davedane Posted Január 27, 2009 Share Posted Január 27, 2009 (edited) Sziasztok. Nagy nehezen rájöttem,hogy miért szakadozott a netem,és rátalátam egy olyan dologra,hogy a hálózati kábel okozhatja. Ugyanis elvileg nem mindegy,hogy milyen jel erősségű a kábel,amit MHZ-ben mérnek. Csak sajnos nem tom milyen jelerősségű kábel-re lenne szükségem legalább egy T-online 8mb-os nethez. Ha netán fontos jelenleg egy D-LINK DSL360R Modemem,és egy D-link DIR-301 Routerem van. Előre is köszönöm a segítséget. Módosította Október 10, 2009 Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Január 28, 2009 Share Posted Január 28, 2009 Iagzából a legtöbb UTP patch kábel 100Mhz-s, ezek 100 Mb/s adatátvitelt bír! Az 500Mhz-s kábel, amit belinkeltél az valószínűleg nagy távolságra van, de szerintem jó lenne neked! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DjBigman Posted Május 1, 2009 Share Posted Május 1, 2009 Úgy tudom, hogy a 100 as kábelt 60-70 méterig mondják, hogy nem kell hozzá erősítő. Az 500 asről nincs ilyen infóm. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlacy Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 Helló.. Belekontárkodnék... CAT 5-E kábel az általános..ha nincs törés benne és tökéletes a végponti modul(tehát a plug v. aljzat) bekötés ,akkor 100m-ig aktív elem nélkül is jó..bár javasolt a 60-70m-er. CAT 5-F ez az árnyékolt variáns ,kültérre ,áram v. egyéb kábelek mellett vezetve ezt a kábelt használjátok. CAT 6 Ez 200mb -os kábel ,habár szokták használni G hálózatra is.. CAT 7 Ez tényleg gigás..ebbe erősebb hajtás is árt... De az utsó kettővel otthon nem nagyon találkozni...nagyobb intézményi hálózatokhoz kellenek. A modem teljesítménye 24-mb/s így a net-eden nem fog segíteni...kábel csere. A 8mb-os netednek ,teljesen mindegy a legolcsóbb cat 5 is simán elviszi. Szerintem csak halomra gyilkoltad a kábeled... Ne törd meg a plug-oknál..és lehetőleg a kábelre ne rakd rá az asztal lábát...akkor a sima is menni fog. üdv.Vlacy Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davedane Posted Október 10, 2009 Author Share Posted Október 10, 2009 Van benne igazság De nemcsak a kábelek voltak megtörve,hanem a modem-ben a kondik is szépen felpúposodtak Tehát a T-online tól kapott modem-el vigyázzatok,mert ahogy nézegettem nagyon selejt,és erre mostmár én is rájöttem. Viszont ajánlom a D-LINK DSL-321B modemet,ami nekem Február közepe óta megvan,és még azóta kb 3-szor volt kikapcsolva. Eddig egy deka kondi-nak sem lett baja,remélem sokáig fogja ez már bírni,habár néha nem ártana nekem se teljesen áramtalanítani Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts