magyar0 Posted Június 26, 2008 Share Posted Június 26, 2008 Brit tudósok (naná) kikísérletezték az ideális sajtos szendvics képletét. A Bristoli Egyetem kutatói által kidolgozott formula kilenc változóval számol. A képlet segítségével milliméterre pontosan ki lehet számítani a kenyérszeletek közé kerülő cheddar sajtszelet vastagságát - az ideális szendvics másfajta sajtokkal is elkészíthető, ám mindegyik esetében más és más az ajánlott szeletvastagság. A kívánt adatot a cheddarometer honlap segítségével lehet kikalkulálni. A fenti képlet figyelembe veszi, hogy milyen vastag a vaj-, margarin vagy majonézréteg, mennyi paradicsom szükséges, mennyire csípős a savanyúság, és van-e salátalevél vagy paradicsom a szendvicsben. A kutatást irányító Geoff Nute a vizsgálatokkal kapcsolatban elmondta, hogy speciálisan képzett kóstolókat alkalmaztak, ám nem hagyatkoztak teljes mértékben a szubjektív emberi ízlelésre. A kísérletek eredményeit műszeresen és nyomásérzékelőkkel ellenőrizték. "A kísérlet során nyert adatokat extrapoláltuk, hogy olyan képletet alkossunk, amely figyelembe veszi a különböző sajtfajták egyéni sajátosságait, valamint a legelterjedtebb szendvicsadalékok arányát, hogy elérjük az ízek matematikailag kiszámított egyensúlyát" - magyarázta Nute. Mivel a honlapon konkrét márkák szerepelnek, mi nem tartjuk kizártnak, hogy a cheddarlobbi műve az egész. index.hu Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiscsirke Posted Június 26, 2008 Share Posted Június 26, 2008 jéézusom XD hogy ezeknek télleg nincs jobb dolguk.. :Dlassan télleg olyanoklesznek a brittek mint az amcsik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbelam Posted Június 27, 2008 Share Posted Június 27, 2008 Szerintem meg pont úgy jó, ahogy én vágom magamnak... pont megfelel Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jay.the.gk Posted Június 27, 2008 Share Posted Június 27, 2008 Hát én is ugyan azt megcsinálom, talál még finomabbra, és még számolgatnom sem kell hozzá Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiero Posted Június 27, 2008 Share Posted Június 27, 2008 Hogy az unalom mikre nem ösztönzi az embereket. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kakisperec Posted Június 27, 2008 Share Posted Június 27, 2008 sztem nagggyon király egyszer ki kellene próbálni biztos van valami előnye ha így kiszámoljuk Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
terranyhu11 Posted Június 27, 2008 Share Posted Június 27, 2008 Újabb hülyeség a Brittektől Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenki Posted Június 27, 2008 Share Posted Június 27, 2008 ez mekkora mondjuk, aki éhes sztem nem fog számolgatni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
007 Silence Posted Július 1, 2008 Share Posted Július 1, 2008 Ez . Ezek az angolok jól el vannak a kis "Szigetükön" ez látszik is De én nem fogom számolgatni . Csinálok egy jó kis bányász szendvicset azt szevasz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flóri Bá Posted Július 1, 2008 Share Posted Július 1, 2008 Tényleg hogy ráérnek, eddig nem lehetett a kocsmában inni késő estig, egész nap esik, otthon ülnek és ilyeneket méregetnek, meg még honlapot is készítenek hozzá, ez már beteges! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
EDAdmin Posted Július 2, 2008 Share Posted Július 2, 2008 ezt a képletet öcsém 70 éves csóró mamika akar magának csinálni egy szenyát és majd fél óráig számolgatja a komponenseket xD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don D Posted Július 3, 2008 Share Posted Július 3, 2008 Bazzeg,ezek teljesen betegek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
polip14 Posted Július 3, 2008 Share Posted Július 3, 2008 foglalkozhatnának komolyabb dolgokkal is a szendvics meg elég csúnya sztem a képletet viszont megjegyzem,jó lesz még valamelyik tanórára hogy lássa a tanár miket tudok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeaber Posted Július 3, 2008 Share Posted Július 3, 2008 Aza para, hogy nem tudok olyan helyzet szituációt kitalálni, ahol azt beszélik, hogy mit kéne most kutatni, megtudni.. És pont a sajtos szendvics lett a megoldás.. Az igaz, hogy így legalább nem kellet utazni és a meleg házukban oldhatták meg ezt a rejtvényt.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
larive Posted Július 3, 2008 Share Posted Július 3, 2008 Úgy néz ki nincs jobb dolguk...........nem hogy a rák gyógymódját kutatnák...................... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmwsan Posted Július 4, 2008 Share Posted Július 4, 2008 De jó hogy ilyenre van pénz tökéletes sajtos szendvicsre, bezzeg Afrikába nem hogy tökéletes sajtos szendvics sincs, hanem még vajas kenyér se. Ezek meg erre költik a pénzt... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BE3NC3 Posted Július 6, 2008 Share Posted Július 6, 2008 ááhhh erre vártam már évek óta hogy végre egy iszonyat bonyolúlt képlet alapján tudjak megcsinálni egy olyan sajtosszendvicset amit Maris néni szokott csomagolni Pistabának a napszámra... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
copyxyz Posted Július 10, 2008 Share Posted Július 10, 2008 Sok szőrösfejű atom tudós (bocs szendvics tudós) XD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ps2fan Posted Július 11, 2008 Share Posted Július 11, 2008 Én csak azt számolom hányat eszem meg:D Vagy néha még azt sem:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morf Posted Július 13, 2008 Share Posted Július 13, 2008 Mikre készteti az időjárás az angolokat... tejjel isszák a teát, uniformist hordanak a suliban, most még ez is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMmY_hun Posted Július 13, 2008 Share Posted Július 13, 2008 Remélem figyelembe vették hogy a paradicsom és a sajt se mindig egyforma. Szóval más az ízük. Butaságnak találom az ilyen dolgok precíz elkészítését mint az étel. Érzésből kell, nem így erőltetve. Az meg vicc hogy ilyenekre költenek pénzt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortuus Posted Július 13, 2008 Share Posted Július 13, 2008 Inkább a rákot kutassák mint ezt az állatságot Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gergo0407 Posted Július 13, 2008 Share Posted Július 13, 2008 Hát ez hatalmas! Szerintem a Humor topikban is megállná a helyét ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vakond93 Posted Július 14, 2008 Share Posted Július 14, 2008 Szetm reklám az egész, bár még annak is rossz. Szegény angolok nem tehetnek róla h ilyenek... túl sokat unatkoznak, meg sz@r az idő, meg ilyenek... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
munzy Posted Szeptember 1, 2008 Share Posted Szeptember 1, 2008 Óóóóóó b+ hogy nincs jobb dolguk!!!! És ezért a fantasztikus tudományos kutatásért vajon pénzt is kaptak??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted Szeptember 2, 2008 Share Posted Szeptember 2, 2008 Na ez tényleg egy újabb ... A cikkben lévő link alapján kiszámolta, nekem 3.09 mm sajt kell bele. Most már csak azt szeretném tudni, mivel vágjak ilyen pontosan? Lézerrel? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
munzy Posted Szeptember 3, 2008 Share Posted Szeptember 3, 2008 Mondjuk nem baj legalább tom h ilyen a számomra ideális szendvics: White Bread : 13mm Tomato : 4 mm (4 slices of average tomato) Cheddar : 5.64 mm Mayo : 2 mm (about 2 teaspoons) Margarine : 1 mm (average spread thickness) White Bread : 13mm Ha anyám ezentúl nem így csinálja hatalmas balhé lesz otthon!!!!! :lol: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokerarc Posted Szeptember 6, 2008 Share Posted Szeptember 6, 2008 mindjár megyek méregetni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts