naposcsibe Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 Idestova negyven éve találta fel a számítógépes egeret Doug Engelbart és csapata a Stanford Kutatóintézetben, s a nevezetes születésnapot hivatalosan a jövő héten ünneplik a ma 83 éves szakember részvételével. Az újonnan feltalált egeret először 1968. december 9-én San Franciscóban mutatta be Doug Engelbart a munkatársaival együtt, s ezt a napot tekintik az interaktív számítógéphasználat hajnalának is. A legelső egér egy jókora fadobozból és egy nagy kerékből állt, és persze gomb is volt rajta, tehát lényegében nem különbözött a maiaktól. Használata nagyobb gyorsaságot és kevesebb hibát eredményezett, s a tesztek közben az öt-hat kutató közül valaki elkezdte egérnek hívni, de már senki sem emlékszik, hogy ki volt a zseniális névadó. Annál kevésbé, mivel a kutatók úgy gondolták, hogy ez a név biztosan nem fog elterjedni, mert valamilyen előkelő nevet kap majd a készülék. Egerek nélkül ma már elképzelhetetlenek a számítógépek, ám egyes szakemberek azt jósolják, hogy hamarosan el fognak tűnni, s újabb negyven évet már nem lesznek használatban. De persze ki tudja? forrás: stop Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbelam Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 Az egerek helyett majd lesz távirányító, wii-távirányító meg taccsszkrín. Meg maszti-egér (laptoposok tudják, miről beszélek ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted December 9, 2008 Share Posted December 9, 2008 Nem is bánom. Touchpad és a Touchscreen sokkal praktikusabb és interaktívabb szerintem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kitchengetneck Posted December 10, 2008 Share Posted December 10, 2008 Hát nem is tudom . Nekem hiányozna na meg nem szeretnék érintőképernyős gépeket állandóan hajolgatni kelleme Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Enjoy9211 Posted December 10, 2008 Share Posted December 10, 2008 Touchpadot nagyon nem szeretem. Vezeték nélküli egér a legjobb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thoger Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 Az egér soha nem fog eltűnni hacsak nem találnak ki jobbat az FPS-ek irányítására, és egyéb gyors navigációra. Kevés izmot kell hozzá mozgatni, 4 újj elegendő, mert a gyűrűs újjunkat nem használjuk. Tácsszkrínnél meg ide oda nyúkálni szerintem necces. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szergej77 Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 grat neki egy maradandót alkotott.....amit mindenki használ szinte már...és szerintem sem fog eltünni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts