RrRrRrRrRr Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Sziasztok! Lenne egy gondom. Szereztem egy leírást, hogy egy képet, hogyan kell megcsinálni. Ezt vasárnap szépen meg is csináltam. Viszont ma is meg szerettem volna csinálni és hibába ütköztem. Addig leírom amíg meg tudom csinálni: - Új kép létrehozása - háttér kitöltése fekete színnel - rétegmásolat - az új rétegre fehér betűkkel egy szöveg írása - Szöveg elforgatása 90 fokkal balra - Alattalevő réteggel összeolvasztom - Szélfúvás eszköz (3-szor) - Gauss eszköz (sugár: 2 képpont) Most jönne, hogy Színezett/telítettség a Kép/Korrekciók menüben, de nem engedi. Sőt próbáltam mással is, de az sem, ment csak akkor ha én töltöttem be kész képet. Mit állíthattam el? Segítségeteket is előre köszönöm! RrRrRrRrRr Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enisz Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 szerintem az lehet a gond, hogy nem vontad össze a rétegeket. a szöveges réteggel nem végezhetsz olyan műveleteket, amiket a rasteresekhez készítettek. válasszad ki azt a réteget, amelyiken akarod végezni a színezett/telítettség dolgot Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
RrRrRrRrRr Posted November 11, 2008 Author Share Posted November 11, 2008 Szia! Miután elfordíottam a képet 90 fokkal azután összeolvasztom az alattalévő rétegel (6.pont). Azzal elvileg tudom kéne ezt a műveletet csinálni. Vagy nem? RrRrRrRrRr Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enisz Posted November 11, 2008 Share Posted November 11, 2008 ha a szöveget összeolvasztottad a képpel, akkor igen... akkor az már raster-es ha más képen engedi ugyanezt, akkor ott valami nem jó... szeirntem nem az a réteged van kijelölve (jobb ötletem sajna nincs ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
RrRrRrRrRr Posted November 19, 2008 Author Share Posted November 19, 2008 Kis idővel, de rájöttem. Lehet, hogy én voltam ennyire low. A megoldás: Kép -> Színmód -> RBG (ide a pipát) Nekem máshol volt, ezért nem engedte. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enisz Posted November 19, 2008 Share Posted November 19, 2008 nem hittem volna, hogy csak RGBben enged filterezni gyakori hiba amúgy azoknál, akik gyorsbillentyűket használnak, hogy átállítják, ugyanis azt hiszem a ctrl + y vagy valami ilyesmi kombóval lehet ezt átállítani, ami pl akkor felcserélódik, ha valami miatt átállítódik angolra a billentyű kiosztás Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
wer003 Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 Üdv! Van egy problémám amit nem tudok megoldani már elég régóta. Van egy kép mindegy hogy milyen legyen mondjuk 800x600-as. Én ezt a képet felakarom nagyítani úgy hogy a minősége megmaradjon. Mert ha én felnagyítom akkor nekem "kockás" lesz... Kérdeztem pár embert,hogy tudja-e mi a probléma...Egy-két ember mondta hogy a kép számításoknál keressek olyat hogy "Dpi" és azt vegyem feljebb. No! De én ezt nem találom :S Tudnátok segíteni,hogy hol keressem vagy valami más tipp a kép felnagyításához? Előre is köszi! wer003 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 Pixeles képeknél ez nem megolható romlani fog a minősége amikor nagítod. Vektoros képeknél megoldható. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enisz Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 Üdv! Van egy problémám amit nem tudok megoldani már elég régóta. Van egy kép mindegy hogy milyen legyen mondjuk 800x600-as. Én ezt a képet felakarom nagyítani úgy hogy a minősége megmaradjon. Mert ha én felnagyítom akkor nekem "kockás" lesz... Kérdeztem pár embert,hogy tudja-e mi a probléma...Egy-két ember mondta hogy a kép számításoknál keressek olyat hogy "Dpi" és azt vegyem feljebb. No! De én ezt nem találom :S Tudnátok segíteni,hogy hol keressem vagy valami más tipp a kép felnagyításához? Előre is köszi! wer003 azért lesz kockás, ha felnagyítod, mert azok a pixelek, azokból áll össze a raszteres kép. ha módosítod a kép méretét mondjuk 800 szélesről 1600ra állítod a kép szélességét, akkor minden pixel mellé tesz mégegyet a photoshop, de ezek természetesen üresek. ezeket meg kell tölteni tartalommal. ezeket az "üres" pixeleket a photoshop kitölti, de hogy milyen színnel, azt a két szomszédos pixelnek az elemzésével teszi. magyarul kiszámolja a két pixelből valamilyen módon a köztes színt, és kitölti azzal. ebből adódik, hogy minél nagyobbra méretezed, annál homályosabb a kép, nagy mértékű méretezésnél meg már természetesen "kockásodik" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Február 18, 2009 Share Posted Február 18, 2009 Hali! Nem akartam új topikot nyitni, ezért ide írom Szóval olyan kérdésem lenne, hogy PS-ban hogyan lehet/kell alakok, tárgyak, bármi köré (tehát mögé is) egy fénycsóva-szerűséget kreálni? Rég láttam egy tutoban, de sajna már nem találom. Az a lényeg, hogy egy ember a kezében tart egy szalagot(rohadt fényes, csilli-villi), ami lájtosan körécsavarodik.. úgy kéne kinéznie mint egy fénycsóva. Nagyon látványos. Olyamsi rémlik, hogy pen toollal kell megrajzolni egy vonalat, majd ezt a vonalat "kitölteni", utána jöhetnek az effektek meg ugye a radirozás. Nos ha én rajzolok pen toollal egy vonalat és a görbe vonalazásánál belököm, hogy ecsettel, akkor a vonal KÖRÉ rajzol vonalat... Ha valaki erről a tutorialról tudna egy linket dobni nagyon hálás lennék, illetve ha elmagyarázná hogyan kell, azt is nagyon megköszönném. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
-=>SnipA<=- Posted Március 31, 2009 Share Posted Március 31, 2009 Megfelelő brush (itt),vagy Filternél outer glow,ha jól értelmezlek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts