csempész Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Először is körülnéztem, de ilyen topicot nem találtam ahová ezt tudtam volna tenni! Elhoztak hozzám egy ASUS alaplappal rendelkező PC-t, hogy leheljek bele lelket, mivel a bekapcs. gombra egyáltalán nem reagál. Az alaplapon a kis zöld lámpa világit, de még a proci hűtő ventije sem akar megfordulni. Kicseréltem a tápot /működő gépből vettem ki/ de így sem semmi. Lekötöttem róla mindent/wincs.,videokártyát,DVD meghajtót/ de így sem semmi. Az elemet is kivettem, és kicseréltem egy másikra, de így sem semmi! Ezért kérdezném meg tőletek, hogy megéri-e még küszködni vele, vagy sem? Lehet hogy megment az alaplap? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 A ventillátor meg sem mozdul? A power led sem világít? Ilyen akkor van, ha zárlatos a rendszer, de mivel mindent levettél (hdd, dvd) akkor már csak a főbb alkatrészeknél leget zárlat (alaplap, memória, VGA) Szedd ki ezeket is, egyenként, és ugy indítsd el! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csempész Posted December 11, 2008 Author Share Posted December 11, 2008 Chipi köszönöm a segítséget, közben párhuzamosan csináltam a gépet, és sikerült a problémát megoldani! Le is írom, hogy mi volt a probléma hátha másnak is jó jön ez a kis művelet! A gépben a táp ventije megvolt menve és az ismerős elvitte Számítástechnikai üzletbe ahol kicserélték a ventilátort, visszafelé pakolva, a táp csatlakozóját valószínűleg erősen nyomták vissza, és így az alaplap hátulján /gondolom megfeszült/ a forrasztás elengedett. Na ezt megtaláltam és megforrasztottam, azóta úgy megy mint a karikacsapás! Ja igen és az üzletben mondták az ismerősnek, hogy a gép meghalt, meg hogy valószínűleg az alaplap adta meg magát! Ennyit az üzletekről! A szakmám géplakatos, tehát rokon szakma! :D :D :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted December 11, 2008 Share Posted December 11, 2008 Örülök, hogy sikerült. Mondjuk azt nem értem, hogy ha elengedte a forrasztás, akkor hogy kapott áramot az alaplap, mert világított a led! Az a lányeg hogy jó! Hát igen a számtek boltokról nekem is megvan a véleményem! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts