Millye Posted Március 13, 2007 Share Posted Március 13, 2007 Alvási pozíciónk ugyanis árulkodik a személyiségünkről, emberi kapcsolatainkról - állítja egy brit kutatócsoport. Olvasd el, hogyan! Mindenkinek megvan a maga kedvenc testhelyzete, hogy hogyan szeret álomba merülni. Ez a testhelyzet pedig nem más, mint személyiségünk lenyomata. "Mikor ébren vagyunk, tipikus gesztusaink, testbeszédünk árulkodik rólunk. Ez mára már közismert tény. Ami a mi kutatásunk ehhez képet azért újdonság, mert voltaképpen az emberek tudat alatti testbeszédét tesszük érthetővé"- mondta el Idzikowski professzor, a kérdéssel foglalkozó kutatócsoport vezetője. A brit Sleep Assessment and Advisory Service több ezer ember alvásai szokásait felmérve 6 típusba sorolta az embereket általános alvási pozíciójuk és a hozzájuk kapcsolódó lelki tulajdonságok szerint. Magzatpóz Ez a legtipikusabb alvási helyzet, a vizsgálatban részt vevő 1000 emberből 410 szenderedett álomba felhúzott lábbal összekucorodva, ezek közül is kétszer annyi volt a nő, mint a férfi. A brit kutatók megállapítása szerint a magzatpózban alvó emberek rendkívül mély érzésűek és talán kissé visszahúzódóak: ha új emberrel találkoznak, idő kell, amíg feloldódnak. Hasábfa-póz A vizsgálati alanyok 15%-a szenderedett el az egyik oldalán fekve, nyújtott lábbal, a törzs mentén fekvő karokkal. Állítólag az ilyen pozícióban alvó emberek szeretnek a középpontban lenni, könnyen belevetik magukat az új dolgokba, de sokszor csalódnak is az emberekben, mert nem elég elővigyázatosak az új ismerősökkel. Esengő póz Mintha csak kérlelne valakit, az ilyen pózban alvó az egyik oldalán, két karját maga elé nyújtva, derékban kicsit meghajolva fekszik az emberek 13%-a. Jellemző az esengő pózban alvó emberre, hogy nehezen dönt, de aztán elhatározása megváltoztathatatlan. Hajlamos a gyanakvásra és a cinizmusra. Katona-póz Viszonylag ritka testhelyzet (8%): az illető a hátán fekszik, karjai a teste mellett. Aki így alszik, állítólag csendes, szerény, visszahúzódó. Gyakorlatias, hatékony ember, viszont elvárásai nemcsak sajátmagával, hanem másokkal szemben is igen magasak. Szabadeső A hasán, fejét oldalra fordítva, a párnát két oldalról ölelve alszik az emberek 7%-a. A szabadesés-pozícióban alvók igazi társasági lények, lazák, könnyen oldódók, ugyanakkor nem bírják a kritikát, gyakran kifejezetten sértődékenyek. Tengeri csillag Szintén ritka póz, alig 5% választotta a kísérleti alanyok közül. Az ilyen testhelyzetben alvó a hátán fekszik, karjai lazán a feje mellett,a párnán nyugszanak. Állítólag akik így szenderülnek álomba esténként, könnyen ismerkednek, segítőkészek és megbízható barátoknak bizonyulnak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apunk Posted Március 13, 2007 Share Posted Március 13, 2007 Rám ezek közül a hasábfa illik de a kezeim nem melletem vannak, csak az egyik. Mert a másik kezem a párna alatt van kinyújtva. Szóval én nemtudom. Melyik illik rám a legjobban. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danny_Poland Posted Március 13, 2007 Share Posted Március 13, 2007 Én meg "szabadesö" vagyok... és a nagyrésze igaz is rám... (nem is vagyok sértödékeny!!!) na jo... csak néha! a többi télleg igaz! ez tök jo... legközelebb vajon miböl találják ki, h mien az ember??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bécikeeee Posted Március 13, 2007 Share Posted Március 13, 2007 és az emberek maradéka hogy alszik??? 52%unk? mert én nem találtam meg ahogy én szoktam alunni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted Március 13, 2007 Share Posted Március 13, 2007 én magzatpózban tolom, és minden amit írnak szóról-szóra igaz rám nézve Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lac69 Posted Március 13, 2007 Share Posted Március 13, 2007 Számomra mások elmondásából ítélve leginkább a tengeri csillag jön be! Ami azért is igaz lehet mert nagy pofámnak köszönhetően tényleg hajlamos vagyok könnyen ismerkedni és akit a barátomnak tartok annak segítek is amennyire csak tudok! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted Március 14, 2007 Author Share Posted Március 14, 2007 Akkor nem is írok hülyeséget.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szenoo Posted Március 15, 2007 Share Posted Március 15, 2007 Én szabadesésbe szoktam elszunyálni nagyából igazak is amiket leírnak mondjuk megsétrőtdni nem szoktam.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
memphis1985 Posted Március 15, 2007 Share Posted Március 15, 2007 Ez kemény,de engem mikor alszok simán kilehet kérdezni,megmondok mindent!!!! Ezt a volt nőm mesélte miután szakitottunk,hogy mikor egyedül mentem buliba utánna otthon mindig kikérdezett álmomban,és én elmeséltem mi volt a partyn!!! Sosem csaltam meg,szal bebukta de ez egy szar ügy, nem ???? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matekking Posted Március 15, 2007 Share Posted Március 15, 2007 hát...én inkább szabadúszó vok, mindig máshogy Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FeERi Posted Március 15, 2007 Share Posted Március 15, 2007 szabadeső Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggress Posted Március 15, 2007 Share Posted Március 15, 2007 Szintén magzatpóz,de nem hiszem,hogy ebből messzemenő következtetéseket letudnék vonni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonic79 Posted Március 15, 2007 Share Posted Március 15, 2007 Sajnos a denevérpózt nem említették, én úgy szoktam aludni.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
widman Posted Március 15, 2007 Share Posted Március 15, 2007 Sonic79 a batman! Tudtam hogy létezik! Amugy hason meg az oldalamon szeretek aludni.Milyen igazak ezek a dolgok4 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
(RBE) Posted Március 15, 2007 Share Posted Március 15, 2007 Katona-póz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aerox001 Posted Március 15, 2007 Share Posted Március 15, 2007 szabadeső vagyok,sztem ez a legjobb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Menyus005 Posted Március 15, 2007 Share Posted Március 15, 2007 Magzatpóz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
atlasz Posted Március 16, 2007 Share Posted Március 16, 2007 Én Magzatpózba meg Szabad eső pózba szoktal aludni én 1 korcs vagyok jááájj Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kádávid Posted Március 16, 2007 Share Posted Március 16, 2007 Szabadeső Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
at2006 Posted Március 19, 2007 Share Posted Március 19, 2007 Katona-legalábbis így kezdem utána mindenféle És a személyiségleírás is stimmel Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
biohazard Posted Március 19, 2007 Share Posted Március 19, 2007 SZABADESŐŐŐ !!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xtro Posted Március 20, 2007 Share Posted Március 20, 2007 ez nagyon nagy :lol : Én Magzatpózban nyomom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
blox Posted Március 20, 2007 Share Posted Március 20, 2007 rám 3 is igaz te Millye h. alszol? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Millye Posted Március 20, 2007 Author Share Posted Március 20, 2007 Általában magzatpózban Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pjotr666 Posted Március 20, 2007 Share Posted Március 20, 2007 én Szabadeső vagyok! és meg is lepődtem, fullon igaz amit leirnak róla! tök komoly! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
brazzo83 Posted Március 20, 2007 Share Posted Március 20, 2007 szabadeső póz - reggelig, kicsit forgolódva. bár legtöbbször csak úgy esek be az ágyba, valahogy mindig a pia győz... bár nem vagyok sértődékeny! kikérem magamnak!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Streetlife Posted Március 20, 2007 Share Posted Március 20, 2007 szabadeső póz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbambu Posted Március 20, 2007 Share Posted Március 20, 2007 Szabadeső!!! Már azt hittem nem találom meg a sajátom mert ezt olvastam el utoljára Csináljon vki szavazást ki milyen pózban alszik :lol: Amugy tényleg van benne igazság de nem csak ezek igazak rám. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Március 20, 2007 Share Posted Március 20, 2007 Szabadeső egyszer kétszer tényleg leesek az ágyról csak az a szabadesés kevesebb mint 1mp-ig tart Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kenny2 Posted Március 20, 2007 Share Posted Március 20, 2007 Magzatpóz, és szerintem tök illik rám a leírás... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts