hankock Posted Március 10, 2009 Share Posted Március 10, 2009 Különös tetemre bukkantak egy velencei tömegsírban. A csontváz az első példája lehet a korabeli írásokban gyakorta emlegetett, vámpíroknak tartott embereknek. Matteo Borrini, az olasz Firenzei Egyetem kutatója az 1576-os velencei pestisjárvány áldozatainak egyik tömegsírjában talált rá a "vámpírra", azaz egy nő földi maradványaira, akinek az álkapcsai közé egy kisméretű téglát helyeztek. Abban az időben, amikor a nő meghalt, sokan abban a hitben éltek, hogy a pestist vámpírok terjesztik, akiknek a klasszikus Drakula-stílussal ellentétben nem a vérivás volt kedvenc időtöltésük, hanem a holtak lepleinek rágcsálása. A sírások téglát szuszakoltak a feltételezett "vámpírok" szájába, hogy megakadályozzák őket ebbéli cselekedetükben, és meggátolják a kór terjedését, magyarázta Borrini. A vámpírhiedelem feltehetően azért kapott szárnyra, mert a vér időnként elöntötte a holtak száját, amitől az átitatódott lepel a szájüregbe süppedt és elszakadt. Borrini, aki felfedezését az Amerikai Törvényszéki Tudományok Akadémiájának denveri ülésén tárta a hallgatóság elé, azt állítja, hogy ez lehet az első vámpír, amit törvényszéki módszerekkel megvizsgálhatnak. Peer Moore-Jansen a Wichita Állami Egyetem szakértőjének hozzászólása szerint maga is találkozott hasonló csontvázakkal Lengyelországban és bár Borrini felfedezése felettébb izgalmas, "az első vámpírként emlegetni kissé nevetséges", a leletet inkább a vámpír-vadászat első archeológiai bizonyítékaként értékeli. (SG) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemeth.OMGQTFBBQ Posted Március 10, 2009 Share Posted Március 10, 2009 Asszem ideje átírni az Underworld forgatókönyvét. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BE3NC3 Posted Március 11, 2009 Share Posted Március 11, 2009 Húúh azthittem hoyg kis kő angyságó tégla... Erre egy egész falat benyomtak szegénynek aa szájába Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bencebike1 Posted Március 11, 2009 Share Posted Március 11, 2009 érdekes.... amugy létezik olyan szó hogy szuszakolni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeaber Posted Március 11, 2009 Share Posted Március 11, 2009 Szerintem "tuszkolni" akart lenni, csak csöppet átalakította^^" Minden esetre ez elég érdekes történet.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kitchengetneck Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 Érdekes... . Egy egész falat benyomtak amúgy a szájába Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
iljics Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 Denveri helyett denevért olvastam ááá xD egyébként annyit, hogy ha vámpírnak azokat vesszűk akik a hullákat dézsmálták akkor simán lehetett 'vámpír " szuszakolni szót pedig már én is hallotam , de hogy helyes-e vagy sem azt passzolom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Westblade Posted Március 12, 2009 Share Posted Március 12, 2009 Háát logikai levezetésem a szuszakolni szóra : Kiindulási pontom a : kinyomni a szusszt valakiből(szusszakolni lenne csak rövidölt az "sz")A szussz pedig az hogy lélegzünk fel-le mozog a mellkasunk. Meg ugye szuszog valaki akkor is a mellkasa mozog fel le..mintha nyomná valaki(nem a megszokottan hanem erösebben) És szuszakolni is vmi ilyen hogy erösen nyomni Nah..röviden ennyi az én gondolkodásom. De szerintem ez hogy egy egész falat beletoltak az arcukba, ez nekem valahogy nem gyerebe van keze is annak a vámpírnak ha nem, max kirúgja. lehet hogy csak állkapcsot akarták hogy ne essen össze úgymond... vmi vallási célból. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tommyst Posted Március 13, 2009 Share Posted Március 13, 2009 mindenesetre érdekesen néz ki kb. egy vékonyabb fajta blokktégla Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 14, 2009 Share Posted Március 14, 2009 Vallási célból beleraktak a hulla szájába egy téglát? :D :D nem semmi feltételezés Én amúgy olyan karónak néztem amit a vámpírok szívébe szoktak szúrni kalapáccsal kicsit elcsúszott. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbelam Posted Március 17, 2009 Share Posted Március 17, 2009 Ez teljesen lehet egy olyan helyzet is, hogy csak egy szerencsétlen véletlen miatt rosszul falazták a sírt Nem feltétlen tették ilyen szándékkal a téglát Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malacka_92 Posted Március 18, 2009 Share Posted Március 18, 2009 a holtak lepleinek rágcsálása ez most mi? mér rágták a halottak lepleit? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
backinblack Posted Március 19, 2009 Share Posted Március 19, 2009 Hát mert nem vért ittak Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enzoo89 Posted Március 19, 2009 Share Posted Március 19, 2009 Létezik olyan szó, hogy szuszakolni.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klausz009 Posted Június 1, 2009 Share Posted Június 1, 2009 Ha leplet rágtak akkor szerintem vámpírokhoz nem méltó eledelük volt. Ezt a rágcsálást szerintem még a legmerészebb anorexiás sem vállalná. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frosty88 Posted Június 2, 2009 Share Posted Június 2, 2009 Valahol igazad van, de ha jól rémlik a régi korok emberei mostani szemmel elég nevetséges dolgokban hittek, ez egy újabb példa rá. Hát érdekes, az biztos. (És igen, létezik olyan szó, hogy szuszakolni, már hallottam ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Altair222 Posted Június 8, 2009 Share Posted Június 8, 2009 csak nekem irja ki h a kép nem található? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stew132 Posted Június 8, 2009 Share Posted Június 8, 2009 Mikor? Hol? Írja ki? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Altair222 Posted Június 9, 2009 Share Posted Június 9, 2009 ott van egy link a képhez.. es mikor azt megnyitom, akkor azt irja ki h file not found Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Június 10, 2009 Author Share Posted Június 10, 2009 link javitva Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schoby Posted Június 10, 2009 Share Posted Június 10, 2009 Hát ez felettébb érdekes. Azért kíváncsi vagyok ,hogy vajon valóra válik a feltámadás is...... vicces lenne ha a csávó a vizsgálat közbe azon kapná magát h a koponya harapdálja aztán kezd alakot ölteni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
VKitty90 Posted Július 10, 2009 Share Posted Július 10, 2009 Hát ez mekkora... Amugy tényleg van olyan szó, hogy szuszakolni, mert tegnap egy néni vagy 100 említette ezt a szót, én meg már nevettem, hogy hogy lehet ezt mondani, annyira fura szó...de amugy sztem ez nem helyes szó Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olx Posted Augusztus 26, 2009 Share Posted Augusztus 26, 2009 Ennyit, az Interjú a vámpapírral című filmről. Pedig annyira szeretem :'( Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
PauL_MarloW Posted Augusztus 26, 2009 Share Posted Augusztus 26, 2009 neoffoljunk de van olyan h szusz...valamikor azt mondják erre ugye h a szuszt is kinyomom belőled...ez az a levegő ami fentartja a tüdődet..mármint nem engedi h összeessen..szokták azt is mondani h ugye kilehelte a leklkét..na az is szusz xD legalább is úgy tom.. a cikkhez meg..ha van itt az olasók között ilyen vámpír írjon pm et és megadom a címet h hol ér el és harapjon meg..én is vámpír akarok lenni..természetesen anna rice féle vámpírkarakter..nem twilight..pfö Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolGuppika Posted Szeptember 11, 2009 Share Posted Szeptember 11, 2009 Milyen aranyos! Méghogy vámpír! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts