Barzak Posted Augusztus 27, 2008 Share Posted Augusztus 27, 2008 Drótnélküli áram Hamarosan elfelejthetjük a tápkábelt, hála a egy új technológiának. Napjainkban egyre több esetben válik feleslegessé a vezeték, gondoljunk csak a telefonokra és a wi-fi internetre. Pár évtizeden belül megvalósulhat a vezeték nélküli feltöltés, úgyhogy akár a reptéren üldögélve vagy a lakásban jövet-menet is használhatjuk a hálózatot úgy, hogy nem kell zsinórokkal bajlódni. Fotó: Google A megoldás a WREL projekt. Justin Rattner, a gyártó vállalat technológiai vezetője egy hatvan wattos égővel demonstrálta, hogy miként működhet a vezetékek vagy elektromos csatlakozók nélküli töltés. Az izzó több energiát igényelt, mint egy átlagos laptop, vagyis az eredmények szerint a hordozható gépekhez is elég lehet a technológia. Fotó: Google A WREL azért különleges, mert a vezeték nélküli energiát biztonságosan és hatékonyan juttatja el a célponthoz. A technológia erősen összekapcsolt rezonátorokra épül, a laptopokba épített rezonátor pontosan meghatározott rezgésszámával képes lesz az adó által kibocsátott energiát befogni, és feltölteni magát. Egyelőre még sok problémát kell megoldani, és az sem egyértelmű, hogy milyen hatással lehet az emberi szervezetre, ha ilyen nagy energiájú mezők veszik körül, de a fejlesztők szerint hamarosan búcsút mondhatunk az utolsó vezetéknek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbelam Posted Augusztus 27, 2008 Share Posted Augusztus 27, 2008 Hamarosan megtudhatjuk, hogy ez a legrákeltőbb, hamarosan kiderül, hogy egy rézdrót két végét megfogjuk, akkor is ráz, stb... Tesla már dolgozott rajta, lehet hogy kezdik megérteni mit írt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Augusztus 27, 2008 Share Posted Augusztus 27, 2008 A gond csak akkor lesz, amikor valami miatt pár másodpercre megakad a vezeték nélküli áram, és az eszköz hirtelen kikapcsol... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
007 Silence Posted Augusztus 27, 2008 Share Posted Augusztus 27, 2008 Nem roszz jó látni hogy dolgoznak a "tudósok" 5let lehet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dannyman Posted Augusztus 27, 2008 Share Posted Augusztus 27, 2008 Először jobb lenne, ha az energia válságot oldanák meg. De nem rossz, ha még működik is, az nagyon jó! Egyébként szerintem ez nem okoz semmi féle betegséget. A csávesz azzal dolgozik már mióta és nem lett semmi baja. Illetve, ezt nem tudhatjuk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flóri Bá Posted Augusztus 27, 2008 Share Posted Augusztus 27, 2008 Ötletnek jó lenne, és látok benne jövőt is, sok balesetet lehetne megelőzni ezzel a technikával!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiero Posted Augusztus 28, 2008 Share Posted Augusztus 28, 2008 Ennek örülök, csak bizonyosodjanak meg róla, hogy nem okozhat kárt a szervezetben. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szergej77 Posted Augusztus 28, 2008 Share Posted Augusztus 28, 2008 egy igen a legrákkeltőbb. meg az hogy tuti mindenki égnek álló hajjal fog menni az útcán..szóval új hajstílus is lesz...meg akinek pészmékere van ..hát nem is tudom..de azért sok sikert a fejlesztőknek... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pörköltszaft Posted Augusztus 29, 2008 Share Posted Augusztus 29, 2008 Hát nem tudom... Ha jól látom a képet, az kettő elég nagy tekercs... Sztem annyi rézdrótból sok hosszabbítót lehet csinálni. Inkább legyen drótköteg az asztal alatt, minthogy rákos legyek, vagy egy szép napkitöréskor áram nélkül maradjak Mégiscsak a vezeték a legbiztonságosabb, és a legmegbizhatóbb szerintem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiero Posted Augusztus 31, 2008 Share Posted Augusztus 31, 2008 Nem roszz jó látni hogy dolgoznak a "tudósok" 5let lehet Kár, hogy már Tesla ezt kidolgozta. Meg is épített régen egy ugyan ilyen tekercset, csak az nagy volt. Sőt! Tesla kilométerekre is tudta már továbbítani az áramot, csak akkor jöttek a gondok. Az ingyen áramot bárki felhasználhatja, így nem éri meg az áramszolgáltatóknak. Ezt csak azért írom, hogy annyira ne éltesd ezeket a tudósokat. Ők csak továbbmennek a Tesla által kijárt úton. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bboss62 Posted Szeptember 1, 2008 Share Posted Szeptember 1, 2008 Én se mászkálnék nyugodtan egy szobába ahol több ezer volt cikázik mellettem szabadon. Szerintem értelmesebb lenne valami nagytaljesítményű aksin dolgozni... havonta 1x feltöltöd a TV-t aztán oda viszed a szobába ahova akarod. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuky Posted Szeptember 1, 2008 Share Posted Szeptember 1, 2008 sztem is inkább maradjon a rengeteg kábel minth rákos legyek v akrámi.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigyusz Posted Szeptember 4, 2008 Share Posted Szeptember 4, 2008 Akárhogy csinálják, így még nagyobb lesz az elektroszmog... már így se kevés a telefonok stb miatt, ami ezred/milliomod része ennek az "új" bigyónak. Még egy fuccsba ment terv. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davedane Posted Szeptember 4, 2008 Share Posted Szeptember 4, 2008 Ha valóban környezet szennyező hatású,akkor bisztos nem vezetik be,ha netán mégis akkor továbbfejlesztok. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajani Posted Szeptember 4, 2008 Share Posted Szeptember 4, 2008 vagy egyszerűen csak azt mondják h "áá nem káros!" mint a mobiltelefonoknál... pedig szerintem 100% hogy nem tesz jót Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
benito989 Posted Szeptember 4, 2008 Share Posted Szeptember 4, 2008 legalább lesz megegy dolog amit lehet lopni mint a netet... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopasz0310 Posted Szeptember 6, 2008 Share Posted Szeptember 6, 2008 Hali! Szerintem ez megint valakinek nagy üzlet lesz. A technológiáról pedig 10 éven belül kiderül, hogy nem csak rák keltő, de mutációt is okoz a sejtekben az állandóan jelenlévő elektromágneses sugárzás. Aztán majd jön a nagy mea kulpa, és a tudóso ismét kísérleteznek majd rajtunk vagy a tudtunkal vagy anélkül, de úgy is egy a lényeg, a pénz. A baj csak az, hogy nem hozzánk fog vándorolni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
roggenbrot Posted Szeptember 7, 2008 Share Posted Szeptember 7, 2008 Igen, szerintem is van ennek a dolognak ilyen kockázata, ami azt illeti, már így is elég szennyezett a levegő, meg ki tudja mennyi sugárzás ér minket nap mint nap. Nekem tökéletesen megfelel a jelenleg drótokon érkező áram is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norbee21 Posted Szeptember 7, 2008 Share Posted Szeptember 7, 2008 Az egyik ujságban olvastam erröl. Azt irta hogy a rákos sejteket, és az összes virust eltudja pusztitani. Azért nem engedélyezték eddig a használatát mert, akkor az orvosoknak kevesebb munkájuk lenne, tul sok ember maradna életben. A második azért mert, ingyen lenne az áram igy mert nem tudnák mérni a fogyasztását és igy rengeteg pénztöl esnének ki az államok. A repülögépek is ezzel mennének, de ha nem kapnának áramot leálnának. De ha kimerül az energiakészlet akkor vezetnék be. Aki nyilatkozott erröl a témáról csak anyit mondott hogy pengeélen táncol az emberiség, mert inkább a rosszab megoldást alkalmaznak amivel a környezetet is szenyezik minthogy az olcsobb megoldást. Szóval a pénz beszél! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts