Tyorotyere Posted November 23, 2008 Share Posted November 23, 2008 Sziasztok! Szeretném kérdezni milyen retusáló, képfeldolgozó, képkeretező progit ismertek ami szerintetek jó, photoshop és corel en kivül. Egy barátomnak van egy fotóüzlete és portfóliokat csinál és esküvőkön fotóz digitális géppel és szeretnék segíteni neki. Persze engem is érdekel milyen programokat használnak a fotósok. Köszönöm szépen előre is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enisz Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 hát, az a két program, amit kizártál már az elején, szerintem a célra leg megfelelőbb programok. én személy szerint a photoshopot ajánlanám, eléggé univerziális "kis" program Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SixHouse Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Szia! Én lusta voltam megtanulni a photoshopot, számomra nehéz :S na mind1 Én a "photofiltre" nevű progit használok! (áttetszőség, háttér állítás, körbevágás, szinekkel lehet variálni) nem tud annyit mint a fent emlitett, de kisebb dolgokat megcsinálni tökéletes! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyorotyere Posted November 24, 2008 Author Share Posted November 24, 2008 Köszönöm a válaszokat! Igen tudom a photoshop meg a corel univerzális az megvan nekünk csak például egy esküvön csinálnak 300-400 képet és azokat kiretusálni photoshoppal nagyon nehéz. Még régen egy fotós mondta hogy másik programmal retusálnak és dolgoznak csak a program nevét nem volt hajlando megmondani csak annyit mondott hogy japán vagy kinai progi eredetileg asszem de nem bizti. És ezzel nagyon könnyen tudnak dolgozni! Köszönöm, kiprobáloma progit! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enisz Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 az a baj, hogy a jó minőségű retusálás szöszmötölős, ezzel sajnos nem lehet mit kezdeni. lehet, hogy vannak ilyen automatizált progik, de a kimeneti kép biztos nem lesz olyan jó minőségű, mintha photoshoppal csinálnád Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyorotyere Posted November 24, 2008 Author Share Posted November 24, 2008 Értem! Ja a photoshoppal mindent lehet meg jol meg lehet csinálni! Nem tudom mit használnak a többi ilyen fotós vagy ők is photoshoppot? De ennyi képnél az rengeteg munka! Eddig photoshoppot használtak ismerőseim de még éjjel is dolgoztak! Aztán találtunk valami programot aminek a nevét már nem tudom de ki kellett jelölgetni szemet a szájat orrot meg az arcot és egy gombnyomásra kiretusálta!De az nem mindig volt olyan szép meg kicsit torzított. És később mondták ezt hogy valami ujságban látták és az van nekik gyors és jo is de nem mondták el melyik progi volt az! Hát mindegy Köszönöm szépen! Ha nem marad más akkor photoshop! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 Hát igen azt mondod még éjjel is dolgoztak. Jó munkához idő kell. Én is Photoshopot ajánlom, vagy van még a Paint Shop Pro is. (de inkább a PS ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyorotyere Posted November 24, 2008 Author Share Posted November 24, 2008 Ja ebben igazad van! Csak az ember megkönnyítené a munkáját ott ahol lehet ! Bele kell akkor tanulni a photosopba! Köszönöm a választ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrea2008 Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 Sziasztok! Én is pár hete ismerkedem a PS-al, szerintem nagyon jóó, bár még sokmindent nem tudok, de amit igen az nagyon tetszik. Persze én csak hoppiból és nem több 100 képen dolgozok... Lenne azért olyan amit nem tudom miképp oldjak meg... Karácsonyra fotókat - főképp családi - akarok összevágni. Miképpen lehetne megoldani, hogy az arc ill. maga az egész kép 3D legyen? Köszi a segítséget! Andi http://kataiandrea.5mp.eu Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enisz Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 hát, ha mindenképp photoshoppal akarod, akkor perspektívával kell szórakázni egyébként 3d maxot ajánlanám Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrea2008 Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 hát, ha mindenképp photoshoppal akarod, akkor perspektívával kell szórakázni egyébként 3d maxot ajánlanám Nem ragaszkodom hozzá....ez nem free azt hiszem.....tudsz megoldást erre? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enisz Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 nem free, de mire való a torrent? viszont akkor marad a ps! annyi, hogy összevagdosod a képeket 1 psd-be, és ott rakosgatod őket úgy, ahogy szeretnéd, majd perspektívával játszol egy kicsit. 3d hatása lesz. de pontosan nem tudom milyen 3d képre gondolsz (mondjuk tárgyakra rárakosgatni, vagy hogy) úgyhogy bővebbet sajna nem tudok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrea2008 Posted November 27, 2008 Share Posted November 27, 2008 (edited) nem találtam a torrenten...bár a külföldi oldalakat csak nagyjából futottam végig. Majd akkor alaposabb leszek. Köszi a tippet. *** Meg van! Köszi! Módosította November 27, 2008 Gabi89 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts