replica Posted Szeptember 25, 2008 Share Posted Szeptember 25, 2008 (edited) Helósztok! Karácsonyra gyüjtögetek egy 32"-os Lcd tv-re. Namármsost ugye létezik HD Ready és Full HD. Aggodalmam akkor kezdődött amikor ezeket a sorokat olvastam: "Még az úgynevezett HD Ready jelölésű tévék sem képesek digitális jelek vételére, hiszen ezekben ugyanolyan analóg vevő (tuner) működik, mint az öreg csöves darabokban. Vagyis a set top box nélkül ezek sem veszik a digitális jeleket." Forrás: http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=215645"]http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=215645 Szóval az lenne a kérdésem hogy ez valóban igaz-e. A tv-t én hoszabb távra (Több évre) szánom, ezért javasolt megvennem a Full HD-s tv-t a fent említett jövőbeli tv adások miatt? Vagy az is jó ha olyan HD Ready tv-t vennék amiben van MPEG-4 ? Előre is köszönöm a segítséget! Üdv: Replica Módosította Szeptember 21, 2009 Dadus Halott link miatt szerkesztve ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenny2 Posted Szeptember 28, 2008 Share Posted Szeptember 28, 2008 A HD Ready TV-knek kisebb a felbontása mint a FullHD-seknek, de ha ez nem zavar akkor mehet egy MPEG-4 tuneres HD Ready TV is. Bár én inkább a FullHD-t ajánlanám. De ezekkel úgyis csak a földi sugárzást fogod, ahol nem lesz túl sok csatorna, max. még 1-2 az eddigiek mellett. Ha ennél többre vagy kiváncsi akkor pedig vagy KábelTV, vagy digikábel, műhold, IP-TV amikhez úgyis kelleni fog egy Set Top Box, mert a szolgáltatók szépen kódolják az adást. Lehet ám, hogy nem mindent tudok pontosan, ezért kérdezz meg másokat is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nandiee Posted Szeptember 30, 2008 Share Posted Szeptember 30, 2008 Érdemesebb FullHD-ra áldozni, nem sokkal lesz drágább mint egy minőségi HD ready-s tv. MPEG 4-es TV meg egyenlöre csak a Sony W4000-ese van, azt meg nem javasolnám. Ha minden igaz jövőhéttöl vagy már ezen a héten kapható lesz az LG 5500-asa ami HD ready, de MPEG 4-es! És úgyszint LG 5700-asa ami FullHD és MPEG 4-es. Samsungtól meg ha minden igaz decembertől indulnak be az MPEG 4-es TV-k. Én addíg mindenféle képpen várnék a TV vásárlással. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts