Szergej77 Posted Június 18, 2008 Share Posted Június 18, 2008 Amiről eddig csak találgatni lehetett, mostanra hivatalossá vált, a Mercedes-Benz Magyarországon, Kecskeméten építi fel új gyárát. Az alföldi városban a márka kisautóit gyártják majd. Azt már egy ideje tudni lehetett, hogy a Mercedes-Benz kelet-európai gyárral bővítené a gyártási kapacitását, sőt pár nappal ezelőtt már felröppent az is, hogy Magyarország lehet az új helyszín, mostanra azonban hivatalossá is vált a dolog. A német gyártó bejelentette, hogy új gyárát hazánkban, Kecskeméten kívánja felépíteni. A bővítés oka, hogy a Mercedes egyre hangsúlyosabban akar megjelenni a kompakt autók szegmesében, ezt pedig a rastatti gyár egyedül nem bírná. "Továbbra is folyamatosan invesztálni fogunk németországi gépkocsigyártásunkba: a Sprinter düsseldorfi és ludwigsfeldei gyártásának nemrég eldöntött bővítésén kívül most körülbelül 600 millió eurót ruházunk be Rastattban az új kompakt gépjármű-generációnkba. Ezzel egyidejűleg versenyképességünk tartós növelése, és a kelet-európai piaci lehetőségek kihasználása érdekében egy új gyárat kívánunk létrehozni Magyarországon" - magyarázta a Mercedes-Benz főnöke, Dieter Zetsche. Az új kecskeméti gyár a gazdasági szempontok alapján összességében a legjobb perspektívát biztosítja. Ez a gyártóhely teljesíti a Mercedes-Benz üzemének sikeres felépítéséhez szükséges magas minőségi és mennyiségi szempontok által támasztott követelményeket" - indokolta a döntést Rainer Schmückle, a Mercedes-Benz gyártásért felelős vezetője. Az új, kecskeméti gyártóhely felépítésére a Mercedes-Benz körülbelül 800 millió eurós (195 milliárd Ft) beruházást tervez, amely mintegy 2500 új munkahelyet fog teremteni a régió lakói számára. A Daimler AG a következő hetekben egy ennek megfelelő szándéknyilatkozatot kíván aláírni Magyarország, valamint Kecskemét város képviselőivel. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csempész Posted Június 19, 2008 Share Posted Június 19, 2008 Hát hajrá! Az a lényeg, hogy ad munkahelyet Kecskemétnek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted Június 19, 2008 Share Posted Június 19, 2008 Ezt tegnap láttam a tv-ben! Tök jó, lesz Merdzsó Magyarországon! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Setyú Posted Június 20, 2008 Share Posted Június 20, 2008 elvileg jól jár vele az ország de MO-n valahogy mindig eltünnek a pénzek nagyrészt nyomnélkül... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csempész Posted Június 21, 2008 Share Posted Június 21, 2008 Ja meg az alkatrészek, mint valamikor az Audi gyárból! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
krizsi000 Posted Június 25, 2008 Share Posted Június 25, 2008 Voltam a stuttgarti gyárban... ott állítólag a kezdő fizetés 3000€ három év után pedig 5000€!!!Gondolom itt majd csak a töredékét fizetik, ami a németeknek aprópénz. (mondjuk az még itt egy közepes fizetés) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmwsan Posted Július 3, 2008 Share Posted Július 3, 2008 Én már hallottam róla régebben is hogy épülni fog csak azt nem tudtam hogy hol örülök mert Kecskeméttől 10 km-re lakok. És jót tesz a város a régió és az ország gazdaságának is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts