naposcsibe Posted November 14, 2008 Share Posted November 14, 2008 Akik betegség vagy nagy stressz miatt őszültek meg, reménykedhetnek, hogy a tudósok egy szép napon képesek lesznek visszafordítani a folyamatot. Brit és német tudósoknak sikerült helyreállítaniuk a haj színét okozó melanin termelését, adta hírül pénteken a BBC brit közszolgálati hírportál. A kutatók mesterségesen előállították a természetben is előforduló K(D)PT jelű molekulát, amely nagyon hasonlít a melanintermelést ösztönző emberi hormonhoz. A kutatók hat középkorú, illetve idős asszonytól vettek hajhagymákat, és ezeken laboratóriumi körülmények között utánoztak egy bőrbetegséget és egy stressz kiváltotta tünetegyüttest, amelyek őszülést okoznak. A laboratóriumi kísérletek során a hajhagymákban a K(D)PT molekula hatására jelentősen fokozódott a melanintermelődés. A kutatók azonban felhívják a figyelmet, hogy még csak nagyon kezdeti laboratóriumi kísérletekről van szó, és még nem tudni, hogy a haj eredeti színe teljesen helyreállítható-e. Az eljárással a természetes őszülést nem lehet visszafordítani. forrás: FH Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spacebumm Posted November 14, 2008 Share Posted November 14, 2008 Erről már hallottam. Szerintem okos dolog, hogy ilyeneket találnak ki. Nekem anyám biztos fog örülni neki pár év múlva . Sokat idegesíti a tesóm . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsepi Posted November 16, 2008 Share Posted November 16, 2008 Hülyeség... a természet úgy talált ki minket, hogy az öregek megőszülnek... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
PauL_MarloW Posted November 16, 2008 Share Posted November 16, 2008 hülyeség vagy nem jól fog jönni..én már 19 évesen rendelkezek ősz hajtincsekkel...és nem azért mert az életem rózsás Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
torok222 Posted November 16, 2008 Share Posted November 16, 2008 Nekem meg kb 10 éves korom óta van 3 ősz tincsem.. De nem zavar annyira, még jó is áll, mintha melírozva lenne. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BE3NC3 Posted November 18, 2008 Share Posted November 18, 2008 EWz tényleg jó kis dolog csak kicsit nagyon drága lesz szerintem AAmúgy következő lépéskáént hajhullás ellen találhatnának ki valamit Na nem nekem nyugi 16 évesen van még időm Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts