DJ Z-Project Posted Szeptember 10, 2008 Share Posted Szeptember 10, 2008 A minap történt, hogy a nagy hévvel elkezdett adatmentési folyamat közepén jöttem rá, nem konvertáltam NTFS-re az eredetileg FAT32-es fájlrendszerrel érkező My Book-t. Ez csak azért volt gond, mert így nem tudtam a több mint 10GB-os videó fájlokat menteni, legfeljebb darabolás után (amihez nem sok kedvem volt). Újrakezdeni az egészet már nem volt türelmem, órák óta mentegettem és rendszereztem az anyagaimat, úgyhogy valami más megoldást kellett találni. FAT16 vagy FAT32 fájlrendszer konvertálása NTFS-re Nyiss egy parancssort a Start / futtatás -ra kattintva, majd írd be, hogy “cmd” és üss egy Enter-t. Írd be a megjelenő ablakba az alábbi parancsot: convert meghajtó: /fs:ntfs Itt a meghajtó szó helyére azt a betűt kell beírni, ami a konvertálandó meghajtónak a jele. Pl. “convert d: /fs:ntfs” Ekkor a konvertálás még nem indul el, először kiírja, hogy megerősítésképpen írd be a konvertálandó meghajtó nevét (kötetcímkét) is is. Pl. ez alapesetben a WD My Book esetében meglepő módon “My Book”. Ez után már elkezdődik a konvertálás, ami 500GB tárhely esetében is (úgy, hogy legalább 200GB már foglalt volt) csak pár percet vett igénybe és minden adatom megmaradt. Persze a konvertálás előtt érdemes ellenőrizni, hogy a konvertálandó területen lévő adatok megvannak-e valahol még egy biztonsági mentésként. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamasz Posted December 22, 2008 Share Posted December 22, 2008 Köszönöm szépen! Most ez jól jött mert defragolni akartam egy 20 gigás fat rendszert de tovább tartott volna mint egy 120-as ntfs.. :S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csab0 Posted December 24, 2009 Share Posted December 24, 2009 köszi.Visszafele hogy működik? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
clue Posted Január 31, 2010 Share Posted Január 31, 2010 Sztem ugyanígy convert meghajtó:/fs:fat32 gondolom én még nem probáltam:) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts