Barzak Posted Szeptember 29, 2008 Share Posted Szeptember 29, 2008 Egy munkahelyi felvételin a jelöltek morális képességeire próbáltak következtetni egy kis teszt segítségével. A kérdés így szólt: "Mész az úton az autóddal, amiben rajtad kívül csak egyetlen utas fér el. Hirtelen meglátsz egy buszmegállót, ahol hárman állnak: 1. Egy öreg néni, aki láthatóan a halálán van, orvosi segítségre lenne szüksége 2. Egy nagyon régi kedves barátod, aki egy ízben megmentette az életed 3. Álmaid nője (férfije), akibe első látásra szerelmes lettél. A kérdés: melyiküket vinnéd el, ha tudjuk, hogy csak egyet választhatsz közülük? Ha a nénit, akkor esetleg sikerül megmentened az életét. Ha a régi barátod, akkor visszafizetheted neki a régi tartozásodat. Ha álmaid partnerét, akkor esetleg egész hátralevő életedet boldogságban töltheted." A teszt eredményes volt, felvették az egyik jelöltet, holott nem szabályos választ adott. A válasza így szólt: "Megállnék, odaadnám a régi ismerősömnek a kocsikulcsot, hogy vigye el az öregasszonyt kórházba, én pedig álmaim nőjével megvárnám a buszt." Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akoss... Posted Szeptember 29, 2008 Share Posted Szeptember 29, 2008 Hát ez tetszett:lol: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
agentzs1 Posted Szeptember 29, 2008 Share Posted Szeptember 29, 2008 Nemrossz nemroszz, 16 utcában (film) is benne van ez a teszt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
iljics Posted Szeptember 30, 2008 Share Posted Szeptember 30, 2008 csakhogy már afilmben is lopták ugyanis ez (már volt fenn az oldalon is) egy nagyválalat felvételi kérdése volt a válasz alapján döntöttek hogy kit vesznek fel és hát ez a válasz lett a nyerő Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malacka_92 Posted Szeptember 30, 2008 Share Posted Szeptember 30, 2008 hehe énis vmi ijesmin keztem el gondolkozni, de ez konkrétan nem jutott az eszembe Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhPr3no Posted Szeptember 30, 2008 Share Posted Szeptember 30, 2008 Végül is jó a válasz... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BE3NC3 Posted Szeptember 30, 2008 Share Posted Szeptember 30, 2008 Nagyon ötletes válasz és okos ember aki ezt így megfogalmazta gyorsan Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamu Samu Posted Október 1, 2008 Share Posted Október 1, 2008 Ezt régebben már hallotam. Akkor is, és most is ugyan ezt tettem volna én is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TR4KI Posted Október 3, 2008 Share Posted Október 3, 2008 Hát ige ötletes Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts