Don_Giamatti Posted Április 1, 2009 Share Posted Április 1, 2009 Egy feketelyuk gyűrüjében nem lesz élet. Már miért ne lehetne? Ugyanaz a teória, mint a nap-föld viszony. A fekete lyuk gyűrűje a lyuk körül kering. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Április 1, 2009 Share Posted Április 1, 2009 Nem igazán tudom elhinni, hogy 11 milliárd fényév távolságra lévő helyről 100% kimutatják hogy ott víz molekulák vannak/voltak, ez olyan távolság amit emberi ésszel nem lehet elképzelni, (persze lehet hogy csak én nem tudom )valamint a fekete lyuk téma roppant érdekes, de nem egyszerű megérteni ezt a jelenséget Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don_Giamatti Posted Április 1, 2009 Share Posted Április 1, 2009 A fekete lyukat? Nagyon egyszerű. A nap,és csillagok fúzionálnak, azaz egyszerűbb szerkezetű atomok bonyolultabb szerkezetűekké egyesülnek. Egy idő után felgyorsul ez, és összeesik az egész csillag egy apró gömbbé, de a tömege megmarad. Így megnő a gravitációja, és mindent "magába" szív, és ott tart - még a fényt is. Innen a neve, a "fekete lyuk" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.Draven Posted Április 3, 2009 Share Posted Április 3, 2009 érdekel a téma, utánaolvastam, kicsit bonyolultabb részek is vannak benne, de mind1, annyira nem életbevágó Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMiklos Posted Április 7, 2009 Share Posted Április 7, 2009 A tudósok mindenre a válaszokat keresik. Nem lenne csoda, ha már beleőrültek volna és vízióik lennének. Bár az a tény, hogy vízet találtak 11 milliárd fényévre 2 dologra utalhat (sztm): vagy valami módon a földről került ki(akár az apollo 13-ból) vagy tényleg felmerül az a tény, hogy egy közelben lévő bolygóról származott ami felrobbant. Ugye így keletkeznek a fekete lyukak feltevések szerint. (javítsatok, ha tévedek) Deh ha netán így lenne, akkor még az a kérdés is felmerül, hogy miért nem láttuk eddig ezt a bolygót, és most mért csak a víz maradt volna meg belőle? - És egy másik kérdés: Ha az most ott valóban víz, és nem légypiszok a lencsén, akkor mit kezdenek vele? 11 milliárd fényévet mégsem utazhatunk hipp-hopp egy galaxisból a másikba... (bocs ha ezt már leírta valaki, nem olvastam utána :/) Néha felmerül bennem a kérdés: Miért is van az ember ezen a földön? De választ sose találok. Talán ez így van intézve, és sosem jövünk rá... A fekete lyukat? Nagyon egyszerű. A nap,és csillagok fúzionálnak, azaz egyszerűbb szerkezetű atomok bonyolultabb szerkezetűekké egyesülnek. Egy idő után felgyorsul ez, és összeesik az egész csillag egy apró gömbbé, de a tömege megmarad. Így megnő a gravitációja, és mindent "magába" szív, és ott tart - még a fényt is. Innen a neve, a "fekete lyuk" - Legalább is ezt Feltételezik. Most úgy őszintén: Honnan tudna az ember ilyeneket, ha még azt sem tudja mért van az ember a földön, hogyan működik a saját agyunk, és hogy pontosan hogyan keletkezett a föld? - Még a "Nagy" tudósok sem tudják ezeket az igen egyszerűnek tűnő kérdéseket megválaszolni, pedig ők aztán a hú belevalók. Ez feltételezés, és egy jó ideig az is marad, mert még nagyon távol áll az emberiség a megfejtéstől, sajnos nagyon távol. -Visszatérve a fekete lyukhoz, nem tudom mi alapján hozták nyilvánosságra ezt a "tényt", mert ilyen kísérletet nem-igen végeztek itt a földön, ha emlékezetem nem csal... A részecskegyorsítóról sem hallani mostanság híreket :/. Pedig érdekelne mi folyik ott a mélyben, és mikor idéznek elő egy az emberiségre is kiterjedő katasztrófát, mert egy akkora gépezettel ez szerintem eléggé lehetséges... Az a gond, hogy sok a kérdés, de még kevesebb a válasz. De ki tudja mit hoz a jövő... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggslm Posted Április 8, 2009 Share Posted Április 8, 2009 Miklos, neked van jobb "feltételezésed" arról, hogy mi is az a fekete lyuk és hogyan keletkezik? Ha valamit nem tudsz/értesz, akkor inkább utána kellene nézni szvsz mintsem belekeverni az agykutatást és 'találgatás'nak tituálni a munkájukat. Meglehet h nem túl hasznos ez nekünk h pl millió-milliárd fényévre milyen bolygó van/volt, de ez van Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikikol10 Posted Április 13, 2009 Share Posted Április 13, 2009 Ne legyetek már ilyenek.Kell a hitt.Kitudja az ember feltalálhat olyan gépjárműszerkezetet ami mondjuk meg tudna tenni 1 millió fényévet 1 óra alatt.Ahogy az ősember se hihetett a számítógépbe...Biztos feltalálnak valamit. Szinte 100% és valamikor el kell kezdeni és talán így kezdik )). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hetesbence Posted Augusztus 11, 2009 Share Posted Augusztus 11, 2009 Talán mi már léteztünk ott, és ideküldtünk egy egysejtü szálítmányt mert talán a kihalás szélén voltunk a feketelyuk miatt. És hát ezért küldtek ide. De ez csak egy talán! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manfred von Richthofen Posted Augusztus 11, 2009 Share Posted Augusztus 11, 2009 sok hasznát vesszük most ennek h tudjuk! bár én gyalog odaérek! XD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chryss Voller Posted Augusztus 23, 2009 Share Posted Augusztus 23, 2009 Remek, majd ha innen elfogy, tudom hova ugorjak át vízért... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Palika Posted Augusztus 25, 2009 Share Posted Augusztus 25, 2009 Ez jó hirnek tünik.Ki tudja még mit nem fognak találni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NikolGuppika Posted Szeptember 12, 2009 Share Posted Szeptember 12, 2009 Nagyszerű, hogy ennyire messze találtak vizet, de én is csak azt tudom mondani, amit az előttem szólok, már annyiszor elmondtak. Ezzel nem tudunk semmit csinálni, mert annyira messze van, hogy lehet, hogy már csak volt. Mellesleg én sem tartom teljesen feleslegesnek az efféle kutatásokat, hiszen ha mindenhez úgy állunk hozzá, hogy felesleges érdeklődnünk iránta, mert úgyis elérhetetlen, akkor semmibe nem fogunk belekezdeni. Lehet, hogy most még csak vizet találtunk, egy pár év múlva pedig meglesz az is, hogy hogyan hozhatjuk el onnan. Arról pedig, hogy a víz egyet jelent az élettel és hogy esetleg ezáltal életet találtunk a Földön kívül, az a véleményem, hogy a földön kívüli élet előbb talál meg minket, mint mi őket. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooby Doo!! Posted Szeptember 20, 2009 Share Posted Szeptember 20, 2009 Igazatok van 11 milliárd fényév úristen.. ha bele gondolunk hogy a fény sebessége: 300 000 km\s 1 fényév = 9 460 500 000 000 kilométer 9,46 billió km 11 milliárd fényév = Akkor ez egy szép kis 24 jegyű összeg.. 104 065 500 000 000 000 000 000 km 104 trilliárd 65 trillió 500 billiárd km Nem kis távolság xD A Váltó számok: http://mek.oszk.hu/00000/00056/html/186.htm Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts