HULK15 Posted Június 17, 2008 Share Posted Június 17, 2008 Repülő csészealjat tervezett egy kínai cég - adta hírül az ázsiai ország állami hírügynöksége kedden. A szerkezet képes a levegőben lebegni, távirányítással mozgatható, és előre programozott útvonalon is képes repülni. Az "UFO" átmérője 1,2 méter, függőlegesen tud le- és felszállni. A tesztek szerint 1000 méter magasságig tud repülni. A propeller hajtotta repülőalkalmatosságnak egyelőre nem adtak nevet. A legnagyobb sebessége óránként 80 kilométer. A kínai cég 12 év alatt, 4,1 millió dollárból (mintegy 645 millió forint) fejlesztette ki a repülő csészealjat. A szerkezetet légifotók készítéséhez, geológiai kutatásokhoz használhatják. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barzak Posted Június 19, 2008 Share Posted Június 19, 2008 ezt hallotam én is tegnap pot a rádióba eléggé lol hogy csészealjat csináltak, Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_cornleone Posted Június 19, 2008 Share Posted Június 19, 2008 nah haladunk a korral lassacskan Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petiboy007 Posted Június 21, 2008 Share Posted Június 21, 2008 Elég beteg. Csak az oroszok beelőzték őket. Úgy kb 30 évvel. Pár orosz tudós már a hidegháború idején nekilátott 1 "repülő-csészealjnak". Csak a pénzhiány miatt úgytudom a működő! prototípusnál tovább nem jutottak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirateclubuser Posted Június 21, 2008 Share Posted Június 21, 2008 Én meg olvastam is, hogy a II. vh alatt a németek is csináltak ilyet... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malacka_92 Posted Június 21, 2008 Share Posted Június 21, 2008 fotók készítéséhez nem elég egy sima gép???? miért kell egy 645 millió forintos gépet gyártani ehez? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts