zoli555 Posted Augusztus 21, 2008 Share Posted Augusztus 21, 2008 Üdv Mindenkinek! A gépemen két vinyón két rendszer fut, az egyiken Xp a másikon Vista.A probléma az, hogy amikor elakarom indítani az Xp-t azt írjí ki, hogy hiányzó NTLDR, és nem indul. Csak a Vistát tudom elindítani. Boot menü átállítása semmit nem ér. Valakinek van-e valami jó ötlete a probléma megoldására. Előre is köszönöm. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaleeX Posted Augusztus 25, 2008 Share Posted Augusztus 25, 2008 (edited) Hi, a hiba oka az, hogy véletlenül törölted az ntldr fájlt, ami az xp indulásáért felelős... kis szerencsével elég, ha átmásolod valamelyik xp-s gépről ezt a fájlt, oda ahol az xp van. Mindig a gyökérkönyvtárb!! (C:\., d:\...) Ha nincs mák, xp boot cd be, és javítás... Módosította Augusztus 25, 2008 Gabi89 Piros szín használata tilos! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoli555 Posted Augusztus 27, 2008 Author Share Posted Augusztus 27, 2008 BaleeX köszi. Próbálkozok. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoli555 Posted Augusztus 28, 2008 Author Share Posted Augusztus 28, 2008 Attilawap köszönöm! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
petiteto Posted Január 31, 2009 Share Posted Január 31, 2009 Nekem is ilyen problémám van, annyi különbséggel, hogy csak egy winyó van a gépemben, és fel akartam tenni a windows XP-t, formázta a winyó NTFS-re, majd amikor másolta a teéepítési fájlokat, már ott kiírta hogy hiányzik neki valami és indítsam újra a gépet majd kezdjem újra a telepítést. Kezdeném ha engedné, mert bármilyen oprendszer telepítőlemezét teszem be, mindig a NTLDR hiba fogad...Most jelenleg egy laptopról írok... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csempész Posted Január 31, 2009 Share Posted Január 31, 2009 Itt pont erről a jelenségről ír a nagy MICROSOFT, hogy hogyan is kell megoldani a problematikát! http://support.microsoft.com/kb/320397/hu Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts