tibiole Posted Augusztus 26, 2005 Share Posted Augusztus 26, 2005 20Cup: háromkerekű versenygép a Peugeot-tól A Peugeot 207-es orrát és egy motorkerékpár hátsó részét házasították össze a Peugeot tervezői legújabb tanulmányautójukban. A 20Cup elnevezésű szerkezethez hasonlót nemigen láttunk mostanság Az alig 500 kilós jármű súlypontja majdnem az első tengely fölé került, ugyanis itt helyezték el a BMW-vel közösen kifejlesztett turbófeltöltéses, 170 lóerős négyhengeres motort, ami egy hatsebességes szekvenciális váltón keresztül hajtja a 18 hüvelykes könnyűfém felnikből és 210/65-ös gumiabroncsokból összeállított első kerekeket. Hogy a szinte súlytalan hátsó rész mégis tapadjon valamennyire, ide egyetlen, úthengerhez méltó kereket helyeztek, amely 377 mm széles és egy egyedi kialakítású 18 hüvelykes keréktárcsára illeszkedik. A 3,63 méter hosszú, 1,77 méter széles és 1,16 méter magas 20Cup a tervezői szerint csodálatos vezetési élményt nyújt. . Az ökörködés zavartalanságát szolgálja a versenysportból átvett multifunkciós kormánykerék is, amelyen a váltót működtető kapcsolók mellett egy műszerfalként használható érintőképernyőt is elhelyeztek, így a sofőrnek egy pillanatig sem kell levennie a kezét a kormánykerékről. Bár a háromkerekű nevéből arra következtethetnénk, hogy valamiféle kupasorozatot készül összehozni a Peugeot ilyen csodabogarakkal, erről egyelőre mélyen hallgat a gyártó. Sokkal valószínűbb, hogy a 20Cup kiállítási látványosság marad, és legfeljebb néhány Peugeot tesztpilóta próbálhatja ki, hogy mire is képes a fura kis háromkerekű. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_AdEe Posted Augusztus 26, 2005 Share Posted Augusztus 26, 2005 ez K jó, bár én a quarkkal is megelégednék Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NicK Posted Augusztus 26, 2005 Share Posted Augusztus 26, 2005 Hát én nem tudom. Jó a teljesítménye, meg minden, de akkor is! Hogy néz ez ki?! Mintha levágták volna egy személygépkocsi elejét és összeheggesztették volna egy motor hátuljával... ...de azért ha ingyen adnák elfogadnám... ...és venneék rajta egy Dodge Charger-t Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tormentor Posted Augusztus 30, 2005 Share Posted Augusztus 30, 2005 Nekem inkább ez a "verda" kellene mindt egy Dodge. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Posted Augusztus 30, 2005 Share Posted Augusztus 30, 2005 A kocsi orra a szokásos ami gyönyörű mint mindig, de a hátulja hááát picit ronda... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DriftKing Posted Június 19, 2007 Share Posted Június 19, 2007 Hát én nem tudom. Jó a teljesítménye, meg minden, de akkor is! Hogy néz ez ki?! Mintha levágták volna egy személygépkocsi elejét és összeheggesztették volna egy motor hátuljával... ...de azért ha ingyen adnák elfogadnám... ...és venneék rajta egy Dodge Charger-t border='0' style='vertical-align:middle' alt='wink.gif' /> egyetértek, de én még gondolkoznék a Nissan Sivia S15-ön, ha már Charger nem jutna Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
matati Posted Augusztus 3, 2007 Share Posted Augusztus 3, 2007 Ahhh ez nagyon jó, elfogadnék egy ilyet és eladnám. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morrison85 Posted Augusztus 11, 2007 Share Posted Augusztus 11, 2007 Nekem személyszerint semmi problémám nincs a háromkereküvel. Egyszerü kisérletezés, minden autógyár csinál ilyet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
petike4ever Posted Augusztus 24, 2007 Share Posted Augusztus 24, 2007 ez a tipikus peugeot elsőrész, meg a hátsó motorkerék, elég érdekes... azért elfogadnám Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
werwolf Posted Augusztus 25, 2007 Share Posted Augusztus 25, 2007 Picit ronda! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts