agentzs1 Posted Szeptember 28, 2008 Share Posted Szeptember 28, 2008 TÜTTYÖLT RATYLI ősi magyar étel. Hozzávalók: másfél kiló nyersratyli, egy jókora pese, 2 csobolyó gönyédze - ha lehet pöcörgősi! -, 3 csipet ciháta. Az elkészítés módja: a nyersratylit fertályórát posvasztjuk, míg csurmot nem enged. Ha szépen hröttyen, kipicskázzuk. A nyesedékből apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek majd a koshadtba. Közben a pocadékot megpeccsentyük (zzzz peccs!), a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós (cupp). A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak töttyentgetjük, mert hamar oda kap, ahova nem szeretnénk. Persze akadhatnak olyanok, akiknek már odakapott. Ez nehéz étel. Nekik ajánljuk a Rőt kercét rücskölt fittyes tekert vakartal. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiscsirke Posted Szeptember 29, 2008 Share Posted Szeptember 29, 2008 hehe ez jó volt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Westblade Posted Október 3, 2008 Share Posted Október 3, 2008 Komoly.. lehet anyut megkérem holnapra csináljon.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabesz007 Posted Október 4, 2008 Share Posted Október 4, 2008 Így se rossz, de én kértem piréz öreganyámtól hozzá egy kis csuvolyát, amit posvasztásnál beletraccsingoltam majd elfogyasztottuk és mindenkinek tudom ajánlani, nagyon fincsi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.