roggenbrot Posted Szeptember 5, 2008 Share Posted Szeptember 5, 2008 Kína újra embert küld az űrbe Kína még szeptemberben újabb asztronautákat küldene az űrbe - jelentette egy névtelen forrásra hivatkozó hongkongi lap kedden. Az újság szerint a Sencsu 7 rakétát a paralimpia vége után, szeptember 17-e és október 1-je között lőnék föl háromtagú legénységgel a fedélzetén. A tervek szerint egyikük hajtaná végre az első kínai űrsétát is. Korábban az állami média még arról adott hírt, hogy az űrhajót október és november között lőnék föl. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy Peking miért hozta előbbre a kilövést. Kína először 2003-ban, majd 2005-ben küldött embert az űrbe. Előtte csak a Szovjetunió és az Egyesült Államok juttatott embert a kozmoszba. forrás: hirtv.hu Szerintem Kína lesz az USA és Oroszország legfőbb vetélytársa az űrversenyben! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lac69 Posted Szeptember 5, 2008 Share Posted Szeptember 5, 2008 Hali ! Szerintem a két nagyhatalom kezd "elsárgulni" az irigységtől hogy még valaki van rajtuk kívül az űr meghódításáért zajló nagy vetélkedőben ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Szeptember 5, 2008 Share Posted Szeptember 5, 2008 Hát nemtom, azért elég gáz, hogy az elsődleges cél nem is a tudomány, hanem, hogy ebben a bizonyos versenyben előrébb jussanak.Ezt nem konkrétan Kínára értem, hanem az összes űrkutatós országra. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mxcmeszi Posted Szeptember 6, 2008 Share Posted Szeptember 6, 2008 b4m: Pont így, hogy van versenyhelyzet, egyre jobban fog mindenki a fejlődésre törekedni. Szerintem előreviszi a tudományt is, hogy van kivel vetélkedniük. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
polluter Posted Szeptember 6, 2008 Share Posted Szeptember 6, 2008 jaja kb így van szerintem is.. pl ha nem lettek volna a világháborúk akkor katonailag sem tartanánk itt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rathel Posted Szeptember 6, 2008 Share Posted Szeptember 6, 2008 Erre a példa az a South Park rész, amikor a srácok meg akarják építeni az égbevezető létrát, és a japánok megjátszák magukat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
roggenbrot Posted Szeptember 8, 2008 Author Share Posted Szeptember 8, 2008 Nos, igen, de szerintem ez nem baj, hogy a nagyhatalmak versenyeznek, mert így legalább tényleg fejlődik a technika! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts