jack66666 Posted Január 26, 2009 Share Posted Január 26, 2009 Péntekig kellene egy programot írni szakmaiból ebben kérem segítségetek !!! Program: ez egy raktár program... van 5 ember és van egy pénz összeg külön fájlokba mind az a feladat hogy bekérjük az ember nevét és bekérjük mennyit vesz ki a pénz összegből majd egy külön fáljba kiírjuk a pénzösszeget!!! odáig jutottam hogy procedure-val bekértem az összeget és a nevet a fájlból hogyan tovább? a kiirásban és a számolásban kellene segítség hogyan tovább? Kösszi a segítséget!!! előlre is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
paprikaskrumpli Posted Január 26, 2009 Share Posted Január 26, 2009 Tisztelt Jack6666! Itt ülsz mögöttem...most,hogy tudod,hogy válaszolok,és utasitottalak arra,hogy ne nézd,hogy mit irok,hogy meglepetés legyen... Szóval Jack... Ez egy raktárprogram:D (Jack666 épp most mondta a tanárnak,hogy nem tud programozni)! Na amit én csináltam azt bemásolom neked,de ird át... Orát kivenni...,case átirni ifre stb...ha lebukok neked annyi és tudod,hogy én megütlek:D Uses Crt,Dos; Var nev:Char; osszeg,keszlet,keszlet1,eredmeny:Real; valtozo:Text; o,p,m,s:Word; Procedure kesz; Begin Assign(valtozo,'k:\raktar\keszlet.txt'); Reset(valtozo); Readln(valtozo,keszlet); Close(valtozo); End; Procedure ujossz; Begin eredmeny:=keszlet-osszeg; Assign(valtozo,'k:\raktar\keszlet.txt'); Rewrite(valtozo); Write(valtozo,eredmeny:3:4); Close(valtozo); End; Procedure ora; Begin GetTime(o,p,m,s); Gotoxy(30,2); Writeln(o,':',p,':',m,':',s); End; Procedure kiiras; Begin ora; Textcolor(red); Gotoxy(33,1); Writeln('Rakt r'); Textcolor(White); Gotoxy(35,16); Writeln('A : Anita'); Gotoxy(35,17); Writeln('G : Gabor'); Gotoxy(35,18); Writeln('J : Janos'); Gotoxy(35,19); Writeln('L : Lajos'); Gotoxy(35,20); Writeln('S : Sandor'); Gotoxy(15,30); Writeln('Ki szeretne kivenni a raktarbol?: '); Gotoxy(49,30); Readln(nev); Case nev Of 'A':Begin Clrscr; Gotoxy(15,20); Writeln('Mennyi osszeget akarsz kivinni: '); Gotoxy(47,20); Readln(osszeg); kesz; Assign(valtozo,'k:\raktar\anita.txt'); Append(valtozo); Write(valtozo,osszeg); Close(valtozo); ujossz; End; 'G':Begin Clrscr; Gotoxy(15,20); Writeln('Mennyi osszeget akarsz kivinni: '); Gotoxy(47,20); Readln(osszeg); kesz; Assign(valtozo,'k:\raktar\gabor.txt'); Append(valtozo); Write(valtozo,keszlet-osszeg); Close(valtozo); ujossz; End; 'L':Begin Clrscr; Gotoxy(15,20); Writeln('Mennyi osszeget akarsz kivinni: '); Gotoxy(47,20); Readln(osszeg); kesz; Assign(valtozo,'k:\raktar\lajos.txt'); Append(valtozo); Write(valtozo,osszeg); Close(valtozo); ujossz; End; 'J':Begin Clrscr; Gotoxy(15,20); Writeln('Mennyi osszeget akarsz kivinni: '); Gotoxy(47,20); Readln(osszeg); kesz; Assign(valtozo,'k:\raktar\janos.txt'); Append(valtozo); Write(valtozo,osszeg); Close(valtozo); ujossz; End; 'S':Begin Clrscr; Gotoxy(15,20); Writeln('Mennyi osszeget akarsz kivinni: '); Gotoxy(47,20); Readln(osszeg); Assign(valtozo,'k:\raktar\sandor.txt'); Append(valtozo); Write(valtozo,osszeg); Close(valtozo); ujossz; End; End; End; Procedure ossz; Begin ora; Assign(valtozo,'k:raktar/keszlet.txt'); Reset(valtozo); Readln(valtozo,keszlet); Close(valtozo); End; Begin clrscr; kiiras; ujossz; Readkey; End. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack66666 Posted Január 28, 2009 Author Share Posted Január 28, 2009 :D kösszi Sanyi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts