davedane Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Sziasztok. Egy régi AMD-s alaplapomhoz kéne egy BIOS Frissítés,de sajnos nem találok hozzá megfelelő BIOS-t. Everestell próbáltam,és az valami BIOS Agent programot magyaráz,ami megcsinálná,de a program fizetőps emiatt nem frissíti a BIOS-t ALAPLAP Mező Érték Alaplap tulajdonságai Alaplap azonosítója 02/23/2001-8363-686-6A6LMPR9C-00 Alaplap neve Aristo KT133 / ASKA SST-5873AB / A-Trend ATA-V971-SX0 / Octek Rhino KT133-ASE/KT133-MSE/KT133B-ASE/KT133B-MSE / PCPartner K133AASA/K133AMSA/K133ASA/K133MSA Front Side Bus tulajdonságai Busz típusa DEC Alpha EV6 Busz szélessége 64 bit Valódi órajel 100 MHz (DDR) Effektív órajel 200 MHz Sávszélesség 1600 MB/mp Memóriabusz tulajdonságai Busz típusa SDR SDRAM Busz szélessége 64 bit DRAM:FSB arány 1:1 Valódi órajel 100 MHz Effektív órajel 100 MHz Sávszélesség 800 MB/mp Lapkakészlet busz tulajdonságai Busz típusa PCI Busz szélessége 32 bit Valódi órajel 33 MHz Effektív órajel 33 MHz Sávszélesség 133 MB/mp BIOS Mező Érték BIOS tulajdonságai BIOS típusa Award Modular BIOS verzió BIOS-2M (2K010223) Award BIOS típusa Award Modular BIOS v6.00PGN Award BIOS üzenet BIOS-2M (2K010223) Rendszer BIOS dátuma 02/23/01 Video BIOS dátuma 03/08/14 BIOS gyártó Cégnév Phoenix Technologies Ltd. Termék információ http://www.phoenix.com/en/products/default.htm BIOS frissítések http://www.esupport.com/biosagent/index.cfm?refererid=40 Problémák és javaslatok Javaslat Are you looking for a BIOS Upgrade? Contact eSupport Today! Javaslat A rendszer BIOS 2 évnél régebbi. Szükség esetén frissítse. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Szia davedane ! Amennyiben ezen az oldalon: http://www.phoenix.com/en/products/default.htm A "Technical Support" menü alatt kiválasztod a "BIOS Updates"-t, akkor a feljövő ablakban http://biosagentplus.com/?ref=29 Azt írják, hogy a BiosAgentPlus egy kicsi, szabadon felhasználható program /BiosAgentPlus is a Small FREE program/ . Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davedane Posted December 30, 2008 Author Share Posted December 30, 2008 (edited) Igen,erröl a progiról beszéltem,ami le tudná frissíteni. Ha rámegyek a Downloadra akkor sajna fizetni kéne bankkártyával. (Amúgy most az új gépemen próbáltam,mert most apám porolja kifele azt a gépet,amin már nem ártani egy kis Bios Frissítés) Módosította Október 19, 2009 Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Szia davedane ! Erre csak azt tudom mondani, hogy ez van, ha nem nevesebb gyártótól van az alaplap. Egyébként erre a gépre már szerintem kár erőforrást pazarolni, vagy használni kell úgy ahogy van /már ha megfelel valamilyen célra/ , vagy nyugdíjazni kell. Előre is elnézést kérek az erőteljes megnyilvánulásért, de ez van. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davedane Posted December 30, 2008 Author Share Posted December 30, 2008 Semmi baj,azért köszönöm hogy segítettél. Amúgy csak azért akartam Bios-t frissíteni,hogy a Processzor hűtőt tudjam szabályozni,mert 4500RPM-el 40DB-t ad le és az nagyon,idegesítően hangos már. De sajna a Bios régi,és nem lehet benne a CPU hűtőt szabályozni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 30, 2008 Share Posted December 30, 2008 Szia davedane ! Megoldható a probléma. Keress egy ügyes elektronikai műszerészt, aki berak egy potmétert mondjuk a ventillátor táp vezetékeinek a pozitív ágába, amit a ház megfelelő részére kihelyez, és máris tudod szabályozni a fordulatszámot. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davedane Posted December 30, 2008 Author Share Posted December 30, 2008 Hát én inkább szotveres beavatkozást választanék. Nincs esetleg valami ilyesmi proigram? A hűtőm egyébként egy Socket A-s Glacialtech Igloo. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts