Marky18 Posted Szeptember 28, 2008 Share Posted Szeptember 28, 2008 Hát szerintem ezzel még ne foglalkozz, tanuld a nyelvi szerkezeteket, csinálj tombokkel kapcsolatos műveleteket stb és ha azok megvannak akkor kicsit gondolkozz. Képet beilleszteni pl BMP-t nehezen lehet. Ismerned kell a kép felépítését és az alapján kell beolvasnod, majd kirajzolnod a képet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthvader Posted Szeptember 28, 2008 Author Share Posted Szeptember 28, 2008 Aham értem köszi szépen.Mostmár csak kell lennie szabad idömnek hogy gyakoroljak . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted Szeptember 28, 2008 Share Posted Szeptember 28, 2008 Egy jó tanács: Ne játékokat akarj csinálni. Vannak sokkal szebb dolgok. Például gondolkodtam már szimuláción is. Esetleg egy kártyavár osszedontése stb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthvader Posted Szeptember 28, 2008 Author Share Posted Szeptember 28, 2008 Ezt hogyérted? vmi 3D-s progi készítővel gondolod a szimulációt? vagy hogy? nemértem . Am azért akarok játékokat gyártani mert ez az álmom hogy egyszer egy jó programozo leszek és fogok csinalni eleg faxa játékokat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted Szeptember 28, 2008 Share Posted Szeptember 28, 2008 Szimulációt ugy, hogy kóddal, simán lazán..... semmi progi nem kell csak a TP. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthvader Posted Október 10, 2008 Author Share Posted Október 10, 2008 Lenne egy kérdésem. Már ott járok hogy egy menüt megirtam meg egy teszt játékot amit letöltöttem azt szeretném egymásba kötni hogy pl a Start Gamere rámegy és elinditja a játékot csak sehogy se sikerül tudnal segiteni nekem ebben? plz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted Október 10, 2008 Share Posted Október 10, 2008 Ha azt tennéd amit mondok, most nem kérdezted volna ezt. Ezt eljárásokkal/függvényekkel kell megoldani. Ne játékot akarj csinálni, az isten szerelmére..... tanuld meg a konyvből a nyelvi szerkezeteket és már azt csinálhatsz, amit akarsz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
darthvader Posted Október 11, 2008 Author Share Posted Október 11, 2008 De jovan na de nincs semmilyen jó könyvem a tesómét meg kerestem de nem találtam már :S:S:S:S. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted Október 12, 2008 Share Posted Október 12, 2008 Rendeld meg a Programozzunk Turbo Pascal nyelven címűt a Computerbookstól. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
spori Posted Október 15, 2008 Share Posted Október 15, 2008 Én a helyedben nem pascaloznék, hanem c/c++ esetlegesen java-val kezdenék foglalkozni... A JAVA az egyik legegyszerűbb programnyelv, feltéve ha ismered a programozási alapokat, melyek minden nyelven azonosak, max szintaktikában térnek el... PL Ha azt mondják neked hogy deklarálj egy konstruktort, ne keresgélj szótárat... Az alapok nagyon fontosak, értem ez alatt a deklarációkat,standard input output műveleteket, adattárolást statikusan esetleg változókban vagy tömbökben, pointerek kezelését, fájlkezelést, függvények, késöbbiekben osztályok..., és még sok sok minden mást....... Ezek csak alapok, de érteni kell a működési elvüket, hogy jól tudj programozni. Amikor én kezdtem egyetemen, az első két kötelező programom egy liftnek a komplett vezérlő programja volt, valamint permutációk idegen ciklusokra bontása. c nyelven. Egyik se nehéz, csak az ALAPOK kellenek hozzá. Lehet hogy másnak más a véleménye.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack66666 Posted Október 18, 2008 Share Posted Október 18, 2008 Na jah meg az hogy mindig tudd mi hibád... Bár én még nem beszélhetek nagy vonalakban mert csak 2 éve programozok de az alapok már megvannak Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hego Posted Október 19, 2008 Share Posted Október 19, 2008 Szerintem is az alapokkal kezdjél. Ha megtanulod a helyzeteket és tudsz következtetni akkor nem kell egy agytrösztnek lenned, hogy megírj egy -tekintettel arra, hogy otthoni- jónak mondható játékot. Ez viszont idő, de még mindig jobban jársz mintha össze-vissza belefogsz marhaságokba aztán nem tudod mi következik a tégla után. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts