Trionin Posted Augusztus 30, 2008 Share Posted Augusztus 30, 2008 Melyiket lenne célszerübb beszerezni? Gainward Radeon HD 4850 ~ 34.5k Sapphire Radeon HD 4850 ~ 41k Gondolok itt a hűtésre, mert olvastam valamerre hogy a Sapphire szeret melegedni, és hogy a Gainward hogy van ezzel? Meg a 2 gyártó közül melyiket jobb, vagy érdemesebb beszerezni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Augusztus 30, 2008 Share Posted Augusztus 30, 2008 Sapphire az első számú ATI gyártó. Nehéz válaszolni, hogy melyiket vedd. Sapphire-ból kb 4 fajta 4850 van. Vedd a Gainward-ot ha nem zavar a hangos hűtés. Sapphire csak akkor éri meg, ha az új hűtés van rajta ami 2 slotos. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davedane Posted Szeptember 4, 2008 Share Posted Szeptember 4, 2008 Találtam egy hírt a 4850 X2-ről a prohardveren. Amúgy ennek már 4magos proci kell a teljes kihasználáshoz,vagy beéri egy kétmagos procival is? http://prohardver.hu/hir/a_hd4000_szeria_tovabb_hengerel.html Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
replica Posted Szeptember 7, 2008 Share Posted Szeptember 7, 2008 3 Ghz körüli C2D elviszi véleményem szerint. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davedane Posted Szeptember 7, 2008 Share Posted Szeptember 7, 2008 És egy AMD Athlon 64 X2 6400+ (3,2GHZ) is elviszi? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Szeptember 7, 2008 Share Posted Szeptember 7, 2008 Persze az is jó lesz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
agr Posted Szeptember 8, 2008 Share Posted Szeptember 8, 2008 Sziasztok! Nekem 1 Gigabyte 4850 van és olyan problémám van vele hogy folyamat kikapcsolja a monitort még akkor is ha felhuzom a ventrit igy kb 45-55 fokos! Lehet az alap lap miatt ez mivel sajna az alaplapom nforce-s chip készletes vagy a catalyst miatt van mert a VPU Recover nem tudja visszaállítani:S Pls help Thx Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Szeptember 8, 2008 Share Posted Szeptember 8, 2008 Milyen tápod van? Márkát is írd le. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fetfet Posted Október 5, 2008 Share Posted Október 5, 2008 Hát ez valószínűleg tápgond lesz, pláne hogy tesztek szerint 450W-os táp kell neki, de a dobozokon is rajta van hogy 450-es vagy nagyobb táp. LEginkább a Chieftec-et ajánlották mellé. itt olvasgass http://hardver-teszt.hu/test.php?tID=109&tPage=4 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
agr Posted Október 6, 2008 Share Posted Október 6, 2008 Köszi megoldódott a problémám valszeg szoftveres volt a hiba :S Hiába az ati szoftver téren még nincs a helyzet magaslatán! Egyébként 1 550-es Power tápom van a gépbe szal bőven jó! Üdv, agr Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gjábor Posted December 16, 2008 Share Posted December 16, 2008 Sziasztok, Van egy kis gond a CFX rendszeremmel. Van benne egy HD 4870 LITE és egy HD 4870 FULL és a FULL-os az mindig melegebb(a LITE-os az 50 fok a FULL-os pedig olyan 68 fok) mint a LITE-os verziójú kártya és játék közben ez a FULL-os típusú kártya nagyon felpörög és eléggé zavaró. Mit tehetnék? Köszi előre is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zs0lt1 Posted December 16, 2008 Share Posted December 16, 2008 Lehet hogy az a gond hogy a játékok a Full-os verziót használják jobba mivel az lehet erősebb mint a lite-os ezért pörögfel de ezt majd a nagyok elmondják jobban .Amugy bocs ha hülyeséget irtam . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gjábor Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 Hát a fullos annyiban tér el, hogy a GPU órajele 750 MHz a liteos-é pedig 500 MHz. De levettem a fullos órajelét 500 MHz-re Meg a legfrissebb Catalyst van benne. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 Nem hiába 50 fokos a LITE, mivel nincs meghajtva sem, ezt a visszavett órajel is jelzi. Valószínűleg a játék abszolút nincs optimalizálva CF-re, így csak az egyik kártyát használja. Sapphire kártyád van gondolom. A LITE és a FULL nem hardveresen, hanem a körítésben különbözik. -De bazze FULL verzió öcsém, hallod FULL. -Van benne pendrájv, meg távolsági buszbérlet,nyelesfésű,kombánykulcs,biciklipumpa,és egy kis szotyi bazze. FULL ÉÉÉÉRTEEED??!?!?!?" by Hammon Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gjábor Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 Igen, Sapphire-em van Idáig még csak CoD4-ben próbáltam ki a kártyákat de a többi játéktól se várok sok jót :\ Ezt vhogy nem lehetne megoldani hogy ne legyen ennyire meleg meg a ventije ne ordítson ha játszok? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 Egyszerre a kettő nem megy, de ha hőmérsékletre gyúrsz, akkor érdemes fülessel játszanod. Egyébként ez a hőmérséklet egész tűrhető egy 4870-től. Bivalyerős a kártya, de cserébe melegszik is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gjábor Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 Rendben, és mi lenne ha becserélném a FULL-os verziót egy LITE-os verzióra? Vagy a későbbiekben az nem fog gondot jelenteni, hogy eltér a 2 kártya hűtése? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
EDAdmin Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Talán először próxáld ki egy olyan játékkal ami tuti ki is használja a kártyákat CF-ben. Addig ne cserélj semmit semmire. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gjábor Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Hát, kipróbáltam sok játékkal és a legtöbbnek az lett a vége hogy lefagyott az egész gép és restart! Nem értem miért csinálja ezt Már megbántam h ilyet vettem :\ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
EDAdmin Posted Január 24, 2009 Share Posted Január 24, 2009 Mondtam hogy X2-t vegyél, sokkal nem került volna többe és nem kellett volna a CF-el vacakolni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davedane Posted Január 24, 2009 Share Posted Január 24, 2009 Sziasztok. Meg szeretném tőletek kérdezni,hogy kb hány W-os táp kellene egy ATI 4850X2-es videókártyához? Előre is THX a válaszért. Ja igen,egyáltalán ebbe az alaplap-ba belle túdnák rakni egy 4850X2-es karit? GIGABYTE GA-M52S-S3P (rev. 1.0) http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2567 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aquir77 Posted Január 24, 2009 Share Posted Január 24, 2009 Szia! Szerintem bele tudod rakni, de van neki értelme? Úgy értem ki tudod hajtani processzorilag ezt a kártyát? Másik felmerülő kérdés, hogy be fér-e a házba (méreti adatot nem találtam róla) Leírása alapján legalább 450W os táp kell neki -> Táhát ennél csak valami jóval nagyobb minőségi táp kell a házba. (de ezt majd valaki leírja milyet-mekkorát tegyél bele.) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davedane Posted Január 25, 2009 Share Posted Január 25, 2009 A Hajtással nem lesz gond sztem,mert 2x2GB Geil Black Dragon DDR2 800mhz-es kitt memória,és egy Amd X2 6400+,vagy egy Phenom X4-es proci hajtaná. A gépház sem egy lócitrom lesz,hanem egy AeroCool Hi-Tech 7 lenne: http://prohardver.hu/hir/aerocool_haz_oriasi_ventilatorral.html Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cracky86 Posted Március 26, 2009 Share Posted Március 26, 2009 Sziasztok! Azt meg lehet-e valahogy oldani, hogy az EAH4850 htdi elfogadja a sima sapphire drivereket? Köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Március 26, 2009 Share Posted Március 26, 2009 Nem nagyon értem a kérdésed! Innen töltsd le a drivert: http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx Vagy az ASUS hivatalos oldaláról: http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cracky86 Posted Március 26, 2009 Share Posted Március 26, 2009 Szia Chipi! Bocsi, hogy nm voltam elég részletes,(lehet rosszul fogalmazok, vagy csak hülyeséget akarok csinálni... ) A problémám a következő: Nem az Asus drivert szeretném feltenni, hanem a sima Sapphire drivert, ha ez megoldható lenne... (tehát más gyártó driverét fel lehet-e tennni a vga-m ra) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Március 26, 2009 Share Posted Március 26, 2009 Felrakhatod, mert a Driver a GPU chiphez van, nem pedig a gyártóhoz! Nyugodtan feltehet a Sapphire drivert (amit még mindig nem értek, hogy miért az akarod, de te tudod)! A CCC eltérhet, de szerintem az is ugyan az minden gyártónál! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cracky86 Posted Március 26, 2009 Share Posted Március 26, 2009 köszi szépen, tényleg elfogadta a drivert, de a CCC-t nem... most jobb lett szerintem, mert a gyári ASUS driver nem igazán ment jól! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attis8 Posted Április 3, 2009 Share Posted Április 3, 2009 Sziasztok! egy kis segítségre lenne szükségem... egy ASUS 4850 Glaciator mennyivel jobb mint egy ASUS 9800GT Glacitor..??sokkal v csak épp hogy? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Április 3, 2009 Share Posted Április 3, 2009 Sokkal jobb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts