jannussz Posted Február 5, 2009 Share Posted Február 5, 2009 szeretnék venni egy nagyobb tv-t (mert már öreg vagyok és nem látom rendesen ezeket a remek müsorokat) azt szertném kérdezni hogy kinek mi a tapasztalata melyik a jobb? állitólag az lcd rengeteg áramot fogyaszt.300wattot igaz ez? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
HalekM Posted Február 5, 2009 Share Posted Február 5, 2009 nem. egy plazma TV közel kétszer, de legalább egyharmaddal többet fogyaszt, mint egy LCD. az LCD tv-k sokkal jobb képminőséget produkálnak ha állóképről megjelenítéséről van szó. azonban ha villámgyors és nagyon kontrasztos mozgóképről van szó akkor abban a plazma jobb. a betekintési szög is fontos bár ebből a szempontból az LCD nem sokkal rosszabb mint a plazma. a plazmának a hátránya hogy nagyobb, nehezebb és többet fogyaszt.viszont ha egy hatalmas tv-t akarsz házimozi rendszerrel a nappaliba akkor a plazma a jobb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr@sstheon1y Posted Február 5, 2009 Share Posted Február 5, 2009 Nekem Panasonic plazmám van és k%rva jó! De a plazma fogyaszt többet.Sokkal többet eszik mint az LCD viszont sokkal tisztább,részletesebb és folyamatosabb képet ad egy gázkisüléses tévé. Ez a technológiából következik. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jannussz Posted Február 5, 2009 Author Share Posted Február 5, 2009 láttam egy áruházban épp teniszmeccset közvetitettek a labda "csikot huzott" maga után ez melyik lehetett?? azt megkérdezhetem hogy pontosan hány wattos a fogyasztása egy plazma ill egy lcd tv-nek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr@sstheon1y Posted Február 6, 2009 Share Posted Február 6, 2009 A Wattot azt nem tudom pontosan.Plazmánál ez olyan 400 Watt körül van. Ha labda és csík van akkor tuti LCD volt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
koncsol0 Posted Február 6, 2009 Share Posted Február 6, 2009 Ez h*lyeség hogy a plazma sokkal töbet fogyaszt az lcdnél nekünk samsung plazma van energiatakarékos mód maximum és visszavesz a fényerőből. A plazmát ígyis sokan ajálnják mint az Lcd-t főleg egy hd redys plazma vagy lcd között nincs sok külömbség. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebalu14 Posted Február 6, 2009 Share Posted Február 6, 2009 nekünk 107 centis LG plazma van...olcsó is..f@sza is.....szte jobb mint az lcd....ha filmeket nézel meg mozit akarsz csinálni a nappaliból akkor plazma...ha lightosan akarod élvezni a tv adásokat akkor lcd......sztem a plazma mindenképp jobb,nagyobb,(kontrasztja is)..... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
007 Silence Posted Február 11, 2009 Share Posted Február 11, 2009 Szerintem nincs sok külömbség de inkább az LCD. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jannussz Posted Február 12, 2009 Author Share Posted Február 12, 2009 mindkét fajtának vannak hivei most hogy legyek okos ?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Február 12, 2009 Share Posted Február 12, 2009 Melyik a fontosabb? Jobb képminőség filmek esetén (plazma) vagy fogyasztás (LCD)? Egyébként nem is tudom mikori hír alapján nem arról volt szó, hogy a plazma TV-ket ki akarják tiltani a boltokból a fogyasztásuk miatt? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr@sstheon1y Posted Február 12, 2009 Share Posted Február 12, 2009 Sajnos nagy hülyeséget mondtál.Nem azért akarják kitiltani mert sokat fogyaszt hanem a régebbi típusok tartalmaztak ólmot és az erősen szennyezi a környezetet. Ennyi erővel be lehetne tiltani a sima izzószálas égőt mert az is sokat fogyaszt.Ennek ellenére mégis sokan használják. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jannussz Posted Február 13, 2009 Author Share Posted Február 13, 2009 nekem személyszerint a fogyasztás is lényeges azért 400 watt szerintem sok egy tv nek mivel elég sokat megy Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr@sstheon1y Posted Február 13, 2009 Share Posted Február 13, 2009 Ilyet végy: http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/panasonic-tx-32lx80-p27805762.html Itt tudsz keresgélni: http://www.plazmadiszkont.hu/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bettesp Posted Február 13, 2009 Share Posted Február 13, 2009 Én azt is hallottam a plazmáról, hogy ha huzamosabb ideig van rajta ugyanott ugyanaz a kép (pl TV logo vagy korosztály-karika) akkor az beleéghet a képernyőbe! Ezzel szemben az LCD-vel ilyen probléma nem áll fent! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lac69 Posted Február 13, 2009 Share Posted Február 13, 2009 Hali ! Nekem személy szerint egyenlőre még egy "normál" tv-m van , de az eddigi tapasztalataim és az ismerettségi köröm meg a rokonságom "hozzáértői" véleményei alapján inkább a plazmát részesíteném előnyben ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr@sstheon1y Posted Február 13, 2009 Share Posted Február 13, 2009 Én azt is hallottam a plazmáról, hogy ha huzamosabb ideig van rajta ugyanott ugyanaz a kép (pl TV logo vagy korosztály-karika) akkor az beleéghet a képernyőbe! Ezzel szemben az LCD-vel ilyen probléma nem áll fent! Az a tapasztalatom, hogy nem véglegesen ég be.A beégést csak fekete képernyőnél kikapcsolás után és egyszínű háttérnél (fekete jelenetek) látod.Ha kikapcsolod a TV-t és lehűl a panel akkor ez a beégés egyszerűen eltűnik a képernyő felületéről.Azt mondom erre, hogy nem vészes a helyzet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Február 18, 2009 Share Posted Február 18, 2009 Sajnos nagy hülyeséget mondtál.Nem azért akarják kitiltani mert sokat fogyaszt hanem a régebbi típusok tartalmaztak ólmot és az erősen szennyezi a környezetet. Ennyi erővel be lehetne tiltani a sima izzószálas égőt mert az is sokat fogyaszt.Ennek ellenére mégis sokan használják. Mintha azt olvastam volna, amit írtam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr@sstheon1y Posted Február 18, 2009 Share Posted Február 18, 2009 Jó de én részletesebben kifejtettem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DD2008 Posted Március 13, 2009 Share Posted Március 13, 2009 En inkább plazmát vennék. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kibard Posted Március 26, 2009 Share Posted Március 26, 2009 én is kiváncsi lennék melyik a jobb? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hudi Posted Május 26, 2009 Share Posted Május 26, 2009 Nekem egy Samsung syncmaster 2243nw lcd monitorom van szerintem tökéletes Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Január 24, 2010 Share Posted Január 24, 2010 Én azt is hallottam a plazmáról, hogy ha huzamosabb ideig van rajta ugyanott ugyanaz a kép (pl TV logo vagy korosztály-karika) akkor az beleéghet a képernyőbe! A régebbi verzióknál. Viszont sokkal jobb a kontraszt aránya, gyorsabb a képfrissítése és szerintem szebb képet ad a plazma! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szergej77 Posted Január 24, 2010 Share Posted Január 24, 2010 Lcd 300 watt? ezt meg hol olvastad? Enyém csak 85 watott fogaszt, jó igaz csak 82cm. A plazma az ami kicsit többet eszik szerintem, de még várj egy kicsit és inkább Ledtv-t vegyél Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
01Petya Posted Január 25, 2010 Share Posted Január 25, 2010 Így van! Pont erről kellett iskolában egy prezentációt készítenem. Plazma - LCD - LED kijelző összehasonlítása volt a címe. Egyértelműen a LED kijelző adja a legszebb képet és ez is a legenergiatakarékosabb hiszen fogyasztása 70-100Watt! A LED kijelző olyan éles képet ad mint a Plazma és még kevesebbet is fogyaszt az LCD-nél. Egyetlen negatívum az ára. Elég drágán szerezhető még be, de az idő megoldja! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts