LadyShadow Posted Július 21, 2009 Share Posted Július 21, 2009 Én az előző részeket sem láttam, így ezt se fogom megnézni Valahol engem nem érdekelnek az ilyen fantázia filmek! Akkor ide is csak azért írtál h eggyel több legyen a hsz-ed?? Am nekem az a bajom a házi fordításokkal,h gyakran pontatlanok, nem mintha a gyári nem lenne az, de mégis. Amúgy pedig igazán jó és hasznos dolog az olyan filmeknél amiknél nincs se szinkron se eredeti felirat mint pl a Csillagkapu filmek és ezért hálás is vagyok. De olyan filmhez készíteni házi feliratot ami max 2 nap múlva úgyis felrak szinkronnal? Nem idő és energiapazarlás kicsit? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsepi Posted Július 21, 2009 Share Posted Július 21, 2009 Ha van hozzá kedve/türelme a fordítónak, miért ne Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roland18 Posted Július 21, 2009 Share Posted Július 21, 2009 LadyShadow hozzászólására reagálva: Nem a hozzászólásokra hajtok, hidegen hagy, hogy mennyi hsz-em van! Nem óvodás hülye gyerek vagyok! Miért írtam ide? Azért, mert ez az én véleményem erről a filmről, hogy nem fogom megnézni, mert nem érdekel.! Azért meg szerintem nem kell elítélni engem, mert én nem vagyok herripotter fan ... Szerintem ezt nem tiltja a szabályzat! De a fórumozótársak ok nélkül való leoltását (nem így leírva a szabályzatban persze) annál inkább! Nézz tükörbe drágaságom, mielőtt beszólogatnál! Köszönöm! Na további szép napot ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szergej77 Posted Július 21, 2009 Share Posted Július 21, 2009 Talán 2 részt ha látttam belőle, a potterből, de az úgymond esti mesének, vagy alvás segítőnek bevált annyira nem tudott lekötni, persze kiváncsi leszem majd arra hogy ez milyen lesz és talán barátnőmmel meg is nézem majd és ennyi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shyllard Posted Július 21, 2009 Share Posted Július 21, 2009 Én már nagyon várom a filmet, de semmi pénzért nem tölteném le a kamos verziót. Sosem, semmilyen filmet nem néztem meg még úgy, most sem szakítom meg ezt a hagyományt. Moziban tuti lesz ez a film. Az Odús jelenetre meg annyit tudok mondani, hogy van ilyen. Yates-et én rühellem az 5. rész óta, mert úgy elb*szta azt a filmet, amennyire az maximálisan lehetséges. Remélem az említett jeleneten kívül mást nem ront el ebben a részben, mertha sikerül lessülyednie az előző rész alá, én felkeresem és agyonverem, esetleg kinyírom. Nem vagyok akkora HP fan mint gondoljátok, nálam ez csak évente egyszer, egy hónapra szokott előjönni a nyáron Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tartaros_94 Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 Én is nagyon várom a filmet de Shyllard-hoz hasonlóan gyűlölöm Yates-et mert télleg nagyon elrontotta az ötödik részt. Az még egy dolog, hogy kimarad sokminden ami a könyvben volt, de hogy ezek helyett újabb jeleneteket talál ki na az már nagyon elcseszheti az egészet. Az ötödik résznek szerintem már semmi hangulata nem volt, és ha ezt is sikerül úgy elbarmolni akkor télleg le kéne lőni Yates-et. Ladyshadow, olyan ember révén aki gyakran lektorál feliratokat és besegít néha feliratba, azt mondanám, hogy ne ítéld el ennyire a feliratkészítők munkáját. Ha te nem is, rengeteg ember van, aki sokkal jobban szereti nézni a filmeket eredeti, angol hanggal mint a gyakran (harry potter esetében is) elcseszett szinkronnal. Akinek meg nincs ilyesféle elvárása a színvonal élvezhetőségét illetően azt csak sajnálni tudom, én szinkronos filmeket már nem is nagyon nézek, csak ha valaki mással együtt kell. A HP szinkronjánál pedig igen nagy kínokat álltam ki, valami eszmélet, hogy milyen hangok vannak. Speciel Hermiónéét utálom a legjobban, olyan mintha egy beszívott, álmatag kamaszlány beszélne XD Na jó napot, és várjuk a feliratot (ma már lesz). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 Pont a Harry Potter az a film aminek jó szinkronja van. Tök jól passzolnak a hangok a szereplőkhöz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tartaros_94 Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 no comment... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 Egyébként én is a filmek nagy részét angolul nézem de a nagyobb filmeknek jó szinkront szoktak csinálni így azokat szinkronosan szoktam. pl Harry Potter szinkronja bejön, Star Wars filmek szinkronja is nagyon jó, Gyűrűk Ura is tökéletes. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tartaros_94 Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 Persze vannak kivételek, pl a Gyűrűk Ura és a Star Wars tényleg jó, de a Harry Potter sztem nem. De hát ízlések és pofonok... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Virácska Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 Már én is nagyon várom, szerintem egyáltalán nem unalmas, sőt... Tele van izgalommal mindegyik rész. Ha lesz rá lehetőségem, még 3D-ban is megnézem, mert jön majd úgy is. Már csak egy nap és a Varázslat... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
LadyShadow Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 LadyShadow hozzászólására reagálva: De a fórumozótársak ok nélkül való leoltását (nem így leírva a szabályzatban persze) annál inkább! Nézz tükörbe drágaságom, mielőtt beszólogatnál! Köszönöm! Ne is haragudj de nem leoltottalak, ha leoltalak azt majd észreveszed! Ez egy szimpla kérdés volt nem több, ha meg letolásnak vetted akkor előbb neked kéne tükörbe nézned nem nekem. És azért mertem megkérdezni, mert ha valakit totál hidegen hagy egy dolog, legyen az film, könyv vagy játék, akkor minek keres fel olyan topicot ahol ez a téma? Azért h megnyugodjon a lelke, h jó akkor most tudattam a világgal, hogy engem ez mennyire nem érdekel? A másik, hol írtamén h lebecsülöm a munkájukat azoknak akik feliratot készítenek a filmhez?? Sehol. csak úgy vélem felesleges, hiszen ha kijön majd a dvd verzió, azon úgyis lesz olyan menüpont ahol be lehet állítani a magyar feliratot. Oké értem én,h valaki eredeti hanggal szereti végignézni, van ilyen nem mondom,h nincs csupán úgy vélem,h egy kamerás verzió plusz egy gyengébbre sikerült felirat (mielőtt valaki félreérti nem személyeskedés csak pl a HP 1-3-ig játékban volt olyan h bizonyos szereplők nevét hagyták angolul ez szerintem hiba) valakinek totálisan elviheti a kedvét egy olyan filmtől, ami mondjuk normális verzióban olyan közepesnek mondható. Sajnos szerintem többen is el fog térni a film a könyvtől, kezdve ugye az Oduval meg szerintem az emlékeknek sem fognak több kisebb részt adni csak lesz 1, ahol majd a fiatal Denemet látjuk, persze a játékból kiindulva mondom ezt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrueMaster Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 Én is nagyon várom a filmet de Shyllard-hoz hasonlóan gyűlölöm Yates-et mert télleg nagyon elrontotta az ötödik részt.... Én nem tudom mit rontott el, mert egyiket sem olvastam könyvben, de az összeset láttam filmen Szóval nekem tetszett az összes, jól meg van csinálva Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsepi Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 TrueMaster: a könyv épp egy "kicsit" más, persze aki nem olvasta, annak nem tűnik fel eléggé sok dolog, de szerintem megéri elolvasni Másik meg, szerintem a szinkron kifejezetten jó, sose zavart Ellentétben pl. a Twilightéval, ami egyszerűen egy hányadék Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetezui Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 De jó lesz a holnapi mozizás barátnőmmel Én ma sikeresen bementem az előre lefoglalt jegyért, szerencsére 940-ftért. A szinkronja amúgy tök jó. Bár az eredeti szinkronban hogy is mondjam, "realisztikusabb" mint a magyarnál. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tartaros_94 Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 Na megnéztem, hát szerintem jó szar... bővebben lásd az oldalamon. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsepi Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 tetezui: Persze, ez így van mindenhol, de ezt kifejezetten szinkronnal szeretem tartaros_94: a mondanivalódat kultúráltan nyögd ide be, ha már ennyire ki akarod a véleményedet nyilvánítani. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicsifrodó Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 holnap délelőtt 10-re a 9. terembe, Győrbe a cinema city-be megyek megnézni a tesómmal jön vki a piratesok közül pont erre ez előadásra??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shyllard Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 csak úgy vélem felesleges, hiszen ha kijön majd a dvd verzió, azon úgyis lesz olyan menüpont ahol be lehet állítani a magyar feliratot. És én persze addig egyszer sem fogom újra megnézni a filemt, mi? Amíg nem jön ki a dvd verzió. Én csaka dvdrip-pet várom emg feliratosan. Am abban igazad van, h a kamerás verziót hülyeség emgnézni. Egyszerűen nézhetetlenek mind, még a legjobb minőségben is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabeszka24 Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 Az ötödik részt is kihagytam, ezt is kifogom. Már nagyon unalmas <_< ezen nem csodalkozom en az egeszet kihagyom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabeszka24 Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 Egyetlen egy darab részt nem láttam teljesen. Az 1.-t néztem félszemmel, annyi elég is volt belőle, a többit meg nemvolt kedvem megnézni se az 1. miatt, pedig aztmondják jobbak. Lehet előítéletes vagyok de ezvan en nem birok nekifogni h megnezzek 1 et is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tetezui Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 holnap délelőtt 10-re a 9. terembe, Győrbe a cinema city-be megyek megnézni a tesómmal jön vki a piratesok közül pont erre ez előadásra??? Én is 10-re megyek! csak 350 km-re, egy debreceni moziban ^^ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsepi Posted Július 22, 2009 Share Posted Július 22, 2009 Na megnéztem a kamerás, szinkronos változatot, nekem tetszett végülis, bár már eléggé eltér a könyvtől... De ha lesz jelentkező, szerintem 1 mozit még megér, de ha nem, akkor majd jön a dvdrip Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
larive Posted Július 23, 2009 Author Share Posted Július 23, 2009 én moziba néztem és meg kell mondjam egy kicsit többet vártam. jó volt a film ,nem is kicsit, viszont én több csatajelenetre számítottam. A kviddics egyszerűen lenyűgöző volt, szerintem az és az elején az a hidas jelenet jó nagyot dobott a filmen. A színészek alakításáról annyit, hogy Rupert Grint (Ron) és Helena Bonham (Bellatrix) egyszerűen fantasztikusan játszották a szerepüket. szerintem jobban sikerült mint az ötödik, de még mindig nem az igazi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blinkoli Posted Július 23, 2009 Share Posted Július 23, 2009 ma éjjel néztem meg de nem nagyon érte meg jóvolt de aki olvasta a könyvet annak valami baromi nagy csalódás lesz a film a mellékszereplők többet szerepeltek benne mint dumbledore a filmben lumpsluck meg levander alakítanak baromi jót :lol: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicsifrodó Posted Július 23, 2009 Share Posted Július 23, 2009 hát igen.... aki olvasta a könyvet, mint pl. én, hatalmas csalódás ért...rengeteg mindent kihagytak, főleg a fontos infókat! hát nemtudom h kit sajnáljak jobban: akik olvasták a könyvet és meg is nézték a filmet-biztos csalódtak...akik meg nem olvasták a könyvet nagyon sok információt nem tudtak meg, szerintem a fele filmet nem is értik h mi miért volt meg hogyan... nem érte meg érte 200km-t utaznom a legnagyobb kánikulában a 7-est legalább 2 részre szedik, remélem ütősebb lesz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Július 23, 2009 Share Posted Július 23, 2009 Megnéztem én is a kamerás szinkronos verziót. De jövőhéten megyek moziba is megnézni mivel már megígértem barátnőmnek. De akkora egy nulla ez a film. Első két óra unalom utána történik valami. Könyvet nem olvastam és tényleg nem értettem pár helyen, hogy mi miért történik. Az első 4 rész sokkal jobb volt. Ez még az 5. résznél is rosszabb. Meg hogy a végén a csávót is csak ilyen egyszerűen megölik. Vártam volna valami csatát. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiguy3 Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 Olyan jó minőségű szinkronosat találtam, hogy nem tudtam ellenállni, tegnap megnéztem. Szerintem az ötödiket messze felülmúlja, tetszik benne a lazaság, jobban kiemeli azt, hogy már kezdenek felnőni, bár azért az elején a "csajozós" részt kihagytam volna, nem sok értelme volt... Szinkronnal nem vagyok megelégedve teljesen, pl. a horcrux nevetséges ahogy kiejtik vagy látom a szereplő száján, hogy "prove it"-et mondd erre lefordítják úgy, hogy "nem hiszem el". Az ilyenek engem idegesítenek Ennek ellenére megnézem ma moziban, már le van foglalva a jegy Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
.LACKA0670. Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 akik meg nem olvasták a könyvet nagyon sok információt nem tudtak meg, szerintem a fele filmet nem is értik h mi miért volt meg hogyan... hát ez igaz mert én nem tartom magam hülyének és láttam eddig az összes potter filmet, igaz nem olvastam, de ezt a rész rohadtul nem vágtam :S és vki pls adjon választ arra a kérdésemre hogy ki egyáltalán a félvér herceg? harry, vagy malfoy, vagy kicsoda? előre is köszi ^^. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Július 24, 2009 Share Posted Július 24, 2009 Látom nem figyeltél. Mondja a film végén Piton professzor, hogy "van merszed a saját átkomat ellenem használni, Potter? Igen, én vagyok a félvér herceg." Tehát Piton írta az a könyvet amiből Harry egy csomó dolgot kipuskázott. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts