a_grave_man Posted Március 24, 2009 Share Posted Március 24, 2009 Kérdés adott, te megennéd még utána a levest? Ha nem miért nem, ha igen miért igen? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
rigoger Posted Március 24, 2009 Share Posted Március 24, 2009 Persze, csak a gyufa lenyelésénél kell vigyázni, nehogy az ember torkán akadjon. Éppen emiatt mi két-három kisebb darabbra szoktuk törni a gyufát, mielőtt a szánkba juttatnánk. Jól működő emésztéssel a gyufadarabok a későbbiekben sem okoznak gondot. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Március 24, 2009 Author Share Posted Március 24, 2009 Én arra gondoltam, hogy a gyufa feje mérget tartalmaz, na az beleesvén a levesbe, csak feloldódik valamennyire benne. Amúgy a te megfogalmazásod se rossz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Batista Posted Március 24, 2009 Share Posted Március 24, 2009 najah... én megnem enném. (amúgy szerintem ez az első igaz "gumiszoba stílus"-ú topic XD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudi Posted Március 24, 2009 Share Posted Március 24, 2009 Hát sztem az a kis méreg egy jó nagy tányér levesbe főleg ha van benne a lé részen kivül sürübb anyag is pl répa akkor ha arra esik minden ok. Bár nem tudom hogy mit gyujtogatok én a leves felett Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Március 24, 2009 Author Share Posted Március 24, 2009 (amúgy szerintem ez az első igaz "gumiszoba stílus"-ú topic XD Köszönöm az elismerést! Hudi, az most lényegtelen, gondold végig, beleesik a forró, gőzölgő levesedbe, nem fogja fel semmilyen répa, így ha nem is teljesen, de valamennyire beleoldódik a levesedbe a cucc. Megeszed vagy nem utána még? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enzoo89 Posted Március 24, 2009 Share Posted Március 24, 2009 Meg hát....kidobom a tányérból, a gyufát, meg annak környékét...kanállal..: aztán ehető...ez olyan amikor légy esik a levesedbe...kidobod, megeszed. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ftamas89 Posted Március 25, 2009 Share Posted Március 25, 2009 a legyet? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
rigoger Posted Március 26, 2009 Share Posted Március 26, 2009 Akár (ha már jól megszívta magát levessel). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudi Posted Március 26, 2009 Share Posted Március 26, 2009 ÓÓ jól van az szednék még rá hogy ne üssön annyira a méreg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Március 26, 2009 Share Posted Március 26, 2009 mi az hogy a légy meg plusssz vitaminforrás Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stajga5 Posted Március 26, 2009 Share Posted Március 26, 2009 Legalább van benne hús Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kitchengetneck Posted Március 26, 2009 Share Posted Március 26, 2009 Hehh . Én megnemenném. Még a végén szívinfraktust kapnék xD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jocóka5 Posted Március 31, 2009 Share Posted Március 31, 2009 A leves ehető,persze ,ha biztonsági gyufa.A foszfort a doboz tartalmazza egy keveset,ha jól tudom.De én biztos nem enném meg.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
molly_1313 Posted Március 31, 2009 Share Posted Március 31, 2009 Na most méé vagytok ilyen finnyásak?? Enni kell megfele gyufástól, foszforostól, méreganyagostól, mindenestől együtt...abba van a vitaminXDXDXD Nem tudhatod mitől hízol/fogysz éppen :lol: Igazam van vagy igazam van? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zokny Posted Március 31, 2009 Share Posted Március 31, 2009 hát nemtudom,de ha énfőzöm akkor a gyufától csak jobb íze lehet..meg amúgyis, az én levesem alapba méreg:) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
super woofer Posted Március 31, 2009 Share Posted Március 31, 2009 megenném hát, jó a tüdőrák ellen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Speedy25 Posted Április 2, 2009 Share Posted Április 2, 2009 Arra vigyázzatok ha netán a gyufát is benyelitek a vécén gyötrődve ne súrlódjon a foszfor:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolt83 Posted Április 3, 2009 Share Posted Április 3, 2009 Igaz, hogy gumiszobás kérdés, én mégis megpróbálok komolyan válaszolni. Ha nem áztatod a levesben órákig, hanem rögtön kiveszed, semmi bajod nem lesz tőle. De eleve, ha be is oldódik belőle valamennyi, mondjuk pár milligramm, azt a fél liter levesben észre sem fogod venni. Egyébként a gyufafejben a fő "hatóanayagot" a jó gyulladóképesség miatt valamilyen viszonylag erős oxidálószer képezi, pl. kálium-dikromát, kálium-klorát vagy mangán-dioxid. Ez utóbbi ráadásul nagyon rosszul oldódik vízben. Szóval nem azt mondom, hogy egészséges dolog gyufafejet rágcsálni, de ilyen kis mennyiségben semmi bajod nem lesz tőle. Azt hiszem nem tévedek nagyot, mivel vegyész a végzettségem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Április 3, 2009 Author Share Posted Április 3, 2009 Köszönöm a hozzáértő válaszát is. Én azért mégse enném meg. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.