kancsal Posted Augusztus 7, 2009 Share Posted Augusztus 7, 2009 Top 3: 1. Terry Gilliam 2. Emir Kusturica 3. Guillermo del Toro csak mert lemaradtak a listáról... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manfred von Richthofen Posted Augusztus 9, 2009 Share Posted Augusztus 9, 2009 1.Steven Spielberg(Háborús filmjei miatt!) 2.George Lucas(Az Ifjú Indiana Jones kalandjai miatt!) 3.Francis Ford Coppola(Apokalipszis most miatt!) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiiiktor8 Posted Augusztus 11, 2009 Share Posted Augusztus 11, 2009 Húú nem is tudom ennyi zseni közül kire voksolhatnék. David Finchert nagyon jó thriller-rendezőnek tartom a Hetedik és a Harcosok klubja miatt. A Coen-fivérek nagy kedvenceim a Hollywoodi lidércnyomás és a Fargo miatt, imádom őket:D Tim Burton egyedi látványvilága csodálatos (Sweeney Todd, Ollókezű Edward) Spielberget mindig is többre tartották szerintem, mint ami, bár a Ryan közlegény megmentése nagyon bejött. Christopher Nolan a jövő nagy rendezője lehet, de már most nagy dolgokat tett le az asztalra (Memento, Tökéletes trükk, Batman filmek) Coppola nagyon nagy filmeket csinált, csak az az egyetlen nagy bajom vele, hogy egyből pár óriási film után kiégett (megjegyzem a Keresztapa az egyik kedvenc filmem.) Így a maradtak közül én Stanley Kubrickot és Quentin Tarantinot hagytam meg. Kubrick egyértelműen és megkérdőjelezhetetlenül egy zseni. Kész. Nincs több hozzáfűznivalóm. Tarantino pedig olyan kultuszfilmeket csinált mint a Ponyvaregény és a Kutyaszorítóban, csak az az egyetlen félelmem, hogy egy idő után ő sem tud újat nyújtani. De ezektől eltekintve én Tarantinora voksoltam megjegyzem Sam Mendest beraknám a listába, mivel az Amerikai szépség az örök kedvenc Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szibike Posted Augusztus 17, 2009 Share Posted Augusztus 17, 2009 Nagyot csalódtam amikor láttam h nincs ott Clint Eastwood neve!Mert szerintem ő is egy csodálatos rendező!Nézd meg a filmeit..!Gran torino,Elcserélt életek,A dicsőség zászlaja,Levelek Ivo Dzsimáról,Millió dolláros bébi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicsifrodó Posted Augusztus 22, 2009 Share Posted Augusztus 22, 2009 Steven Spielberg, és aki nem volt a felsoroltak között: Guy Ritchie Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ratt Posted Augusztus 23, 2009 Share Posted Augusztus 23, 2009 Robert Zemeckis hol a francba van? Rárakni gyorsan a listára. Spielberg is jó, csak a 2. VH-s filmjeit nem csípem. A 3. meg George Lucas. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Islander Posted Augusztus 23, 2009 Share Posted Augusztus 23, 2009 Frank Darabont, Clint Eastwood, Quentin Tarantino Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
metal4ever Posted Szeptember 16, 2009 Share Posted Szeptember 16, 2009 Steven Speilberg tartom a legjobbanak hiszen nagyon jó és máig legendás filmek tulajdonosan pl a Jurassic Park 1-2 vagy akár Ryan közlegény megmentése de visszont a 2005-s Világok harcát is remekül összehozta és hát a Transformers-eket is neki köszönhetjük és hihetelen hogy mindig tud újat mutatni de ott van George Lucas is akinek a Star Wars-t köszönhetjük ami a legjobb Sci-fi-k egyike és több generációnak vált kedvencévé Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnTerry Posted Szeptember 16, 2009 Share Posted Szeptember 16, 2009 Nehéz a választás, az biztos! Én nagyon jó rendezőnek tartom például Mel Gibsont is, és nem szabad Clint Eastwoodról sem megfeledkeznünk, ő rengeteg kiváló filmet tett le az asztalra. Ridley Scott filmjei is bejönnek, főképp történelmi eposzai (Gladiátor, 1492, Mennyei Királyság, és jön majd a Sherwood is tőle). Spielberg, a mozimágus pedig szerintem is kihagyhatatlan, véleményem szerint olyan filmeket csinál, amelyek majdhogynem mindenki számára érthetők, de mégsem sekélyesek, általában mély érzelmi töltettel rendelkeznek. Rengeteg jó filmje van, ez vitathatatlan, bár mostanában sokan szidják. Quentin Tarantino és Guy Ritchie is kitűnő filmeket rendeztek. Frank Darabont nevéhez nem fűződik olyan sok mű, mint mondjuk Spielbergéhez, de azok egytől-egyig kiválóak. No, hát kb. ennyi a véleményem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Armin Fan Posted Szeptember 16, 2009 Share Posted Szeptember 16, 2009 Nagyágyúk alap , és a felsorolásból kimaradt , de én idetenném : Luc Besson-t Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swarm Posted Szeptember 17, 2009 Author Share Posted Szeptember 17, 2009 metal4ever!:A Transformersekhez semmi köze Spielbergnek.Azokat Bay rendezte. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob73 Posted Szeptember 17, 2009 Share Posted Szeptember 17, 2009 Nagyon fogós kérdés... David Lynch nagy kedvenc a Mullholland Drive miatt. A Coen testvérek több filmjét is imádtam (Fargo, Barton Fink). David Finchert a Hetedikért és a Harcosok Klubjáért szerettem - bár a Hetedikben a "doboz tartalma" ismerős volt a Barton Finkből. Stanley Kubricktól szerintem főleg a Full Metal Jacket és a Gépnarancs volt ütős. Tarantino a Kutyaszorítóbannal és a Ponyvaregénnyel szerettette meg magát. Scorsese-től a Krisztus utolsó megkísértését és a Taxisofőrt értékeltem nagyra. A többiek helyett viszont más kedvenceim vannak: 1. Terry Gilliam (12 majom, A Halászkirály legendája, Brazil) 2. Adrian Lyne (Jákob lajtorjája) 3. Eric Bress és J. Mackye Gruber (Pillangó-hatás) 4. Richard Kelly (Donnie Darko) 5. Andrew Niccol (Gattaca) 6. Ridley Scott (Szárnyas fejvadász) 7. talán ülepednie kellene, de idesorolnám még Vadim Perelmant is (Szemvillanás alatt) 8. Mike Leigh (Mezítelenül). Szóval nem is tudom. Sok kedvenc film, azaz sok kedvenc rendező. De valamennyi közül szerintem a legjobb a Donnie Darko, tehát az én szavazatom más, azaz Richard Kelly. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limpi Posted Szeptember 17, 2009 Share Posted Szeptember 17, 2009 Robert Zemeckis Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
01Petya Posted Szeptember 17, 2009 Share Posted Szeptember 17, 2009 Steven Speilberg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wendie Posted Szeptember 19, 2009 Share Posted Szeptember 19, 2009 Egyértelmű, hogy Kubrik. Elképesztő a látásmódja. A Clockwork Orange az egyik kedvenc filmem lett, de itt mondhatnám még az Acéllövedéket, vagy a Ragyogást, ami Stephen King adaptáció. Szeretem, na. Spielberg meg elásta magát nálam az E.T.-vel. A mai napig nem szeretem. De a Jurassic park egész jó volt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sztich Posted Október 2, 2009 Share Posted Október 2, 2009 Sorrendet nagyon nehéz állítani, de szerintem ők (egyfilmes rendezőket kihagytam): Régebbiek közül: Billy Wilder (A vád tanúja, Van, aki forrón szereti, Legénylakás) Charles Chaplin (A kölyök, Modern idők, A diktátor) Sidney Lumet (12 dühös ember, Kánikulai délután, A domb) Milos Forman (Száll a kakukk fészkére, Hair, Amadeus) Scorsese (A taxisofőr, A rettegés foka, Lidérces órák) Stanley Kubrick (Mechanikus narancs, Ragyogás, Dr. Strangelove, avagy...) Orson Welles (Aranypolgár, A per, Falstaff) Hitchcock (Psycho, Észak-északnyugat, Gyilkosság telefonhívásra) Fábri Zoltán (Az ötödik pecsét, Isten hozta őrnagy úr, A Pál utcai fiúk) Polanski (A bérlő, Rosemary gyermeke, Kínai negyed) Coppola (A keresztapa trilógia, Apokalipszis most, Magánbeszélgetések) Sergio Leone (A jó, a rossz és a csúf, Volt egyszer egy vadnyugat, Volt egyszer egy Amerika) Makk Károly (Liliomfi, Ház a sziklák alatt, Szerelem) Szabó István (Mephisto, Bizalom, Apa - Egy hit naplója) John Cassavetes (Egy hatás alatt álló nő, Arcok, Szeretetáradat) Mostaniak (1-2 régebben is alkotó): Anders Thomas Jensen (Ádám almái, Gengszterek fogadója, Valgaften) David Fincher (Játsz/ma, Hetedik, Harcosok klubja) Tarantino (Kutyaszorítóban, Ponyvar., Sin city) Woody Allen (Annie Hall, Manhattan, A világ második legjobb gitárosa) Tim Burton (Ollókezű Edward, Az Álmosvölgy legendája, Sweeney Todd) Michael Mann (Szemtől szemben, A bennfentes, Az erőszak utcái) Susanne Bier (Testvéred feleségét, Esküvő után, Hogy szeretsz?) Clint Eastwood (Titokzatos folyó, Gran Torino, Elcserélt életek) Jelen és jövő rendezői lehetnek: Alejandro González Inárritu (Bábel, 21 gramm) Matthew Vaughn (Torta, Csillagpor) Cristian Mungiu (4 hónap, 3 hét, 2 nap, Nyugat) Florian Henckel von Donnersmarck (A mások élete) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
graein Posted Október 7, 2009 Share Posted Október 7, 2009 1. David Lynch 2. Clint Eastwood 3. Federico Fellini Rajtuk kívül Lars von Trier, Andrej Tarkovszkij, Werner Herzog, Roman Polanski is jó. Esetleg Romero. Magyarok közül Jancsó, Tarr, Szabó István. Meg még sokan. De a legnagyobbnak Lynchet tartom, annyira különbözőképpen tud nagyszerűt alkotni (Radírfej-Straight Story-Útvesztőben három külön világ, de mégis mind nagyszerű). Eastwood lineáris, felesleg nélküli filmjei teszik naggyá. Fellini pedig szinte belevarázsolja a nézőt a bemutatott helyzetbe. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
.LACKA0670. Posted Október 8, 2009 Share Posted Október 8, 2009 Speilberg és Tarantino. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dkaro Posted Október 10, 2009 Share Posted Október 10, 2009 john carpentert és wes cravent senki sem említi?ejej Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jooker Posted Október 19, 2009 Share Posted Október 19, 2009 Egy nagyon nagy nevet kihagytatok,persze a nevet nem biztos h sokan ismerik,de a filmjeit kivétel nélkül mindenki..A csúcsvigjátékokat ő rendezte. Szóval Pat Proft az.És irom a filmjeit. Rendőrakadémia összes része Csupasz pisztoly összes része. Nagy durranás 1-2 Horrorra akadva összes Osztály vigyázz! Sziki szökevény Ettől nagyobb rendező nem is kell. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shyllard Posted Október 19, 2009 Share Posted Október 19, 2009 Szóval Pat Proft az........... .........Ettől nagyobb rendező nem is kell. Kinek mi! Szerintem meg Tarantino és Nolan az istenkirály Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lenny Back Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 Hát, szerintem Terry Gilliam eléggé hiányzik a listáról. Én őt jelölném meg, így természetesen..."Más" 14 mm-es nagylátószögű lencse RULZ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigalexander Posted December 24, 2009 Share Posted December 24, 2009 Sorrend nélkül: John Woo Ridley Scott Michael Bay Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hopdinZ Posted December 25, 2009 Share Posted December 25, 2009 Legjobb rendező? Fene se tudja... olyan sok zseniális rendező van, hogy képtelenség egyetlen egyet mondani . Stanley Kubrick, Sergio Leone, Alfred Hitchcock, Federico Fellini, Roman Polanski (és még sorolhatnám)... őket mind zseniális rendezőnek tartom. Viszont megemlítenék 3 nagy nevet, akiket még senki sem sorolt fel: Michael Curtiz: (Kertész Mihály) magyar filmjei is vannak, de igazából amerikában bontakozott ki tehetsége. Ő rendezte a Casablanca című remekművet, amiért Oscart is nyert (és abban az időben az Oscar jelentett is valamit). William Wyler: pl. Ben Hur, kell többet mondanom? Talán még annyit, hogy 3 Oscart nyert. Cecil B. DeMille: Valószínűleg nem sokan hallottatok róla, pedig régen nagyon nagy név volt. Egyébként van egy életműdíj, amit 52 óta osztanak és róla kapta a nevét (The Cecil B. DeMille Award) ami nem kis megtiszteltetés... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brendon13 Posted December 25, 2009 Share Posted December 25, 2009 De Uwe Boll mért nincs a listán? :P Amúgy Tim Burton. Szerintem zseniális. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zacskósleves Posted December 25, 2009 Share Posted December 25, 2009 Quentin Tarantino Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
deathproof Posted December 25, 2009 Share Posted December 25, 2009 Quentin Tarantino Robert Zemeckis Steven Spielberg Emir Kusturica (Емир Кустурица) "Kovi" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peti1000 Posted December 25, 2009 Share Posted December 25, 2009 Quentin Tarantino egy "kicsit" beteg de én épp ezért szeretem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shyllard Posted December 25, 2009 Share Posted December 25, 2009 Cecil B. DeMille: Valószínűleg nem sokan hallottatok róla, pedig régen nagyon nagy név volt. Egyébként van egy életműdíj, amit 52 óta osztanak és róla kapta a nevét (The Cecil B. DeMille Award) ami nem kis megtiszteltetés... Én már hallottam róla, pont egy életműdíj kapcsán. Tudnál mondani egy-két művet, amit ő rendezett? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swarm Posted December 25, 2009 Author Share Posted December 25, 2009 Google vagy Imdb ilyenkor hasznos Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts