Daniels Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 Az Opel Insignia lett az Év Autója Az Opel Vectra utódát választották meg a 2009-es Év Autójának. Csupán egyetlen ponttal kapott ki tőle az új Ford Fiesta. Hétfőn nyilvánosságra hozták, hogy az Opel Insignia nyerte el a 2009-es Év Autója címet. Utoljára 1987-ben kapta egy Opel a rangos európai díjat, az Omega sikere után mostanáig csak dobogós helyeknek örülhettek Rüsselsheimben, legutóbb, 2007-ben például a Corsa második helyezésének. Az Insignia valószínűleg korszerű extráinak (táblafelismerő kamera, adaptív felfüggesztés, új generációs fényszórók), előremutató formatervének, jó aktív és passzív biztonságának és új fejlesztésű motorjainak köszönheti a címet. A 23 európai országból delegált 59 újságíró 321 pontot adott az Insigniának, az új Ford Fiesta egyetlen ponttal szorult a második helyre. Jól jelzi a verseny szorosságát az a tény is, hogy az Opel húsz, a Ford pedig 19 zsűritag pontozótábláján végzett az első helyen. Harmadik helyen futott be a hatodik generációs Volkswagen Golf 223 megszerzett ponttal, mögötte a Citroën C5 (198 pont), az Alfa Romeo MiTo (148 pont), a Skoda Superb (144 pont), és a Renault Mégane (123 pont) végzett. Az Opel Insignia tervezőcsapata januárban veheti át a díjat egy ünnepélyes ceremónián. Szerintem szép autó lett, sokkal jobb és elegánsabb mint a többi jelölt! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 Én azt érzem, hogy ez is nagyon BMW-re sikerült! Pl: A felni 1-1-ben BMW, ha a középső képre pillantasz akkor 645 ci, az első lámpák is nagyon 5-ös feelinget tükröznek! De azért szerintem is szép! (mondjuk hamarabb vennék egy új SuperB mint Insignia-t) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniels Posted November 26, 2008 Author Share Posted November 26, 2008 Én szerintem inkább oldalról Mazda, sőt nagyon Mazda. Oldalról semmi bömös nincs benne.Én inkább Mazdát látok benne mint bömöst. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
balu1977 Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 Egy az egyben 5ös koppintás. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
torok222 Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 Attól függetlenül nagyon szép autó szerintem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniels Posted November 27, 2008 Author Share Posted November 27, 2008 Egy az egyben 5ös koppintás. Indokold már emg nekem légyszíves hogy miért írsz ekkora baromságot?Vagy bizonyítsd be hogy így van, és akkor esetleg elhiszem. Szerintem TI csak Szeretnétek hogy ez egy Bömös-re hasonlítson. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
torok222 Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 http://www.caroftheyear.org/pages/cars_candidates09/Lista09.htm Itt a többi jelölt! A superb-et nagyon eltalálták!Dobogóra raktam volna. Az Fiesta nekem nem jön be! Még az új 7-es BMW és a Chrysler Grand Voyager nagyon szép, szerintem! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
polip14 Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 ami egy másik termékben tetszik a vásárlóknak azt a másik gyártó is szívesen használja. Szerintem az Opel egy elég jó márka és a kocsi is szép. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
balu1977 Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 Igaz nem egy az egyben koppintás de azért hasonlit. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniels Posted November 28, 2008 Author Share Posted November 28, 2008 Első hátsó lámpa az igaz hogy hasonlít, a többi nem! Innen azért látszik hogy ez az Insignia sokkal szebb autó mint ez az 5-ös BMW.Persze az 5-ös is szép, egy olyat is szivesen elfogadnék! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bono92 Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 Nem hasonlít ez semmire se. Egyedi autó lett. Eddig az Opel unalmas autókat csinált. De ezt nagyon eltalálták. az insigniára nézve eszembe se jutna, hogy német autó (németek nem olyan jók designban), de ez kivétel. mintha egy olasz autót látnák magam elött. Meglepődtem, hogy ilyen jól szerepeltek a franciák! 4. lett az új C5-ös. Sokat fejlődött az a kocsi, meg is látszik(gyönyörű azis) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Newyorker Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 valóban, végre kicsit kilépett ezzel az opel az unalmas német autók vonalvezetéséből, a sablonosságból, mint ahogy a bmw az x6-al Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
polip14 Posted November 29, 2008 Share Posted November 29, 2008 de ha az említett hasonló autók sikeresek akkor nem is kell más meg autót nem csak azért kell venni hogy milyen jól néz ki... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniels Posted November 30, 2008 Author Share Posted November 30, 2008 De én meg azt nem értem, hogy miért nem lehet elfogadni hogy ez nyert. Ez egy szép, design-os autó lett, semmi köze a BMW-hez, a mazdát is csak futólag érintette. OFF:Mellesleg ha már a német designról beszélünk, meg kell említsem hogy az Alfa Romeo 8C dizájnere és főtervezője Wolfgang Egger! (jah ezen jót röhögtem, meg ezen is: futómű: Blistein! ) :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniels Posted November 30, 2008 Author Share Posted November 30, 2008 Jah sry elirtam! akkor is a 8C-t ő tervezte, de igazad van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kane Posted December 3, 2008 Share Posted December 3, 2008 Szép autó lett. Valóban fel lehet rajtuk fedezni 5-ös VMW nyomokat. Kiváncsi lennék az árára, meg, hogy mit tud, ja és hogy mivan a motorháztető alatt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
baro130 Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 Hát nem tudom. Nekem ez az új Opel-sorozat eddigi modelljei nem nagyon jönnek be. (insignia, astra) Az előző sorozat modelljei voltak a legjobbak. Nekünk Zafiránk van (B-type), és minden tekintetben a legalkalmasabb autó számunkra a piacon, mindemellett szép is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face8611 Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 Eddig is utáltam az Opelt de ez után is fogom!nekem abszolut nem jött be! Inkább az új Toyota Avensis-t láttam volna győztesként! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bono92 Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 fedezni 5-ös VMW nyomokat. Én ilyen márkát nem ismerek, hogy VMW. Face8611: hát ez nagyon nem az új Avensis! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bono92 Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 Kösz, hogy tettél be képeket róla, mert én nem találtam. Csak álcázott új Avensist. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrueMaster Posted December 10, 2008 Share Posted December 10, 2008 Elsőre nekem is a BMW-k jutottak róla eszembe... Német mindekettő Jövőre jön az Insignia, kíváncsi vagyok milyen lesz, elsők között fogom kipróbálni, mivel egyik ismerősöm Opel márkakereskedésben dolgozik. Elvileg már van egy pár M.o.-n, de azok még mind külföldi rendszámosak, itthon csak jövőre fog promotálni az autó. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrueMaster Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 Srácok ma személyesen is megnézhettem és megcsodálhattam a kis Insigniát Hát mit mondjak?! Kegyetlen szép és hogy élőben is láttam nem hasonlítható semmire!! Köze nincs se BMW-hez, se Audihoz, teljesen egyedi! A képek olykor csalnak! Csináltam pár saját képet a szalonba, íme: http://kepfeltoltes.hu/081214/Image058_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/081214/Image047_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/081214/Image067_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Elég nagy képek, azért tettem code tagba. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniels Posted December 15, 2008 Author Share Posted December 15, 2008 asztamindenit' hát ez tényleg gyönyörű, nagyon szép az autó hátulja! Opelék kitettek magukért, ugy gondolom, hogy megérdemelte az év autója dijat! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viktor007 Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 Az első képen kicsit Volvos de nagyon kicsit, a másodikon Mercedes CL 500, a harmadikon egy BMW és egy Lexus keverék. Vagy inkább Lexus. Ettől függetlenül marhaszép autó. Grat az Opelnak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrueMaster Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 Én nem tudnám semmihez hasonlítani... egyedi lett nagyon! Az Opel most nagyon belelendült! Mondjuk ahogy tudom most inkább a közép-felső kategóriás autókra fog összpontosítani. Az Insignia alapára 16.-os 110LE-s motorral 5,5 millió forint alapfelszereltséggel, ami annyira nem is alap, mert a legkisebb felszereltség csomagban is szinte minden benne van amire szükség lehet. A középkategóriás felszereltséggel 5,89 millió lesz a listaára, ami már elég komoly extrákat tartalmaz Szerintem a Vectrának mindenképp nagy ellenfele lesz, vagy inkább utódja?! Azt majd eldönti az idő Szerintem még az új Opel Meriva fog nagy sikert aratni, ami 2009 második felében fog debütálni: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bono92 Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Hát komolyan, egyáltalán nem látszik az új Opeleken, hogy német autók! Nem gondoltam volna, hogy a németek is tudnak ilyen jó designot csinálni! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrueMaster Posted December 23, 2008 Share Posted December 23, 2008 Ezeket a koncepciókat már egy másik dizájn csapat tervezi, látszik is! Tényleg új dimenzióba lép(ett) az Opel Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
STeVe_89 Posted December 26, 2008 Share Posted December 26, 2008 Ez a legjobb ár/érték arányos autó amit valaha is láttam Fura hogy annyiba fog kerülni mint a most kifutó Vectra C, de ennek inkább csak örülök. Januártól jönnek majd hozzánk 0 revízióra az autók(Opel szalonban dolgozom), már alig várom hogy közelről is lássam Ez az új Meriva meg.... hát érdekes, ha az első lámpája nem lenne ennyire "ufós" még tetszene is, de ezt is inkább élőben látnám és csak utána hoznék végleges ítéletet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bono92 Posted December 26, 2008 Share Posted December 26, 2008 Te figy, ez a Meriva csak koncepció! Szal a végleges verzio fix, hogy nem így fog kinézni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrueMaster Posted December 27, 2008 Share Posted December 27, 2008 Szerintem túl sokat nem fognak módosítani rajta, de biztos lesz egy-két átalakítás... name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src=" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>"> name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src=" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355"> Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts