Belami18 Posted Április 4, 2009 Share Posted Április 4, 2009 A marihuána legfőbb alkotórésze minden jel szerint segít elpusztítani az agytumorsejteket, állapították meg spanyol tudósok. A felfedezést a jövőben talán rákellenes terápiában is hasznosíthatják. A madridi Complutense Egyetem kutatói más egyetemek tudósaival együttműködve azt találták, hogy a marihuána aktív hatóanyagának, a tetrahidrokannabinolnak (THC) a hatására a tumorsejtek elkezdik lebontani önmagukat. A kutatók azt a következtetést vonják le, hogy a THC és a hasonló kannabiszszármazékok a tumor ellenes gyógyszerek új családját képezhetik. A THC tehát a jövőben hasznos lehet tumor elleni vegyületek kidolgozásában. A tudósok egereken végezték a megfigyeléseiket. Előbb rákos burjánzást idéztek elő rajtuk, majd naponta THC-t injekcióztak be nekik a daganat helyén. A laboratóriumi egérkísérleten kívül két páciensen is alkalmazták kísérletileg a THC-t egy nagyon agresszív agytumorral szemben, és ahhoz hasonló volt az eredmény, mint amit az egereknél tapasztaltak. A spanyol szerzők cikke az Egyesült Államokban kiadott Journal of Clinical Investigation című orvosi szaklap áprilisi számában jelent meg. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don_Giamatti Posted Április 4, 2009 Share Posted Április 4, 2009 Ezek szerint, ha elkezdek füvezni, kisebb lesz az esélye, hogy agyrákom lesz? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ps2fan Posted Április 4, 2009 Share Posted Április 4, 2009 Off: Ha elolvastad volna a cikket... itt nem arról van szó hogy kisebb eséllyel kapsz rákot , hanem hogy ha rákos vagy a rákos sejtek egymást lebontani... ON: Ez tényleg nagyon hasznos lehet remélem 1-2 éven belül kitalálnak valakit mert a rák nem válogat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacey Posted Április 4, 2009 Share Posted Április 4, 2009 Nagyon érdekes ,ez tényleg nagyon jó hír ,remélhetőleg nem csak a multimilliárodosok bírják kifizetni a terápiát! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
eszetlen Posted Április 4, 2009 Share Posted Április 4, 2009 Terápiát sok ember árul, még többen használják... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
backinblack Posted Április 5, 2009 Share Posted Április 5, 2009 Ez nagyon jó hír...És remélem lesz ilyen gyógyszer! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don_Giamatti Posted Április 5, 2009 Share Posted Április 5, 2009 most is van, csak ismerettség kérdése... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
weedee Posted Április 6, 2009 Share Posted Április 6, 2009 Minek kell egy csomó pénzt áldozni a gyógyszer kifejlesztésére, tesztelésére, szabadalmazására, ha a "gyógyszer" már alapból létezik... Ha legálissá tennék az orvosi marihuánát, sok-sok pénzt spórólhatna sok-sok ország, és az emberek is olcsóbb áron hozzájuthatnának. Csakhogy az emberiség maradi, és azok a "nagy" emberek akik a fontos döntéseket hozzák igencsak előítéletesek, és persze maradiak, tapasztalatlanok... node mind1, ez csak egy (könnyedén cáfolható, lehurrogható) elmélet... béke Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Speedy25 Posted Április 6, 2009 Share Posted Április 6, 2009 Csak idő kérdése és az lesz, mert egy idő után olyan emberek kerülnek be a parlamentbe akik szintén élnek vele...igen csak elterjed...mondjuk elég szomorú,hogy 12-13 évesek is.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
weedee Posted Április 6, 2009 Share Posted Április 6, 2009 Nos az igen... véleményem szerint 15 éves kor (bár sokkal jobb ha 18, vagy több) alatt senkinek nem szabadna drogokat (értsd ide kávé, cigi, alkohol, marihuána) fogyasztani, mivel még nem igazán alakult ki nekik egy "teljes" kép a világról, ilyen korban nem szabad, hogy valami szer "bezavarjon"... Szigorú kritériumok mellett szívem szerint legálissá tenném a marihuánát, így az "alvilág" legyengülne, az országnak több pénze lenne, és végre ellenőrzött minőségű (nem homokozott, vegyszerezett, hanem 100%-osan természetes) füvet szívhatnának az emberek. Azt is lehetségesnek tartom, hogy leszokhatnának a segítségével a keményebb drogokról az emberek... bizonyítottan segít leszokni a crack-ről... emellett, minek próbálná ki az ember mondjuk heroint, ha legálisan hozzájuthat egy olyan szerhez ami nem káros az egészségre (megfelelő fogyasztással), sokkal olcsóbb, és ki is üti rendesen egy jó nagy adag elszívása... Nah de mindegy, bocs ha ez már off volt, béke (megjegyzem, nem vagyok fogyasztó, csak széles látókörű) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Április 7, 2009 Share Posted Április 7, 2009 Azt már hallottam, hogy pl asztmásoknak jó, mert tágítja a tüdőt, de az agyat meg lassan, fokozatosan lebontja, úgyhogy nem csak a tumorsejteket! Ezek szerint, ha elkezdek füvezni, kisebb lesz az esélye, hogy agyrákom lesz? Igen, mert egy idő után már agyad sem lesz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
weedee Posted Április 7, 2009 Share Posted Április 7, 2009 de az agyat meg lassan, fokozatosan lebontja, úgyhogy nem csak a tumorsejteket! biggrin.gif Nem lehet, hogy összekevered az alkohollal? Ha mégsem, erről szeretnék látni legalább egy tanulmányt, kutatást, tesztet, bizonyítékot, bármit! Mert ez NEM igaz... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Április 8, 2009 Share Posted Április 8, 2009 Az alkohol is bontja, igazad van, nekem egy asztmás haverom mondta, akit tüdőgondozóban ápoltak Budapesten, neki mondta az ottani prof! Mit szeretnél, angol tudósok frankó kis kutatásai, tesztjei végeredményét, hát ha te nekik hinnél, egs, én nekik akkor sem. Ha meg szerinted nem igaz, élj vele és bizonyítsd be, hogy nem bontja le az agyad! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csaty.ádám Posted Április 8, 2009 Share Posted Április 8, 2009 Vannak füves ismerőseim, akik elég gyakran szívnak... és azért látszanak az elhülyülés jelei... Szóval egyetértek az ''agylebontással''. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kellogem Posted Április 8, 2009 Share Posted Április 8, 2009 a füvesek alapvetően hülyék, és nem attól lesznek azok. azelőtt is hülyék voltak csak jóó a fűre fogni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Április 8, 2009 Share Posted Április 8, 2009 Vannak füves ismerőseim, akik elég gyakran szívnak... és azért látszanak az elhülyülés jelei... Szóval egyetértek az ''agylebontással''. Volt nekem is pár munkatársam az aktívak közül. Aki szívja, persze hogy tagadja, ha meg tudja és mégis szívja, na az a függő. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don_Giamatti Posted Április 8, 2009 Share Posted Április 8, 2009 Én is ismerek pár aktív fogyasztót, de nem látom rajtuk,hogy hülyülnének. Csak stílusban változtak meg az elmúlt 4-5 évben, de azt elég durván Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakisperec Posted Április 8, 2009 Share Posted Április 8, 2009 ezzel a hírrel eggyel több az ok hogy hétvégén betépjek xD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kitchengetneck Posted Április 8, 2009 Share Posted Április 8, 2009 Na hadd rendeljek csak egy kicsit .... Hol a telefon? Amúgy jó lenne ha kitalálnának valamit a rák ellen a nagyokosok! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don_Giamatti Posted Április 8, 2009 Share Posted Április 8, 2009 Tűzgyújtási tilalom van az erdőkben és 200 méteres körzetükben, úgyhogy óvatosan zsugorítsátok az agyrákot. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Április 8, 2009 Share Posted Április 8, 2009 óvatosan zsugorítsátok az agyrákot. És egyúttal az agyatok! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
RapiD Posted Június 18, 2009 Share Posted Június 18, 2009 Vmelyik nap pont egy olyan hír volt, hogy a marihuána ugyanúgy rákot okozhat (gondolom a füst). Azért ez elég spamelo, jó a rák ellen közben rákot is okoz hmmmm. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b.frenk Posted Június 18, 2009 Share Posted Június 18, 2009 elképzeltem hogy mindenki spanglival megy a szájába az utcán és ha arra megy a rendőr azt mondják hogy az "agydaganatomat kúrálom" :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
cccc Posted Június 20, 2009 Share Posted Június 20, 2009 Amúgy sem dohányzom,de ez meg roncsolja a DNS-eimet,és nagyon esélyben lesz a gyerekem tüdőrákos. A jövőre is gondolni kell. Ha agydaganatom lesz,így jártam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
GuitaristFromTh3HeLl Posted Június 28, 2009 Share Posted Június 28, 2009 cccc Persze hallod már megint ezt a DezoxiRiboNukleinsavas baromságot olvasom xD Én dohányzok 1 éve, rossz de ez van majd leszokok... Életembe 4* szívtam cuccost, jó meg minden de nem szoktam rá... Mert fizikailag nem lehet...(csak mentálisan de aki hülye az haljon meg ) Köze nincs az agyleépítéshez... Gondolkodjatok logikusan, nekem van pár füves ismerősöm, azok azért hülyék, mert a fűvel együtt bekerültek egy olyan társaságba/közegbe ahol hülye emberek vannak... Tehát inkább a társaság miatt tűnnek hülyének a fű (hacsak nem napi 2-9* szívod) nem épít le úgy mint pl az alkohol vagy cigi... Cigi sokkal ártalmasabb mint 1*2* max 3* betépni... Hírhez annyit, hogy mindig kitalálnak vmit... Amelyik tudós él vele kitalálja hogy gyógyít, amelyik nem az meg bejelenti hogy rákot meg viszkedést okoz Anti ill Kontra oldal D ez mindehol így van Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
salla Posted Július 5, 2009 Share Posted Július 5, 2009 Amennyiben tényleg működik, nem muszáj mindenkinek füveznie, mert rákot kúrál. Ha igaz, úgyis csak injekció formájában kapod Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gery11111 Posted Július 6, 2009 Share Posted Július 6, 2009 Emberek! Mielőtt kitörne az "én füvezek, és mindig is mondtam, hogy egészséges"-"kussoljá nyomorult füves" vita, szeretném megelőzni. A THC nem azért jó az agytumorra mert egészséges, hanem mert elpusztítja az idegsejteket, ebben az esetben, az elburjánzott, túlosztódó(t) idegszövetet. Ha máshová injekcióznák be, ott is ugyan ez a hatás érvényesülne, tehát kinyírná a környező szöveteket. Ezek után remélem érthető, hogy a THC nem csodaszer hanem idegméreg. Viszont idegméreg a metamizol-nátrium (az algopyrin hatóanyaga) vagy az antidepresszánsok is... ezen felül a legtöbb gyógyszer rombolja a májad, a veséd, és némelyik még a bélrendszeredet sem kíméli... A gyógyászatban legtöbbször igen erős mérgeket használnak kis, kimért dózisban, amik általában a felesleges, sérült, vagy támadó jellegű szöveteket célozzák... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venheidem Posted Július 6, 2009 Share Posted Július 6, 2009 Én elhiszem ezeket, de csak mértékkel lehet fogyasztani. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deep_idea Posted Július 7, 2009 Share Posted Július 7, 2009 A marihuánát mértékkel? Ebben szerintem nincs mit mértékkel fogyasztani... Egy 0.3-as joint leüt 2 embert úgy, hogy slussz-passz jól vagytok. Lehet arra gondoltál, hogy egy túlszívás esetén kijön belőled (hányás formájában) mint pl. az alkoholnál is. De itt a szervezeted szokik hozzá a THC-hez ezért van ez így. Ha megszokja már nem hánysz be kivéve, ha megint olyan mennyiséget próbáltál ki ami még nem volt. Kérdezte valamelyikőtök, hogy lehet az, hogy a marihuána okoz rákot és gyógyítja is. A válasz: A marihuánát füves cigi formájában ,,élvezzük". A cigiben van marihuána és dohány is mivel a marihuána önmagába nem ég ezért kell hozzá cigaretta dohány is ami köztudottan roncsolja a tüdőt. Szóval, ha a marihuánát önmagában ,,fogyasztjuk" pl. tea vagy sütemény formájában akkor a rákos sejteket elpusztítja. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gery11111 Posted Július 12, 2009 Share Posted Július 12, 2009 :D ember téged nagyon átvágtak a jointban azért van dohány, mert úgy többet tudsz belőle szívni és tovább tart. Ráadásul, a marihuána ugyan akkora eséllyel okoz magában is rákot mint a dohány, de mivel általában szűrő nélkül szívják még inkább rákkeltő mint a dohányfüst. Ha tea vagy sütemény formájában fogyasztod, akkor pedig nem a rákot, hanem az agyadat gyilkolja Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts