yodamester Posted Március 9, 2007 Share Posted Március 9, 2007 ha végtelen a világűr akkor indulsz..nem ér véget..de hol a határ, vhol csak van..vagy hogy let az egész(ha úgy kezdtett terjedni akkor vhova terjedt..vagyis volt határ mely felé terjedt ) nah ezt oldd meg bazzeg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ztatze Posted Március 9, 2007 Share Posted Március 9, 2007 Egyszerűen végtelen és kész. Ilyenen kár gondolkodni. Amúgy meg ott van vége ahol akarod. Képzeletben elindulsz egy irányba, és haladsz a világűr széle felé. Persze akármennyit is haladsz, pont olyan messze vagy még, mint amikor indultál. Egyszer csak megunod, és megállsz. Na ott van a vége. Legalábbis neked. Visszafordulsz és hazajössz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
neB Posted Március 10, 2007 Share Posted Március 10, 2007 de már olyan tanulmány is világra került hogy a vilárűgnek van vége és ha a végén átlépünk vissza kerülünk az elejére nekem mind1 meik igaz ugyse fogjuk sose megtudni amugy is tágul a világegyetem még ha oda is érnénk akkor olyan gyorsan tagulna hogy nem tudnánk átmenni rajta XD (vagy leesnénk ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ztatze Posted Március 10, 2007 Share Posted Március 10, 2007 Hova a rákba esnénk le? Ott nincs fent meg lent. Meg gravitáció sem, ami lehúzna. Mellesleg (mivel tudományos magyarázatot nem tudok) én hajlok arra, hogy univerzumunk egy apró golyóformájú valami, amivel egy külső univerzum lakói játszanak, mint a Men in black-ben. Miért is ne? Mert ha mondjuk kiderülne, hogy ez nem igaz, az is teljesen mindegy volna. Nekünk itt a Földön ennélkül is van elég bajunk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodamester Posted Március 10, 2007 Author Share Posted Március 10, 2007 ááááh..nekem ez fölbassza néha az agyam hihetetlen dolog ha elkezdesz rajta töprengeni..mer végtelen dolgot az ember nem nagyon tud elképzelni. (én úgy hallottam, h egyes tudósok szerint van még vagy 3423423 ilyen "világűr"..joh..de akkor annak hun a vége..nem lehet végtelen..gondold el..h az idők végezetéig mennél..és ott is van tér, elképzelhetetlen)..félek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.Nikky Posted Március 11, 2007 Share Posted Március 11, 2007 ott a vége, ahol kifogy az üzemanyag az űrhajóból... xD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pjotr666 Posted Március 15, 2007 Share Posted Március 15, 2007 hehe üzemanyag vége de amugy induljon el valaki azt majd szoljon mikor odaért! sima ügy! thx ha valaki vállalkozik! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alliner16 Posted Március 15, 2007 Share Posted Március 15, 2007 SZERINTEM SINCS VÉGE SEHOL!! ÉPP EZÉRT HISZEK AZ UFOKBAN MERT A VÉGTELENBEN CSAK VANNAK VALAHOL Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ztatze Posted Március 15, 2007 Share Posted Március 15, 2007 Bizony ott vannak, és onnal lesnek ránk. A végtelen űrön keresztülkukkerolnak és élvezkednek, hogy mi itt szenvedünk, hogy most végtelen vagy nem végtelen. Ők meg pontosan tudják, de nem mondják el, mert ilyen kis genyók. Majd amikor mi is rájövünk, akkor megjelennek, és tudatják, hogy: Mi már tulajdonképpen tudtuk ezt, de nem akartuk elmondani, nehogy megijedjetek, és hogy magatok jöttetek rá, az amúgy is csak a fejlődésteket szolgálja! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Streetlife Posted Március 20, 2007 Share Posted Március 20, 2007 nincs vége a világürnek, nem is tudnád elérni mert kifogyna az üzemanyag Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ztatze Posted Március 20, 2007 Share Posted Március 20, 2007 Lassan már az ezzel a témával foglalkozó topicok száma is végtelen lesz, nemcsak az űr....... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stormchaser Posted Március 20, 2007 Share Posted Március 20, 2007 Ez számomra felfoghatatlan, hogy nincs vége...És ha végtelen akkor a végtelennak is kellene vége lennie nem? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
na_itt Posted Március 20, 2007 Share Posted Március 20, 2007 sztem el lehet képzelni végtelen az az nincs vége de nem nyitott az az nem határtalan pl egy babda belülröl ... az ür nem üres ! hanem sok taszitó anyag van benne mert h tágul a gravitáció meg csak ott hat ahol anyag van de a távolsággal nö az ereje Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
meszes11 Posted Március 21, 2007 Share Posted Március 21, 2007 Végtelen nem létezik.Mert ha létezne akkor nem lehetne jelen idő.Például a végtelen múltból sohasem érnénk a jelenbe.Stb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
na_itt Posted Március 24, 2007 Share Posted Március 24, 2007 két dimenióban egy kör végtelen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SixHouse Posted Március 24, 2007 Share Posted Március 24, 2007 végtelen = végtelen + 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
01Petya Posted Március 24, 2007 Share Posted Március 24, 2007 Ezen kár gondolkodni, ezt emberi ész nem tudja felfogni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-ray Posted Március 24, 2007 Share Posted Március 24, 2007 ezen én is szeretek filózni én még azon szoktam gondolkozni, hogy hogyan lett a világűr. egyszercsak lett? és mi volt előtte? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
na_itt Posted Március 27, 2007 Share Posted Március 27, 2007 Ezen kár gondolkodni, ezt emberi ész nem tudja felfogni... szten igen is kell gondolkozni! még ha nem is találunk megoldást .. szerinted ?amikor rájöttek némelyek hogy a föld gömbölyü akkor azt sem tudta mindenki elképzelni... egyébként meg a gondolkodás az olyan az agyanak mint a testnek a mozgás ! az agyik kapcsolatok ugyanugy elsorvadnak amiket nem használnak... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomket Posted Március 27, 2007 Share Posted Március 27, 2007 Saját vélemény serint van vége ott ahol a feket juk elnyel mindent és atomjaira bontja. Persze sját vélemén Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
na_itt Posted Március 30, 2007 Share Posted Március 30, 2007 a fekete lyukak állapota sem végleges söt ha bele gondolsz hogy regeteg anyagot nyel el és energiává alakitja vissza akkor ott elöbb utobb vaminek történnie kell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bender Posted Március 30, 2007 Share Posted Március 30, 2007 " Van egy elmélet, miszerint, ha egyszer kiderülne, hogy mi is valójában az Univerzum, és mit keres itt egyáltalán, akkor azon nyomban megszűnne létezni, és valami más, még bizarrabb, még megmagyarázhatatlanabb dolog foglalná el a helyét. Van egy másik elmélet,amely szerint ez már be is következett. " Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodamester Posted Március 30, 2007 Author Share Posted Március 30, 2007 állat, tök jó h ti is így vagytok mint én..ugye ugye miylen szar ezen filózni, ha elég sokáig csinálja vki ezt sztem bedilizne felfoghatatlan..mi már sosem értjük meg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbxslade Posted Március 30, 2007 Share Posted Március 30, 2007 engem 6éves koromban idősebb tesóm azzal hitegetett h. a világűrnek bizony van vége, ahol is van egy bazi nagy betonfal, és ha azt áttörjük akkor ott trónol majd Isten....na most ez így baromi hülyén hangzik lol Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
na_itt Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 be van falazva Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bender Posted Március 31, 2007 Share Posted Március 31, 2007 a vége pont ott van ahol az eleje...de ez már oylan mértékű fizika amit a mi földhöz ragadt fogalmaink nemképesek megmagyarázni, de a híres fizikusaink ezen képtelenek túllépni.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiscsirke Posted Április 1, 2007 Share Posted Április 1, 2007 sztem az egész univerzum egy játék. Univerzum 2.0. A vége egy pixelfal... És a kis földönkívüliek ezen a játékon nőnek fel. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
roy3558 Posted Április 1, 2007 Share Posted Április 1, 2007 jah ha van sok üzemanyagod és VÉLETLENÜL elérsz a végére, még mielőtt elérnéd azt a bizonyos határt, bannol az SA mehogy mit képzelsz magadról... nefeledjétek! az idegenek már spectatorba vannak!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Április 1, 2007 Share Posted Április 1, 2007 Mi sem "egyszerűbb ennél" A világegyetemet nem tudod úgy elképzelni mint egy pályát. Mert nem az... nincs olyan értelemben eleje és vége... A vége ott fejeződik be, ahol az eleje elkezdődött. Mindegy hogy melyik pontot veszed... a tér görbül. (Az idő is, de ebbe ne menjünk bele ) Szóval ennyi a talány... persze míg az "elejétől" a "végéig" elér az "ember"az baromi nagy út és úgysem tudja senki sem felfogni földi aggyal, hogy mekkora... épp ezért mondják rá hogy végtelen. Aztán hogy mi van azon túl, ahol a tér elgörbül? Semmi.... De ha már itt vagyunk... mi az a semmi? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bender Posted Április 1, 2007 Share Posted Április 1, 2007 énis ezt mondtam..ott a vége ahol az eleje a semmi a világegyetem legkifejezőbb szava, mivel mindent önmagába foglal, viszont kicsit abszurd fogalom, mivel ami ennyi mindent ölel magába az már nemlehet semmi...tehát a semmi is valami imádok iesmiröl beszélgetmi de élőben yobb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts