Viktor007 Posted Március 2, 2009 Share Posted Március 2, 2009 Idő előtt látott napvilágot a Chevrolet Volt európai változatának szánt Opel Ampera első hivatalos képe. Az autó megjelenésének egyetlen akadálya az lehet, ha közben a német gyártó csődöt jelent. Az Ampera külsejében szinte kizárólag orránál tér el a Volttól, s míg a Chevy modellje elméletileg jövőre megjelenik, a németek négykerekűjére 2011-ig várnunk kell. Meghajtásáért ugyanaz a Voltec rendszer felel, amelyet a GM nemrégiben a Cadillac Converj tanulmányban is bemutatott. Ez gyakorlatilag a GM E-Flex hibrid rendszerének legújabb verziója, amelyben ugyanúgy egy elektromos motor és egy belső égésű erőforrás dolgozik össze a számítógép által vezérelt módon. Az Ampera pusztán lítium ionos akkumulátorokról töltött elektromos motorját használva akár 65 kilométeres utakat is megtehet, csak ez után lép működésbe a benzinmotorja. Ennek köszönhetően elméletileg lehetővé válna, hogy napi használat során, rövid utakat megtéve csupán a - két-három óra alatt feltölthető - elektromos motort használja a vezető. Ha egyszerre működik mindkét erőforrás, az a GM szerint 800 kilométeres hatótávolságot tesz a modell számára lehetővé. Természetesen az autó csak akkor valósulhat meg, ha az Opel legalább 2011-ig képes átvészelni a gazdasági válságot és nem omlik össze. (origo) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Március 2, 2009 Share Posted Március 2, 2009 Wow, hát ez elég futurisztikusra sikeredett, nekem nem tetszik. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Március 2, 2009 Share Posted Március 2, 2009 Nekem se nagyon, azok a lenyúló lámpaizék, de nekem egy kicsit Toyotás meg Saab-os. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Március 2, 2009 Share Posted Március 2, 2009 Nekem az oldalüvegek miatt a Citroen Xsara Picasso jutott eszembe először. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
T.Sz.v2 Posted Március 2, 2009 Share Posted Március 2, 2009 ahogy mondod télleg van egy olyan beütése is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szergej77 Posted Március 2, 2009 Share Posted Március 2, 2009 jól néz ki nagyon ez az opel.... de én megmondom őszintén.. h nemkéne... viszont igen .. a gazdasági válság miatt sajnos több új autónak lehet kérdéses a megjelenése... ugye állnak le a gyárak.. nem lesz alapanyag sem.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrueMaster Posted Március 2, 2009 Share Posted Március 2, 2009 Volt már egy ilyen ehhez hasonló koncepciója az Opelnek, de akkor ezekszerint egy kicsit átalakították, de egy az egyben így nézett ki. Még 2008 év elején láttam róla képeket + egy két demovideót. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts