nimtom Posted Június 22, 2008 Share Posted Június 22, 2008 Mi a "pont" és az "egyenes" definíciója? Pontosan és konkrétan! A téma adott. Próbáljátok meghatározni úgy, hogy ezt a két szót nem használjátok: "pont" "egyenes" Az eredeti: Pont: kettő vagy több egyenes metszéspontja Egyenes: pontok sorozata Hogy lesznek a egyenesek, ha az egyenesek pontok sorozata, de a pont egyenesek metszéspontja? - vannak érdekes dolgok, várom a hozzászólásokat (hsz-eket) - Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt.45 Posted Június 22, 2008 Share Posted Június 22, 2008 egyszerű. van két egyenes , ezek ugye pontokból állnak. ahol metszik egymást ott lesz maga a "Pont" ha nem metszik egymást akkor nincs pont,úgyis fogalamzhatnánk hogy ez a faladat pontatlan az egyenest így is lehet definiállni : Egyenes vonal az, amelyik a rajta levő pontokhoz viszonyítva egyenlően fekszik. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimtom Posted Június 23, 2008 Author Share Posted Június 23, 2008 ezt értem én, de úgy megfogalmazni, hogy ne szerepeljen benne se a pont, se az egyenes szó. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbory Posted Június 23, 2008 Share Posted Június 23, 2008 a pont az az amit a légy odaszart a monitoromra... naggyából ennyire futotta Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
peterw Posted Június 24, 2008 Share Posted Június 24, 2008 zbory kicsit se komoly eza beirás XD am meg most éreccségiztem deeee.. lövésem nincs rola XD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt.45 Posted Június 24, 2008 Share Posted Június 24, 2008 az egyenes egy vonal , vektor , a pont meg csak úgy van nemérted , kész , h*lye vagy, durr 2 pofon by kőhalmi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vin Posted Június 24, 2008 Share Posted Június 24, 2008 Na ezt figyeljétek Az egyenes az egy olyan görbe amiben nincs kanyar Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
HiPPoNaX Posted Június 24, 2008 Share Posted Június 24, 2008 A pont es az egyenes a geometriaban axioma, tehat olyan kiindulasi feltetel, amit adottnak veszunk. Jelen esetben nem igenyel tovabbi definialast. Pont alatt pedig nem csak metszespontot ertunk, tehat alapvetoen semmifele egyenesnek nem kell koze legyen hozza De a Vin altal irt definicio tetszik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
strust Posted Június 24, 2008 Share Posted Június 24, 2008 egyenes: Végtelensok pontok halmaza.... Pont: Nem definiálható! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoghurt Posted Június 24, 2008 Share Posted Június 24, 2008 A pont nem létezik, csak a matematikában. Matektanárom mondta. Tehát nincs magassága, hosszúsága, keresztmetszete, stb... Ez csak egy kifejezés 2 vonal (görbe v egyenes) találkozásánál. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
HiPPoNaX Posted Június 25, 2008 Share Posted Június 25, 2008 Végtelensok pontok halmaza.... Ugyanigy vegtelen sok pontbol allo halmaz egy szakasz, egy teglalap vagy eppen egy kor is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
atis.89 Posted Június 28, 2008 Share Posted Június 28, 2008 A pont lényegében egy helyet jelöl, kiterjedése nincs (azaz nulla dimenziós), mérete is minden irányban nulla. Ez azonban csak értelmezés és nem definíció; a pont fogalma mindenki számára másképp jelenhet meg. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kane Posted Június 28, 2008 Share Posted Június 28, 2008 Annó nekem úgy tanították, hogy ezek alapfogalmak így nem definiáljuk. De mi Pirate-esek nem ismerünk lehetetlent. Egyenes : Két végtelen távolságra lévő pontot összekötő legrövidebb vonal. Kevésbé elegánsabb: Az a vonal ami nem görbe Pont:.......... A lóf@sz tudja........... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoolight Posted Augusztus 14, 2008 Share Posted Augusztus 14, 2008 Bocsi arcok én buktam matekból tavaly átmentem pótvizsgán idén meg 25-én lesz:Dxd De annyit tok h a Nő:Olyan pontok halmaza amely falállít egy egyenest Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
L-P s.o.r.t. Posted Augusztus 14, 2008 Share Posted Augusztus 14, 2008 . _ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
balogh23 Posted Augusztus 15, 2008 Share Posted Augusztus 15, 2008 a geometriában ezek alapfogalmak, így nem definiáljuk őket. Szóval Kane-nek igaza van, jól tanították neki! HiPPoNaX pedig "csak" annyit tévedett, hogy alapfogalmak és nem axiómák. (az axiómák olyan tételek, melyeket bizonyítás nélkül igaznak fogadunk el) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts