motorka Posted Február 27, 2009 Share Posted Február 27, 2009 Helosztok Adott egy SMC WBR14T-G vezetéknélküli router, egy asztali számítógép és egy laptop egy usb wifivel A net ADSL felhasználó és jelszó kérős Tudnátok adni egy segítséget hogyan lehet ezt beüzemelni hogy mindkét gépen legyen net, mert kiválóan látja a smc routert a gép de netet nem kap, sztem a beállításokba rontottam el vmit Semelyik két gépen usb wifivel nincs net, most úgy megoldottam, hogy utp kábelel kap az asztali számitógép netet, de ekkor is számítógépen kell fellépni felhasználó névvel és jelszóval Homenál már minden zöld vagyis minden Enablere van állitva, de hiába connectelem ott mindig azt írja ki nem lehet fellépni, csatlakozni Előre is köszönöm a segítségeket, és aki tud kérem rakjon be részletes leírást róla, mert már állitottam minden x*rt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Február 28, 2009 Share Posted Február 28, 2009 Szia motorka ! Ilyen esetben úgy célszerű eljárni, hogy a vezetéknélküli routert az asztali gép mellé kell rakni, és kábellel összekötni azzal. Nekem is SMC routerem van, csak éppen vezetékes, annál ha belépek, akkor az Advanced Setup-ba kell belépni, ott a WAN almenübe, azon belül a PPPoE-be, itt kell beírni az Internet szolgáltatód által megadott User nevet és jelszót. A LAN menüben pedig DHCP-t kell beállítani. Az asztali gépen az Internetet úgy kell bekonfigurálni, hogy az Login nélkül állandóan szélessávúan kapcsolódjon a hálózatra. A Laptop-nál szintén, de ott még meg kell kerestetned a saját routeredet, és oda konnektálni. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorka Posted Február 28, 2009 Author Share Posted Február 28, 2009 Részletesebben letudnád, mert én ehhez sík hülye vagyok, amúgy megvannak sztem a beállitások csak router nem akar felconnectelni, és kábelel összevan kötve a pc és ott feltudok connectálni :S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Február 28, 2009 Share Posted Február 28, 2009 Szia motorka ! Szerintem először is nyomj egy Reset-et a routeren /a router hátulján találod a Reset gombhoz a nyílást, pl. egy fogpiszkálóval vagy hasonló eszközzel megoldhatod/ . Tartsd benyomva 6 másodpercig, hogy a gyári /Default/ beállításokkal álljon fel a router. Miután beléptél a router-be, kattints a Home Network Settings-re, majd az alatt a WAN Settings-re, itt válaszd ki a PPPoE-t, és nyomd meg a More Configuration gombot alul. Az előugró ablakban írd be az Internet szolgáltatódtól kapott adatokat, azaz User Name > Felhasználó név, Password > jelszó, Please retype your password > ide írd be mégegyszer a jelszót, ezután nyomd meg a SAVE SETTINGS gombot. Ha ezt megcsinálod, akkor valószínűleg fog működni, de a többi dolgot nem írom le mert mindekinek saját magának kell hogy belőjje a szükséges dolgokat / tűzfal, titkosítás,stb./, ui. ez nagyon hosszú lenne taglalni. Amennyiben ezután is gond van, akkor a PC illetve a Laptop beállítása nem megfelelő. Ebben is segíthetek, ha Windows XP-d van. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
motorka Posted Február 28, 2009 Author Share Posted Február 28, 2009 Oké köszönöm szépen a segítséget már megoldotott, resetelni kellett, mert valami tutira elvolt nyomva Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjBigman Posted Május 1, 2009 Share Posted Május 1, 2009 (edited) itt elég részletesen le van írva. Ha nem menne akkor írj privit és részletesen elmondom http://portforward.com/ Módosította Október 10, 2009 Dadus Közvetlen link miatt szerkesztve /Szabályzat/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts