Matheus Posted Június 27, 2008 Share Posted Június 27, 2008 Hello! Ez a topic azért jött létre, hogy a FotóSuli, avagy... topicban, ne legyen kavarás, egy hozzászólás egy tananyag legyen, és így nem esik szét a kérdésektől stb. Ide írhattok kérdéseket az anyaggal kapcsolatban, amikre igyekszem minél előbb válaszolni! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
An_S Posted Július 2, 2008 Share Posted Július 2, 2008 Már ebben az első leckében (+ szótárban) is akadt számomra hasznos információ, úgyhogy köszönöm, és várom a következőket Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
olacko Posted Július 3, 2008 Share Posted Július 3, 2008 Szia! Tényleg nagyon hasznosak ezek az írások, várjuk a következőt! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheus Posted Július 3, 2008 Author Share Posted Július 3, 2008 Köszi! Mivel két hétig nem leszek elérhető igyekszem 2-őt feltenni hétvégén, egyet biztosan A köv. lecke legkésőbb vasárnap este kerül fel, de ha össze jön a holnapi nap akkor már akkor Nyugodalmas jóéjszakát... Megérkeztem Görögországból, és nemsokára folytatom munkásságom a fotósuliban, és természetesen teszek fel képeket is majd amiket csináltam a többi topicomba. Mindösszesen 3500 képet csináltam szóval lesz mit átnézzek. Kb. egy héten belül következik a fotósuli köv. két leckéje, igyekszem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
olacko Posted Július 17, 2008 Share Posted Július 17, 2008 Ez jó, nagyon várom/várjuk. Ha 3500 képet csináltál akkor gondolom nem nagyon volt a tokjában a gép. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheus Posted Július 18, 2008 Author Share Posted Július 18, 2008 Pontosan mondhatni egyáltalán nem volt a táskájában. Egyébként szinte bele se fér a táskába. Lowepro NOVA 1 AW túl kicsinek bizonyul a felszerelésemhez, szóval bővíteni kell! Szeretnék egy Slingshot 300 AW-t. Épp azon vagyok Egyébként meg majd közzéteszek egy GPS terméket fotósoknak, mint érdekesség, tracking funkcióval stb. Ezt csak azért írtam, h nem felejtsem majd el megosztani veletek!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
olacko Posted Július 30, 2008 Share Posted Július 30, 2008 Nem lesz további fotósuli rész???? Olyan jó volt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheus Posted Július 30, 2008 Author Share Posted Július 30, 2008 Dede! Pár perc és kész!!! Bocsi csak nekem is nyár van. Azt ígérem, hogy szeptembertől gyorsabban fog felkerülni lecke, mert most sem otthon, hanem a Balcsin vagyok! Még augusztusban fel szeretnék tenni 2-3 leckét. Szeptermertől havi minimum 3-4 lecke! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
olacko Posted Július 30, 2008 Share Posted Július 30, 2008 Ok. Várjuk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheus Posted Július 30, 2008 Author Share Posted Július 30, 2008 Helloka! Kész van a legújabb lecke. Remélem sok hasznosat olvastok megint és remélem a következőnek és ennek is örülni fogtok? Kinek mi a véleménye a fotósuliról? Kíváncsi elnnék... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
olacko Posted Augusztus 10, 2008 Share Posted Augusztus 10, 2008 Na én is hazaértem Görögországból bár én csak 500 képpel. Nekem nagyon tetszenek az írásaid, és sztem sok kezdőnek elég támpontot ad az induláshoz. Én személy szerint jobban várom azokat a részeket amik már konkrétan a fotózásról, beállításokról szólnak. Én azt találom érdekesnek. Várjuk a következőt! Üdv, olacko Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheus Posted Augusztus 10, 2008 Author Share Posted Augusztus 10, 2008 Akkor jobb vagy, mint én, mert nem a mennyiség, hanem a minőség számít És a kevesebb sokszor több. Majd megosztom veletek néhány görögös képem Remélem te is! Egyébként merre voltál? Nemsokára a fotózás is jön, de mint látod a kérdezz-f. topicban is sok a kérdés, és először a technikáról akarok írni, utánna meg, hogy mit lehet a technikával csinálni. Szeptemberben pedig egy alkatrész topicot indítok, az még "meglepi", hogy mi lesz benne. További kellemes nyarat! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
olacko Posted Augusztus 11, 2008 Share Posted Augusztus 11, 2008 Sarti-ban voltam, bár a képeket inkább a családnak készítettem, nem profi képek. Bár van egy kettő ami úgy igazán jól sikerült, de mondom inkább magán célt szolgál. Oké értem, hogy a technika is fontos. És tényleg jól jönnek az írások. Várjuk a következőket. olacko Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheus Posted Augusztus 12, 2008 Author Share Posted Augusztus 12, 2008 Mi is filóztunk Sartin, de túl nyugisnak tűnt, ezért mi Paralian voltunk barátnőmmel, voltunk itt-ott fakultatív programokon. Köv. fejezet a kiegészítőkről szól majd. Az azutáni, a fényképezőgép legfontosabb részeiről, mint kezelőszerv (ezek röviden). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
An_S Posted Augusztus 12, 2008 Share Posted Augusztus 12, 2008 En is varom mar, hogy a fotozasrol legyen szo, es szeptemberben majd a gyakoribb leckeknek fogok orulni. Megertem, hogy te is ember vagy, ugyhogy turelmesen varok En a Fekete-tengeren voltam, vagy 350 kepet keszitettem, de majdnem fele napfelkeltes Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheus Posted Augusztus 12, 2008 Author Share Posted Augusztus 12, 2008 Köszi a türelmet. Sok dolog van most nyáron, szóval nekem sincs annyi időm De nemsokára elvileg felkerül még 1 lecke. A "fotózásról" is nemsokára kerülnek fel anyagok, de ahhoz kell ismerni a gépi funkciókat stb. Ezeket letudjuk hamar és utánna belecsapunk a lecsóba A nepfelkelte nagyon szép. Csak az a baj vele, hogy sok fotó nagyon tettszik az embernek és nem törli ki, és temérdek helyet foglalnak Hello Sajnos mostanában nincs túl sok időm. Megígértem nektek, hogy szeptembertől fogok feltenni újjabb anyagokat. Sajnos, mint ahogy a felnőtt emberek világában megszokhattuk, nincs túl sok időnk. Egészségügyi és egyéb problémák miatt nekem nem is lesz sajnos egy darabig. Nem tudok ígérgetni, csak annyit, hogy ígyekszem mihamarább feltenni anyagokat, nektek. Bizonytalan még ez a hét, de úgy néz ki, hogyhétfőnként tudok majd feltenni 1-1 részeket, mert reggel lesz 3 óra üresjárásom üdv, Máté Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
B3k3V0n Posted Október 3, 2008 Share Posted Október 3, 2008 hy all nah lenne egy kérdésem. Köd fotózás lenne a téma.DSLR géppel hogyan? Van pár ködös expóm 10s záridővel nagy blendével, de sajnos a köd alig látszik kivehtő, de nem egy "fehér folyam" segítséget előre thx Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheus Posted Október 3, 2008 Author Share Posted Október 3, 2008 Hello! Először is a Kérdezz-Felelünkbe kellett volna írni =) Aztán pedig: Használj nagyon szűk blendét amennyire csak lehet és minél hosszabb záridő. És egy hátsó rekeszes vakuzás is lehet h. még beleférne Ill. utólagos WB (fehéregyensúly) kontrasztosítás. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
B3k3V0n Posted Október 4, 2008 Share Posted Október 4, 2008 aha majd akkor meg próbálom f22 vel 1 perc körüli záridővel, táj fotózásnál nem sokat ér a vaku . majd kipróbálom, kösz a választ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheus Posted Október 5, 2008 Author Share Posted Október 5, 2008 A köd távolságától függ!, Ugyanis talajfotózásnál, hogyha köd van rajta akkor a fehér köd visszaveri a fényt, ezáltal jobban látható. Lehet, hogy nem a rendszer vaku alegmegfelelőbb, de mondjuk nekem SB-800-al már egész látványos. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
B3k3V0n Posted Október 5, 2008 Share Posted Október 5, 2008 aha, hát én szlovéniában szenvettem rengeteget egy patakkal oylan 9 óra fele nyáron szépen leült a köd rá szemmel gyönyörűen lehetet látni, de a gép nem tudta rendesen megörökíteni http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=178404 http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=173738 http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=166955 ilyesmikre gondoltam, van még egy duna kanyaros kép a legjobban az tükrözné mit szerttem volna,de sajn anem találom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheus Posted Október 6, 2008 Author Share Posted Október 6, 2008 Hát igen! Ilyen távolságban a vaku semmi Én max 10 méteres hatótávolságról tudok beszélni Ekkora távolságokban a szűk rekesz, és hosszú záridő, több ötletem nincs, ill. DE! Nem próbáltam még, de lehet h. szűrővel lehetne. Nézz szét a hama honlapján! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts