HULK15 Posted Június 19, 2008 Share Posted Június 19, 2008 Egyre nagyobb gondot okoz a képzett munkaerő hiánya a fejlett gazdaságokban elsősorban a műszaki pályákon, ezért a vállalatok valósággal vetélkednek a munkatársakért. Sok németországi ipari cég már az óvodások között kutatja a mérnöki tehetséggel rendelkező gyerekeket. A német cégeknél több mint 90 ezer mérnöki álláshely vár betöltésre, a társaságok pedig igyekeznek hosszú távú megoldásokat találni a gazdasági növekedést is veszélyeztető problémára - számol be a BBC. A vállalatok több ezer készségfejlesztő csomagot, úgynevezett "Felfedező dobozt" osztottak ki az óvodákban. A csomagok a kisgyerekek által is használható tudományos kísérleti eszközöket tartalmaznak, például elemről táplált egyszerű áramköröket építhetnek ki az alkatrészekből. Az óvónők és óvóbácsik útmutatót és használati utasítást kaptak a dobozok mellé. Vezető vállalatok, így a Siemens, a Bosch és a ThyssenKrupp is azon több száz cég közé tartozik, amelyek eszközöket és pénzt adnak az óvodáknak, hogy felkeltsék az érdeklődést a technológiák és természettudományok iránt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vin Posted Június 19, 2008 Share Posted Június 19, 2008 vmi épkézláb dolog ami mindenkinek jó (gyerekek játszanak, ovi pénzt kap) (csk a végén ne droidokat neveljünk) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szogyenyi Posted Június 19, 2008 Share Posted Június 19, 2008 aki a legjobban tud Legózni, azt elviszik mérnöknek :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Nyakesz Posted Június 19, 2008 Share Posted Június 19, 2008 Igen, ez tényleg nem rossz 5let, de mondjuk fennáll annak az esélye, hogy a gyerekek másképp fejlődnek :S Az ovi arról szól, hogy játszva tanulunk meg dolgokat, és nem arra készülöünk h mik leszünk x év múlva Kár h idáig süllyedünk má :SRohadt pénz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
WuuWuu Posted Június 19, 2008 Share Posted Június 19, 2008 Idöben elkell kezdeni mindent Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kr.King Posted Június 19, 2008 Share Posted Június 19, 2008 Elképzeltem ahogy a kis Pistike összerak egy sokkolót a kapot ajándékdobozból, majd lezúzza vele az ovónénit, mert előző nap a sarokba állította őt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbelam Posted Június 19, 2008 Share Posted Június 19, 2008 Nem úgy kell elképzelni, hogy na kisfiam, ez a telep, ez az áram, és holnap felesz Akit érdekel, annak elmondják... Így szűrik ki, hogy ki lesz mérnök És vajon miért van mérnökhiány... Mindenki pénzügy-számvitelre meg turisztikára megy... Esetleg jogra. És fikázzák, hogy a mérnök milyen kocka... Kösz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TrueMaster Posted Június 20, 2008 Share Posted Június 20, 2008 aki a legjobban tud Legózni, azt elviszik mérnöknek :D Régen én is jól tudtam építeni mindenféle kockából, de ha akkor azért elvittek volna mérnőknek, nem is tudom mi lenne a mai házakkal amiket terveztem volna... valószínüleg már nem lennének :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts