malacka_92 Posted Május 4, 2009 Share Posted Május 4, 2009 jó kis tanmese ahogy olvastam, nem értettem, hogy hogy került a humorba..... amég a véégére nem értem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
David56 Posted Október 1, 2010 Author Share Posted Október 1, 2010 Most tűnt fel hogy ezt a szöveget igazgató úr mondta évnyitón persze a sör nélkül biztos ö is olvasta ezt !!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabesz007 Posted Október 1, 2010 Share Posted Október 1, 2010 ehhez már csak annyit fűznék: - Kedves Egészségetekre Barátaim! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts